Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio tammikuussa 2023

 

9,1% (+0,4%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi tammikuussa 2023

117,78
Vuosimuutos 7,96%, kuukausimuutos 0,6%

 

Space
Space
Space

Ammattiopisto Samiedu on mukana kansainvälisessä uudistavan matkailun yhteistyössä, joka koostuu matkailualan ja yrityspuolen toimijoista sekä koulutuksen järjestäjistä Irlannista, Islannista, Puolasta ja Alankomaista. Yhteistyöhankkeella kehitetään pienten ja keskisuurten matkailualan yritysten osaamista liittyen vihreään siirtymään, kiertotalouteen ja uudistavaan matkailuun. Yhteistyöhankkeen kokonaisuutta koordinoi Munster Technological University Irlannista, Suomen osuutta koordinoi Samiedu.

sunnuntai, 05 helmikuu 2023 10:25

Kriisikokemukset muokkaavat matkailualan johtamista

Kirjoittanut

Kriisit ovat iskeneet lujasti matkailuelinkeinoon, joka onneksi osoittaa toipumisen merkkejä. Riskienhallinnan ja kriisiviestinnän välttämättömyys päivittäisessä johtamisessa on tullut kaikille selväksi toimintaympäristön muuttuessa rajusti koronan ja Ukrainan sodan vuoksi. Kriisien seurauksia ovat muun muassa matkailijavirtojen muutokset, työvoimahaasteet sekä turvallisuusvarautumisen tarpeen lisääntyminen yrityksissä.

Suomen matkailun tunnusluvut vuodelta 2022 julkaistiin tänään! Oulun matkailu jatkoi kasvuaan vuonna 2022: Oulussa yöpymisten määrä kasvoi lähes 9% ja kansainvälisten matkailijoiden yöpymiset yli kaksinkertaistuivat viime vuoden aikana.

Turku ja Turun alue tavoittelevat voimakasta matkailijoiden määrän kasvattamista. Työ tehdään vuoden 2023 alussa aloittaneessa uudessa Turun, Paraisten ja Naantalin yhteisessä matkailuyhtiö Visit Turku Archipelagossa. Työn kruununjalokivinä ovat Suomen kiinnostavimmat matkailukaupungit maailman kauneimman saariston syleilyssä.

perjantai, 20 tammikuu 2023 09:01

Moottori aloittaa kotimaan matkailuohjelman

Kirjoittanut

Moottorin YouTube-kanavalla esitettävässä ohjelmassa Viivi Pumpanen vie katsojat kokemaan Suomen mielenkiintoisimpia matkakohteita.

Inari-Saariselkä on valittu vuoden 2022 matkailualueeksi. Palkinnon myöntävät vuosittain Suomen matkailualan liitto SMAL, SUOMA ry ja TAK Research.

Haaga-Helian tuore tutkimus osoitti, että hotelli-, ravintola- ja matkailuala kaipaa tällä hetkellä kipeästi juuri vastuullisuusosaamista.

Matkailuala vaatii seuraavalta hallitukselta alan toipumista ja kasvua tukevia toimia. Matkailuala on merkittävä työllistäjä ja matkailuvienti palveluviennin kolmanneksi suurin toimiala. Alalla on erinomaiset mahdollisuudet palata koronapandemiaa edeltävälle kasvu-uralle, mutta se edellyttää hallitukselta kehitystä tukevia päätöksiä.

Vuosi 2023 tuo uusia avauksia Samiedun matkailu- ja ravitsemisalan koulutuksiin. Matkailualan perustutkinnon – matkailupalvelujen tuottajan ja vastaanottovirkailijan tutkinnot – voi suorittaa tammikuusta lähtien verkossa, mikä mahdollistaa opiskelun joustavasti ja saavutettavasti eri elämäntilanteissa ja eri puolella Suomea. Haku koulutukseen päättyi 18.12., ja hakijoita kertyi runsaasti.

Matkailualan yrityksille suunnatun vastuullisuuskilpailun finaaliin valittiin erittäin laadukkaasta joukosta viisi yritystä, jotka kilpailevat 6 000 euron palkintosummasta Matkamessuilla 20.1.2023.

Sivu 1 / 9

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia