Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio helmikuussa 2023

 

8,8% (+0,8%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi helmikuussa 2023

118,37
Vuosimuutos 7,9%, kuukausimuutos 0,6%

Ravintolat ja hotellit

124,05
Vuosimuutos 8,4%, kuukausimuutos 1,1%

 

Space
Space
Space

Maaliskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 080 000 matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 1,9 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–maaliskuussa on tehty 3,4 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 5,9 miljoonaa tonnia.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt sopimukset option käytöstä Finnair Oyj:n kanssa mahdollistamaan lentoliikenteen jatkumisen viiden maakuntakentän ja Helsingin välillä 28.4.2024 asti valtion tukemana.

Silmien edessä lipuva Saaristomeri, oma hytti, valmiiksi katettu ruokapöytä sekä innostunut työyhteisö kutsuvat uusia työntekijöitä Finnlinesin laivauutuuksille, jotka vievät myös matkustajamukavuuden uudelle tasolle.

keskiviikko, 15 helmikuu 2023 06:51

Loppuvuosi pettymys Suomen satamissa

Kirjoittanut

 

Matkustajaliikenne ei vieläkään täysin palautunut pandemiaa edeltävälle tasolle. vaikka Helsingin Satama Oy:n linjaliikenteen matkustajamäärä kaksinkertaistui vuodesta 2021.

Hiihtolomakausi on perinteisesti yöjunamatkustuksen parasta sesonkiaikaa, ja tänä vuonna yöjunamatkojen ja autopaikkojen kysyntä on kasvanut entisestään viime vuodesta. Suosituimmat päivät on jo myyty lähes loppuun, mutta niiden ulkopuolella on yhä hyvin tilaa myös varsin edullisin hinnoin, sillä junaliput myydään verovapaasti aina huhtikuun loppuun saakka.

Saimaan lentoasema säätiö sr ja Ryanair ovat allekirjoittaneet sopimuksen markkinointiyhteistyöstä ajalle 1.4.2023–31.3.2024.

Vuonna 2022 Kuusamon lentoasema oli Suomen ainoa lentoasema, joka peittosi aiemman ennätyksensä. Vuoden 2022 aikana Kuusamon lentoaseman kautta kulki 117 104 matkustajaa. Aiempi ennätys tehtiin vuonna 2019, jolloin Kuusamon lentoaseman kautta kulki 114 003 matkustajaa.

Hotellinomainen elämyksellisyys, viihtyvyys sekä käytettävyys olivat tavoitteita VR:n yöjunakalustohankinnalle. Škoda Transtech valmistaa Otanmäen tehtaalla Kajaanissa yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan uutta autovaunua, kaupan kokonaishinta on noin 50 miljoonaa euroa.

A330neo korvaa aiemman sukupolven lentokoneen yhtiön laivastossa ja auttaa näin vähentämään käyttökustannuksia ja parantamaan ympäristötehokkuutta sekä tarjoaa vertaansa vailla olevan matkustuskokemuksen. Air Greenlandin A330neo-koneeseen mahtuu mukavasti 305 matkustajaa, ja siinä on 42 Premium-luokan paikka ja 263 Economy-luokan paikkaa.

Tänä talvikautena lähes 50 000 lomailijaa matkustaa TUIn kanssa Suomen Lappiin. TUI Group toimitusjohtaja Sebastian Ebel: Uudet modernit lentokoneet ovat tärkeitä matkallamme Euroopan polttoainetehokkkaimmaksi lentoyhtiöksi. Suomi on tärkeä markkinamaa ja erittäin suosittu matkailukohde TUIlle. Lapin lomakohteet ovat talvikaudella erittäin haluttuja ja tällä kaudella pohjoisen kohteisiin matkustaakin TUIn kanssa lähes 50 000 asiakasta Isosta-Britanniasta, Alankomaista, Espanjasta ja Portugalista. 

Sivu 1 / 5

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia