Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

“Parhaimmillaan laadukkaiden italialaispizzojen take away -myynti on käynnissä kolmessa päivässä”, lupaavat Pizza Cartelin Pertti Kallioinen ja Wihurin Metro-tukun Tomi Ylä-Rautio.

lauantai, 06 helmikuu 2021 08:21

Suomen paras pasta!

Kirjoittanut

Kysyimme lukijoiltamme, mistä ravintolasta löytyy Suomen paras pasta. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.

1. Makaronitehdas, Helsinki
Makaronitehtaassa keskitytään yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Lisäaineeton pasta viimeistellään herkullisilla lisukkeilla, pastakastikkeilla ja ravintolan keittiöissä valmistuvilla makkaroilla. "Pastan tekeminen on meille vakava asia, josta palkintona on asiakkaidemme iloiset ilmeet."

Herkullisen ruoan lisäksi Makaronitehdas tarjoaa laadukkaan viinivalikoiman, osaavan ja ystävällisen palvelun ja viihtyisän ravintolamiljöön.

torstai, 21 tammikuu 2021 07:22

Sodexo tuo kauppoihin Simply to go -ateriasarjan

Kirjoittanut

Sodexo on lanseerannut Simply to go -ateriasarjan, jonka tuotteet ovat myynnissä pääkaupunkiseudun valituissa marketeissa. Ennen koronaa Sodexon ravintoloissa lounasti yli 30 000 suomalaista päivässä, joten aluevaltaus on luonteva kädenojennus etätöitä tekeville suomalaisille.

Pursiseura Espoon Merenkävijät on valinnut kotisatamaansa Espoon Haukilahteen uuden ravintoloitsijan. Kokki, ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari avaa yhdessä NoHo Partnersin kanssa seuran tiloihin Haukilahden rantaan uudistetun makasiiniravintolan kesäkaudelle 2021.

Restel-konserniin kuuluva Burger King on vuodesta 1954 lähtien kannustanut asiakkaita nauttimaan pikaruokakokemuksesta omalla tyylillään Have It Your Way -lupauksensa mukaisesti. Nyt ketju ottaa merkittävän askeleen uudistamalla visuaalisen brändi-identiteettinsä ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen. Muutos tulee näkymään Burger Kingin ja asiakkaiden kaikissa kohtaamispisteissä.

maanantai, 11 tammikuu 2021 15:23

Vuosi 2020 oli Hesburgerille torjuntavoitto

Kirjoittanut

Hesburgerin jo vuosia tasaisesti kasvanut myynti jäi koronavuonna noin 7 prosenttia edellisvuotta pienemmäksi. Toimitusjohtaja Kari Salmela näkee vuoden 2020 kokonaisuuden torjuntavoittona, ottaen huomioon ravintola-alaa lähes koko vuoden piinanneet äärimmäisen hankalat toimintaolosuhteet koronapandemian puitteissa.

Ravintola-, catering- ja tapahtuma-alan toimija Sunborn Events Oy ryhtyy pyörittämään Turun linnan ravintola- ja juhlapalveluita. Kahvila-, lounas- ja ravintolatoiminta käynnistyvät jälleen tammikuun alussa. Suunnitteilla on myös muita palveluita historiallisen miljöön elävöittämiseksi ja entistä monipuolisemmaksi hyödyntämiseksi.

STM:n kansliapäällikkö Kirsti Varhila totesi MTV:lle, että hallitus pohtii ravintoloiden sulkemista. Sulkemiselle ei ole oikeudellisia eikä asiallisia perusteita. MaRan jäsenravintolat ovat estäneet koronaviruksen leviämistä tehokkaalla omavalvonnalla. Tämä käy ilmi 18.11.2020 julkistetusta Hybridistrategian seuranta -tilannearvioraportista, jossa todetaan, että ravitsemisliikkeisiin on liitetty vain yksittäisiä tartuntoja. Raportissa todetaan myös, että ravitsemisliikkeissä on tapahtunut vain yksittäisiä joukkoaltistumisia. Jos yksittäinen ravintola ei noudata koroviruksen estämiseksi säädettyä lainsäädäntöä, aluehallintovirastojen tulee käyttää oikeuttaan sulkea ravintola enintään kuukaudeksi.

Valtioneuvosto on tänään antanut asetuksen ravintolatoiminnan rajoitustoimista. Valitettavasti hallitus ei suostunut myöntämään yhtä lisätuntia anniskeluaikaan. Siitä olisi ollut suuri hyöty pikkujoulukauteen valmistautuville ravintoloille ja niiden työntekijöille. Koronavirus ei ole juurikaan levinnyt ruokaravintoloissa, minkä vuoksi ravintolatoiminnan rajoitukset eivät ole eduskunnan edellyttämällä tavalla välttämättömiä eivätkä oikeasuhtaisia. Kohtuullinen taloudellinen tulos pikkujoulukaudella on välttämätön, kun ravintolat valmistautuvat normaaliaikanakin heikkoon tammi- ja helmikuuhun. Vuokranantajia tarvitaan mukaan talkoisiin. Vaikka tartuntojen kasvu on taittunut Suomessa, viruksen leviämisen estämiseksi annettuja ohjeita ja määräyksiä on yhä välttämätöntä noudattaa.

Helsingin valtaväylä Mannerheimintie saa olutpanimon 90 vuoden tauon jälkeen. Mad Hopper Brewing Companyn rakennustyöt ovat käynnistyneet Taka-Töölön legendaarisessa ravintolakorttelissa. Laadukkaita oluita valmistavan craftpanimon on tarkoitus olla valmis vuodenvaihteessa. Ensimmäisiä oluita päästään maistamaan helmikuussa 2021.

Sivu 1 / 5

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia