Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Toptaste Oy järjestää 28.9.2021 hotelli- ja ravintola-alan TopFairs-ammattitapahtuman ifairs-virtuaalialustalla. Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään Jyrki Sukula, joka pohtii tapahtumassa ravintola-alan tulevaisuutta ja maailman trendejä. 

Useasta TV-ohjelmasta ja mm. ravintola Shelteristä tunnettu ravintoloitsija Teemu Laurell on avannut uuden döner-ravintolan Helsinkiin. Perinteisiin suomalaisiin kebab-ravintoloihin verrattuna Holy Døner tekee selvän pesäeron muihin brändillään ja leikittelevällä ruoallaan. Laurellin mukaan kebab nähdään aivan syyttä pelkästään myöhäisillan ja krapulapäivän ruokana.

maanantai, 02 elokuu 2021 11:34

Suomen paras ruokaterassi

Kirjoittanut

Toptaste kysyi lukijoiltaan mikä on Suomen paras ruokaterassi. Katso alta TOP 10-listaus!

Koronatilanteen helpottumisen myötä rajoituksia on kevennetty, mikä näkyy alkoholin myyntikanavissa. Alkon kesäkuun litramyynti väheni reilulla neljällä prosentilla viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Tammi-kesäkuun myynti oli lähes viime vuoden tasolla. Raikkaus trendaa helteillä.

Helsinki-päivänä 12.6. avautunut Kasarmitorin kesä houkutteli heti avausviikonloppuna lähes 7 000 hyvän ruoan ja juoman ystävää terassille. Kesäisten makuelämysten lisäksi Kasarmitorille katetaan upea taidemenu, jossa on mukana yli 300 taiteen ja kulttuurin ammattilaista.

Valtioneuvosto on tänään päättänyt, ettei ravintoloita koskevia rajoituksia lievennetä. Päätös osoittaa, ettei valtioneuvosto kunnioita elinkeinovapautta, omaisuudensuojaa eikä työntekijöiden oikeutta työhön. Valtioneuvosto ei piittaa sen harkintavaltaa rajoittavista tartuntatautilain säännöksistä eikä aiemmista omista päätöksistään. Ankarat rajoitustoimet oli tarkoitettu poikkeusoloihin ja epidemian tasolle 2. Niitä ei ollut tarkoitettu sovellettaviksi tilanteessa, jossa tartunnat vähenevät, ovat määrällisesti pieniä, tartuntaketjut voidaan jäljittää tehokkaasti ja rokotukset etenevät rivakasti. Valtioneuvosto suhtautuu erittäin ylimielisesti yrittäjien ja työntekijöiden taloudelliseen ja henkiseen ahdinkoon. On paheksuttavaa, että valtioneuvosto asettaa yhtäältä matkailu- ja ravintola-alan ja toisaalta tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilualan vastakkain. 

Sodexon ravintola Foodhub haluaa olla vastuullisuudessa askeleen muita edellä. Ravintolan omissa tiloissa toimii kasvihuone Greenhub, josta saadaan tarpeita ravintolan lounastarjontaan.

Korona on pakottanut ravintolat miettimään konseptiensa päivittämistä. Yritykset ovat keskittyneet noutoruokaan ja kotiinkuljetuksiin, sillä niiden suosion uskotaan kasvavan voimakkaasti myös pandemian jälkeen. Ravintolamaailman uusin ilmiö ovat niin sanotut pilvikeittiöt, ja tämä näkyy Finnveran rahoituskyselyissäkin.

Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki tekee artikkelissaan analyysin Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestyksen tuloksista ja äänestäjien kommenteista. Ravintolakulttuurissa tapahtuu koko ajan valtavasti, vaikka koronarajoitukset ja epävarmuus tulevasta kalvavat koko alaa. Rislakin mukaan fine diningin on keksittävä itsensä uudestaan, sillä nyt hyvän ravintolakokemuksen ytimessä on aistittava tunnelma – ei tähtikokki.

Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä nuoret keittiöalan ammattilaiset ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittaja Vilja Valliranta lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa 2021 maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Ranskan Pariisin Cordon Bleu -koulussa.

Sivu 1 / 6

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia