Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio helmikuussa 2023

 

8,8% (+0,8%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi helmikuussa 2023

118,37
Vuosimuutos 7,9%, kuukausimuutos 0,6%

Ravintolat ja hotellit

124,05
Vuosimuutos 8,4%, kuukausimuutos 1,1%

 

Space
Space
Space

Helsingin kaupunki etsii uutta omistajaa Laajasalossa sijaitsevalle Stansvikin kartanolle. Myytävään kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 14 rakennusta.

Suoma ry:n koordinoima yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa kokoaa kotimaiset matkailutoimijat yhteen jo seitsemännen kerran. 

Suomalaisten vapaa-ajan- ja työmatkojen kasvava kysyntä heijastuu suomalaisten matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien myyntitilanteeseen. Talouden viimeaikaiset epävarmuudet eivät matkamyynnissä juuri näy. Kotimaanmatkojen myynti pysyttelee edelleen hyvällä tasolla, ja nyt myyntiä kirittää myös ulkomaille suuntautuvien vapaa-ajan- ja työmatkojen kysyntä. Myös ulkomailta Suomeen suuntautuva ns. incoming-myynti on palautumassa. Monella yrityksellä on tosin vielä matkaa pandemiaa edeltävän vuoden 2019 lukuihin.

Suunniteltu kauppa globaalin matkaklubialustan kanssa tarjoaa mahdollisuuden World of Hyatt -kanta-asiakasohjelmalle laajentua ja toivottaa tervetulleeksi vielä enemmän jäseniä. Hyatt Hotels Corporation (NYSE: H) ja Mr & Mrs Smith ilmoittivat tänään sopimuksesta, jonka mukaan Hyattin kumppani hankkii Lontoossa toimivan Mr & Mrs Smithin, alustan, joka tarjoaa suoran varausmahdollisuuden huolellisesti valikoituun ja kasvavaan kokoelmaan yli 1 500 butiikki- ja ylellisyyskiinteistöä maailman halutuimmilla paikoilla.

Suuri kansainvälinen matkanjärjestäjä Globus on avannut Oulun kiertomatkojen myynnin yhdysvaltalaisille matkailijoille. Yhdysvaltalaisturistit pääsevät Oulun alueella nauttimaan talvisesta luonnosta ja joulutunnelmasta maailman onnellisimmassa maassa. Globuksella on matkanjärjestäjänä yli 90-vuotinen historia ja se on kansainvälisesti arvostettu toimija alallaan.

Muuttunut toimintaympäristö on pakottanut myös matkatoimistoja kehittämään toimintatapojaan. Usein tämä kehitystyö kietoutuu myös vastuullisuuteen.

Oulun alueen yhteistyö matkailun saralla kehittyy entisestään, kun Lumijoki liittyi mukaan Pohjolan rengastien matkailureitistöön. Lumijoki tunnetaan muun muassa merellisestä Varjakasta sekä Lakeuden valtakunnallisesti arvokkaasta peltomaisemastaan.

keskiviikko, 22 helmikuu 2023 08:36

TUIn kautta voi nyt myös varata pelkän hotellin

Kirjoittanut

TUI on lanseerannut uuden hotellivarausjärjestelmän, jonka kautta suomalaiset matkailijat pääsevät varaamaan tuhansia hotelleja ympäri maailman. Lanseerauksen myötä TUI ottaa seuraavan askeleen laajentaessaan valikoimaansa perinteisten lomapakettien rinnalla.

Rukakeskus Oy aloittaa massiiviset investoinnit Maston rinnealueelle. Alueelle rakentuu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Myös alueen lumetustehoa vahvistetaan merkittävästi 40 uuden lumitykin hankinnalla. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa, ja uudistukset ovat valmiina jo marraskuussa 2023.

Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris on saanut toisinaan myydä ei-oota suosituimmille safareilleen tänä talvena. Revontulia, pakkasta ja lappilaista elämää tullaan katsomaan ja kokemaan nyt eri puolilta Eurooppaa, ja luontoinnostus on vain kasvanut korona-ajan jälkeen. Lapin erämaahan lähdetään luotettavan ja tunnetun toimijan kanssa.  

Sivu 1 / 10

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia