Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
Matkailualan uutisia

MaRa ja PAM löysivät yhteisymmärryksen palkkaratkaisusta matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualalla. Taulukkopalkkoja ja henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 1,9 prosentilla 1.10.2021 lukien. Sen lisäksi klo 18–24 maksettavaa iltatyölisää korotetaan 20 sentillä tunnissa. Työnantajalla säilyy tämän vuoden loppuun asti oikeus päättää työvuorojen siirtämisestä, jos valtioneuvosto siirtää maakunnan tai kunnan tiukempien ravintolarajoitusten piiriin ja ravintoloiden aukiolo supistuu sen myötä. Palkkaratkaisu on alan yritysten kannalta kallis, koska matkustus-, ravintola- ja yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat tyhjentäneet yritysten kassat, syöneet pääomat ja velkaannuttaneet yritykset pahasti. Jotta alan yritykset pääsevät yhdessä henkilöstönsä kanssa hankkimaan palkkarahoja, eduskunnan tulee hylätä matkustusrajoitusten pidentämistä koskeva hallituksen esitys ja valtioneuvoston purkaa ravintoloita koskevat rajoitukset viipymättä. Etätyösuosituksen päättyminen 15.10. on välttämätöntä. Jotta opiskelijaravintolat pääsisivät jaloilleen, olisi toivottavaa, että myös oppilaitokset siirtyvät lähiopetukseen mahdollisimman pian.

 - kuukausien työ hoituu hetkessä ja päätelmät ovat luotettavampia.
Tekoälyä sovelletaan yhä useammin asiakaskokemuksen mittaamiseen yrityksissä. Haaga-Helian opinnäytetyö osoitti monia kiinnostavia seikkoja asiakaspalautteiden analysoinnista tekoälyn avulla.

Toptaste Oy järjestää 28.9.2021 hotelli- ja ravintola-alan TopFairs-ammattitapahtuman ifairs-virtuaalialustalla. Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään Jyrki Sukula, joka pohtii tapahtumassa ravintola-alan tulevaisuutta ja maailman trendejä. 

Turun saariston matkailuliiketoiminnassa otettiin päättyneenä kesänä aimo harppaus kohti helpompaa saavutettavuutta. Reitti- ja aikataulutietojen digitoinnissa, matkailureittien kehittämisessä ja yhteistyön ja osaamisen vahvistamisessa edettiin uudelle tasolle. Esimerkiksi saariston lautat näkyivät nyt ensimmäistä kertaa Matkahuollon digitaalisessa Reittioppaassa suoraan bussiyhteyksien jatkona. 

Kirkko Espoossa järjestää Suomen luonnon päivän ja Espoo-päivän kunniaksi Nuku yö ulkona -tapahtuman sekä luontopäivän Velskolassa.

Useasta TV-ohjelmasta ja mm. ravintola Shelteristä tunnettu ravintoloitsija Teemu Laurell on avannut uuden döner-ravintolan Helsinkiin. Perinteisiin suomalaisiin kebab-ravintoloihin verrattuna Holy Døner tekee selvän pesäeron muihin brändillään ja leikittelevällä ruoallaan. Laurellin mukaan kebab nähdään aivan syyttä pelkästään myöhäisillan ja krapulapäivän ruokana.

Sivu 1 / 64

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia