Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

85-vuotisjuhlavuottaan viettävä Invalidiliitto on jakanut Apuväline 2023 -tapahtumassa Tampereella uuden Esteettömyyden edistäjä -palkinnon. Sen sai Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivuston esteettömyysosio, jonka ovat toteuttaneet Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Suomen Paralympiakomitea. 3000 euron suuruisen palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja se ohjataan Kainuun esteettömän matkailun edistämiseen.

Matkailuala kokoontui perjantaina 3.11. palkitsemaan suuren yleisön ja matkailuammattilaisten valitsemia matkailuyrityksiä, -toimijoita ja kohteita. Viidettä kertaa järjestettävä Finnish Travel Gala kokosi yhteen lähes 400 kotimaista ja kansainvälistä matkailuammattilaista, jotka iloitsivat niin kotimaisen kuin kansainvälisen matkustuksen positiivisesta vireestä. Huolta juhlaväki kantoi kuitenkin levottomasta poliittisesta tilanteesta eri puolilla maailmaa.

Kolin kansallispuisto palkittiin vuoden kotimaisena vierailukohteena Finnish Travel Galassa perjantaina. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen perusteella. Kärkiviisikossa olivat Kolin kansallispuiston lisäksi Ateneum, Bengtskär, Vanha Porvoo ja Vanha Rauma. Palkinnon luovutti Kolin kansallispuistolle elinkeinoministeri Wille Rydman. 

Moottorikelkkailu sähköistyy. Suomalainen Aurora Powertrains Oy julkistaa uuden eSled - sähkömoottorikelkan Rovaniemen Kelekkamessuilla 4.11.2023 klo 12. Sähkökelkka on esillä yrityksen osastolla Kelekkamessujen ajan.

tiistai, 31 lokakuu 2023 05:26

Pienituloisillakin on oikeus lomaan

Kirjoittanut

Tuettujen lomien hakijamäärät ovat selvässä kasvussa. Tänä vuonna tuettua lomaa on Hyvinvointilomat ry:n kautta hakenut ennätykselliset 48 450 henkilöä. Syynä kasvuun on asiakkaiden heikentynyt taloustilanne. Huolestuttava ilmiö on, että joka viides lomansa peruneista ilmoittaa syyksi sen, ettei heillä ole varaa maksaa tuetun loman omavastuuosuutta ja matkakuluja. Tällä perusteella lomansa peruneiden osuus on kasvanut 2,5% edellisvuodesta. Uuden hallituksen vähävaraisiin kohdentuvat säästötoimenpiteet tulevat entisestään lisäämään kohderyhmän tarvetta tuettuun lomaan.

Korkeasaaren eteläpuolella sijaitsevasta Hylkysaaresta suunnitellaan ympärivuotista virkistys- ja matkailukohdetta. Alustavia suunnitelmia esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa 13. marraskuuta.

torstai, 26 lokakuu 2023 22:00

Vuoden 2023 Helsinki Travel Award -palkinnon saajat

Kirjoittanut

Helsingin Matkailusäätiön myöntämät palkinnot jaettiin torstaina 26. lokakuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Lapin yliopiston Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa on laadittu luonnos sertifiointikriteeristöstä, joka auttaa tunnistamaan Suomessa toimivat, kokonaisvaltaisesti kestävät ja vastuulliset saamelaiset matkailuyritykset. Lapin ELY-keskuksen rahoittama hanke toteutettiin yhteistyössä Saamelaiskäräjien kanssa.

Kansainvälinen yleisö pääsee ihailemaan Kolin kansallispuiston maisemia Pariisin muotiviikoilla syksyllä 2023. Taiteilija Paola Suhosen kuvaamat Koli-aiheiset, antiikkisella tekniikalla otetut suurvalokuvat toimivat tuolloin Ivana Helsingin 25-vuotisjuhlanäytöksen taustamaisemana. Yhteistyöllä Kolin Matkailu Oy tavoittelee kansainvälistä näkyvyyttä ja uusia kohderyhmiä.

Nuuksion kansallispuistossa kokeillaan tänä kesänä luonnonhoitoloma-pilottia, jossa matkailijat pääsevät osallistumaan Nuuksion kansallispuiston luonnon hoitoon. Kokeilun takana ovat Haltia Lake Lodge -matkailuyritys, Metsähallituksen Luontopalvelut ja Suomen luontokeskus Haltia. Jos kokeilu onnistuu hyvin, Metsähallitus haluaa laajentaa luonnonhoitolomia myös muihin kansallispuistoihin.

Sivu 1 / 11

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia