Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio tammikuussa 2023

 

9,1% (+0,4%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi tammikuussa 2023

117,78
Vuosimuutos 7,96%, kuukausimuutos 0,6%

 

Space
Space
Space

Saimaan lentoasema säätiö sr ja Ryanair ovat allekirjoittaneet sopimuksen markkinointiyhteistyöstä ajalle 1.4.2023–31.3.2024.

Vuonna 2022 Kuusamon lentoasema oli Suomen ainoa lentoasema, joka peittosi aiemman ennätyksensä. Vuoden 2022 aikana Kuusamon lentoaseman kautta kulki 117 104 matkustajaa. Aiempi ennätys tehtiin vuonna 2019, jolloin Kuusamon lentoaseman kautta kulki 114 003 matkustajaa.

Hotellinomainen elämyksellisyys, viihtyvyys sekä käytettävyys olivat tavoitteita VR:n yöjunakalustohankinnalle. Škoda Transtech valmistaa Otanmäen tehtaalla Kajaanissa yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan uutta autovaunua, kaupan kokonaishinta on noin 50 miljoonaa euroa.

A330neo korvaa aiemman sukupolven lentokoneen yhtiön laivastossa ja auttaa näin vähentämään käyttökustannuksia ja parantamaan ympäristötehokkuutta sekä tarjoaa vertaansa vailla olevan matkustuskokemuksen. Air Greenlandin A330neo-koneeseen mahtuu mukavasti 305 matkustajaa, ja siinä on 42 Premium-luokan paikka ja 263 Economy-luokan paikkaa.

Tänä talvikautena lähes 50 000 lomailijaa matkustaa TUIn kanssa Suomen Lappiin. TUI Group toimitusjohtaja Sebastian Ebel: Uudet modernit lentokoneet ovat tärkeitä matkallamme Euroopan polttoainetehokkkaimmaksi lentoyhtiöksi. Suomi on tärkeä markkinamaa ja erittäin suosittu matkailukohde TUIlle. Lapin lomakohteet ovat talvikaudella erittäin haluttuja ja tällä kaudella pohjoisen kohteisiin matkustaakin TUIn kanssa lähes 50 000 asiakasta Isosta-Britanniasta, Alankomaista, Espanjasta ja Portugalista. 

Marraskuussa Norwegianilla oli 1,4 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 37 prosentin kasvu verrattuna viime vuoden marraskuuhun. Käyttöaste oli 79,5 prosenttia. Etelä-Euroopan rantakohteet olivat erityisen suosittuja ja käyttöaste näihin kohteisiin oli lähes 90 prosenttia Norjassa, joka on Norwegianin suurin markkina.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt julkisen tarjouskilpailun päätökset reittilentoliikenteen hankkimiseksi valtion tukemana Helsingin ja viiden maakuntalentoaseman välille. Finnair voitti kilpailutuksen kaikilla reiteillä. Lennot alkavat 31.10.2022.

Asiakkaiden ja taksiyhtiöiden kiinnostus sähkötakseja kohtaan kasvaa. Jatkossa asiakkaat voivat tilata Menevän sähkötaksit 02 Taksi -palvelun kautta Rovaniemellä.

Matkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan lentoaseman Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa. Maailman lentoasema 2022 -palkinto (The 2022 World Airport Awards) luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa 16. kesäkuuta 2022.

airBaltic avaa Tampereelta uuden lentoyhteyden. Viime vuoden lopussa julkistetut kuusi uutta yhteyttä alkavat 1. toukokuuta. Tampereelta lennetään jatkossa suoria lentoja 11 kohteeseen.

Sivu 1 / 5

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia