Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Ruka rakentaa Saaruan huipulle maisemallisen saunaravintolan, jonka jättimäiset ikkunat avautuvat suoraan Valtavaaralle ja Konttaiselle. Löylyjen välissä rentoudutaan katetun terassin suojissa lämpimässä altaassa ja loungetilassa - maisemista ja takkatulesta nauttien.  

Keittiömestari ja yrittäjä Sirly Ylläsjärvi on avannut uuden ravintolan Lappiin ja tavoittelee sillä kirjaimellisesti tähtiin.

keskiviikko, 01 marraskuu 2023 11:31

NATO-oluesta tunnettu pienpanimo luopuu panimotoiminnasta

Kirjoittanut

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing luopuu panimotoiminnasta. Yhtiö jatkaa kuitenkin ravintola- ja tapahtumatoimintaa operoimassaan House of Olafissa Savonlinnassa. Jatkossa Olaf-oluita tuotetaan muualla tuotettuna.

perjantai, 29 syyskuu 2023 09:29

Apollo Sports Bar tuo sporttibaarin 2020-luvulle

Kirjoittanut

Forumiin avautuu loppusyksyllä uuden ajan urheiluravintola Apollo Sports Bar. Raikkaasti sisustetussa ravintolassa voi nauttia laadukkaita cocktaileja ja hyvää ruokaa, ja arkisin tarjolle tulee lounas. Urheilutarjonnassa kuullaan aktiivisesti asiakkaiden toiveita ja huomioidaan etenkin naisten lajit.

Vastikään avatun Bistro Le Coinin laadukas ruoka- ja juomatarjonta ja lämminhenkinen tunnelma kutsuvat viihtymään niin lounaalla kuin illallisellakin. Ravintoloitsijoina toimivat Helsingin huippuravintoloissa työskennellyt Eero Suhonen ja ravintola-alan ammattilainen Hanna Kaartoaho. Ravintolan pääomistajat puolestaan tunnetaan huippuarvioita ja mediahuomiota niittäneestä Mauritz-bistrosta.

Huoltolinkki Oy myy lumoavaa, kallion sisään louhittua liikekiinteistöä Pohjois-Karjalan jylhissä järvimaisemissa. Polvijärvellä sijaitseva kaksiosainen kallioravintola ja juhlatila Louhi kätkee luolastoonsa kylpylä-, ravintola- ja kokoustilat. Huutokauppa päättyy lauantaina 28.10.2023 klo 19.10.

Tornion Panimon 1873 hunaja-bock palkittiin sarjansa Suomen parhaana ja Lapland Original Lager voitti hopeaa, kun Suomen Paras Olut 2023 -kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina gaalaristeilyllä Viking Gracella.

tiistai, 19 syyskuu 2023 08:23

Suomen paras olutravintola 2023

Kirjoittanut

Toptaste Oy kysyi lukijoiltaan, mistä löytyy Suomen paras olutravintola ja tässä tulee äänestetty TOP 10 -listaus.

Scandic-hotelleissa ruokahävikin vähentämiseen on paneuduttu jo vuosia osana ketjun monipuolisia vastuullisuustoimia. Scandic alkaa tehostaa ruokahävikin vähentämistä ja sen ympäristövaikutusten pienentämistä uuden teknologian avulla. Hotelliketjun tavoitteena on vähentää syömäkelpoisen ruoan hävikkiä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Lokakuussa avautuu Buolu Café & Ristorante, kesäkuussa 2024 Bistro Ohto.

Break Sokos Hotel Bomballe avautuu 2.10.2023 uusi artesaanipitsoja ja pasta-annoksia tarjoileva Buolu Café & Ristorante. Buolu on rennon syömisen paikka, jonne on helppo piipahtaa kylpyläkäynnin tai touhukkaan lomapäivän yhteydessä. Karjalankielinen sana Buolu tarkoittaa puolukkaa, ja vihjaa niin ravintolan luonnonläheiseen sijaintiin kuin paikallisiin raaka-aineisiin.

Sivu 1 / 12

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia