Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Taidemuseossa on vieraillut 501 036 kävijää. Saavutuksesta erityisen poikkeuksellisen tekee se, että Ateneum avautui tänä vuonna vasta huhtikuun puolivälissä ilmanvaihtoremontin jälkeen.

Ruka on voittanut vuoden Bike Park 2023 -palkinnon ensimmäisenä pohjoisen keskuksena. Palkinto jaettiin 21.9.2023 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa. 

maanantai, 25 syyskuu 2023 13:01

Tilastokortit esittelevät museoiden vuotta 2022

Kirjoittanut

Museovirasto on julkaissut vuoden 2022 Museotilaston tietoja esittelevät Tilastokortit. Tilastot kertovat laajasti museoiden monipuolisesta toiminnasta. Koronarajoitusten hellittäessä erityisesti museokäynnit ja yleisötapahtumat lisääntyivät reippaasti.

Tripadvisor on palkinnut Tampereella sijaitsevan maailman ainoan Muumimuseon Travellers’ Choice 2023 -palkinnolla Erikoismuseoiden kategoriassa.

Pyörämatkailun viime vuosien kova noste näkyy upeasti myös suomalaisessa yritysmaailmassa: Welcome Cyclist -tunnuksen saaneiden yritysten määrä on lähes tuplaantunut viime keväästä. Tänä kesänä pyöräilijöitä eri puolilla Suomea palvelee jo 418 pyöräilijöiden tarpeet huomioivaa yritystä. Näistä lähes 150 on hakenut tunnusta juuri tälle kesälle - useampi kuin tunnusta hakeneita oli koko viime vuonna.

Turun kupeessa Littoistenjärvellä avattiin 14.6.2023 Pakkasparatiisi -nimeä kantava rakennus, jonka myötä avantouinti mahdollistuu myös kesäisin. Talon sisälämpötila on säädettävissä jopa -30 celciukseen asti, ja rakennuksen sisällä sijaitsevan altaan veden lämpötila on nollan tuntumassa.

Museovirasto on julkaissut Suomen ammatillisesti hoidettujen museoiden toimintaa, henkilöstöä ja taloutta koskevat tilastotiedot vuodelta 2022. Tilastohaku ja tilastotaulukot vuosilta 2007–2022 ovat käytettävissä ja ladattavissa Museotilasto.fi-verkkopalvelussa. Syksyn aikana sivustolla julkaistaan myös aineiston pohjalta tehtyjä Tilastokortteja, joissa lukuja tarkastellaan tarkemmin.

sunnuntai, 18 kesäkuu 2023 08:37

Saunakulttuurille riittää tilausta

Kirjoittanut

Suomalaisyritysten yhteistyö luo kansainvälisillä markkinoilla uusia liiketoimintamahdollisuuksia poikivia synergiaetuja, joista hyötyy koko Suomi-brändi.

torstai, 19 tammikuu 2023 13:09

Vuosi 2022 oli erinomainen Turun museoissa

Kirjoittanut

Turun museoiden monipuolinen ja laadukas tarjonta vuonna 2022 houkutteli ennätysyleisöjä näyttelyiden ja tapahtumien äärelle. Merikeskus Forum Marinum saavutti museon kautta aikojen suurimmat kävijäluvut. Biologinen museo vietti 115-vuotisjuhlavuottaan rikkomalla 2000-luvun kävijäennätyksen kirkkaasti, ja vuosituhannen ennätyksiä kolkuteltiin myös Turun taidemuseossa sekä Turun kaupungin taidemuseo WAMissa. 

Korona-aika on jäämässä taakse Suomen kansallismuseon museoissa ja linnoissa. Seurasaaressa, Kansallismuseossa, Tamminiemessä, Hvitträskissä, mutta myös Louhisaaren kartanomuseossa, Hämeen linnassa ja Vankilassa kävijämäärien osalta on palattu koronaa edeltävälle tasolle. Suomen kansallismuseon kahdeksassa museossa ja kahdessa linnassa vieraili vuoden 2022 aikana yhteensä 596 326 kävijää. Edellisvuoteen verrattuna kasvu on merkittävä, yli 178 000 kävijää.

Sivu 1 / 3

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia