Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Vuoden 2020 Naantalin Master 2020 -matkailutunnustus annettiin Merimaskun Rantamakasiinille. Tunnustus elämäntyöstä annettiin Naantalin Musiikkijuhlien eläkkeellä olevalle toimitusjohtaja Tiina Tunturille

MaRan jäsenkyselyn mukaan matkailu- ja ravintola-alan yritysten talouden näkymät synkkenevät entisestään rajoitustoimien tiukentuessa ja rokotusten viivästyessä. Yli 70 prosenttia yrityksistä menettää vähintään puolet liikevaihdostaan maalis-toukokuussa verrattuna vuoden 2019 vastaavaan aikaan. Jäsenkyselyn mukaan 24 prosenttia yrityksistä arvioi olevansa konkurssiuhan alla syyskuuhun mennessä ja 3 prosenttia lopettaneensa toimintansa. On välttämätöntä, että valtio korvaa toimialan yrityksille, pienille ja isoille, kiinteät joustamattomat kulut täysimääräisesti.

Ateneumin taidemuseo, Kämp Galleria, Senaatintorin kesäterassi ja WalkHelsinki palkittiin. Toimijat ovat onnistuneet löytämään uudenlaisia ratkaisuja kaupungin elävöittämiseen sekä ihmisten ja yritysten yhteentuomiseen.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hiilijalanjälki on nyt kartoitettu ja toimet sen pienentämiseksi aloitettu. Kansallispuiston fossiiliset hiilidioksidipäästöt vastaavat noin 30 suomalaisen keskimääräisiä hiilidioksidipäästöjä. Nyt suunnitelluilla toimenpiteillä kansallispuiston hiilijalanjälkeä saadaan merkittävästi pienemmäksi. 

Lahden seutu - Lahti Region Oy ja paikalliset matkailuyritykset ovat tehneet hartiavoimin töitä alueen kansainvälisen tunnettuuden ja näkyvyyden vahvistamiseksi sekä matkailutoimijoiden palveluiden myynnin edistämiseksi. Koronaa ennen syntyneitä henkilökohtaisia suhteita on ylläpidetty pandemian aikana digitaalisesti ja virtuaalisesti. Vuoden 2018 maaliskuussa käynnistyneen Western Lakeland Päijät-Häme -hankkeen aikana uusia matkailutuotteita on ollut luomassa parikymmentä päijäthämäläistä yritystä. Tuotteet on onnistuttu saamaan kansainvälisten matkanjärjestäjien myyntikanaviin.

Historioitsija Mauri Karvosen uutuuskirja Aavetaloja ja ihmiskohtaloita – Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle esittelee tositapahtumiin perustuvia kummitustarinoita Aulangolla menehtyneestä filmitähdestä Fiskarsin ruukkikylää piinaavaan patruunaan ja Suomenlinnan kummituskeskittymään.

keskiviikko, 13 tammikuu 2021 05:53

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

Kirjoittanut

Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.

torstai, 03 joulukuu 2020 07:25

Varsinais-Suomen matkailu otti digiloikan

Kirjoittanut

Varsinais-Suomessa matkailutoimialan haasteisiin on vastattu kehittämällä alan toimijoita palveleva digitaalinen yhteistyöalusta. Turun kaupunki on lisäksi avannut matkailijoita palvelevan Clean&Safe Turku -sivuston. Tänään julkistetuilla toimenpiteillä vahvistetaan alueen edellytyksiä olla entistä paremmin palveleva ja terveysturvallinen matkailukohde.

torstai, 03 joulukuu 2020 07:09

Tahko Safareille uusi omistaja

Kirjoittanut

Tahkolla Tahko Safarit nimellä toiminut ohjelmapalveluyritys Seikkailu Kuopio Oy on myynyt liiketoimintansa iisalmelaisen Jarno Nousiaisen luotsaamalle Jylhä Outdoors Oy:lle. 1.12.2020 voimaan astuva kauppa koskee ohjelmapalvelutoimintoja ja kalustoa. Uusi yrittäjä jatkaa Tahko Safareiden toimintaa nykyisen henkilöstön kanssa, samoissa tutuissa tiloissa Nipasentien safaritalolla ja Tahkon keskustan vuokraamossa.

Ajantasaisen tiedon merkitys matkailualalla on korostunut vuoden 2020 aikana. Matkailun kysyntä on hajautunut Suomessa epätasaisesti liikematkustuksen ja kansainvälisten asiakkaiden puuttuessa. Pandemiatilanteen, alan rajoitusten ja asiakkaiden ostotottumuksien muutokset tuovat jatkuvia haasteita matkailualanyritysten asiakashallintaan ja ennakointikykyyn.

Sivu 1 / 4

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia