Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio helmikuussa 2023

 

8,8% (+0,8%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi helmikuussa 2023

118,37
Vuosimuutos 7,9%, kuukausimuutos 0,6%

Ravintolat ja hotellit

124,05
Vuosimuutos 8,4%, kuukausimuutos 1,1%

 

Space
Space
Space
tiistai, 30 elokuu 2022 11:44

Suomesta yksi Japanin matkailun pääkohteista – Hämeenlinnan keskeinen sijainti, autenttiset elämykset ja golfmahdollisuudet kiinnostavat

Kirjoittanut Linnan Kehitys Oy 
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Japanin matkailualan liitto JATAn vierailijaryhmä lounaalla Hämeenlinnassa. Japanin matkailualan liitto JATAn vierailijaryhmä lounaalla Hämeenlinnassa. kuva: Linnan Kehitys Oy 

Japanin matkailualan liitto JATA (Japan Association of Travel Agents) on valinnut Suomen yhdeksi Japanin matkailun pääkaukokohteista. JATA järjesti elokuun lopussa Japanin suurille matkailutoimijoille tutustumismatkan Suomeen. Helsingin ja Tampereen lisäksi ryhmä vieraili myös Hämeenlinnassa.

 JATAn mukaan kiertomatkojen sijaan japanilaiset tulevat lähivuosina matkustamaan Suomeen pääkohteenaan. Japanilaiset, joilla on vahva motivaatio matkustaa ulkomaille, etsivät nyt nähtävyyksien lisäksi enemmän elämyksiä ja inspiroivaa toimintaa.

 JATAn delegaatio on aiemmin tänä vuonna vieraillut Hawajilla, Koreassa ja Taiwanissa. Heidän ensimmäinen Euroopan virallinen vierailunsa koronapandemian alun jälkeen suuntautui nyt Suomeen.

Vierailijaryhmään kuuluivat JATAn edustuksen lisäksi muun muassa Finnairin Japanin pääjohtaja Nagahara Hiroaki, Visit Finlandin Japanin edustaja Numata Koichi sekä johtajia viidestä suuresta japanilaisesta matkatoimistosta H.I.S Co.,Ltd., Kintetsu International, JTB Corp., Nippon Travel Agency.Co.,Ltd. ja Hankyu Travel International.

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys on tehnyt Visit Finlandin kanssa tiivistä yhteistyötä kansainvälisen matkailun kehittämiseksi ja auttoi paikallisesti vierailun järjestelyissä. Ohjelmaan kuului muun muassa tutustumiset Hämeen linnaan sekä Iittalan lasitehtaaseen.

- Hämeenlinnan ammattimaiselle kaupunkiorganisaatiolle paljon kiitoksia vieraanvaraisuudesta ja erityisistä huomionosoituksista JATAn delegaatiota kohtaan. Kaikki olivat erittäin tyytyväisiä ja tämä vierailu avasi monia uusia mahdollisuuksia, JATAn edustaja Shino Mikamo kiittelee.

Myös Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen tapasi vieraat lounaalla.

- Suomi kiinnostaa maailmalla ja Japanissa erityisesti. Vieraat vaikuttivat innostuneilta ja meillä Hämeenlinnassa olisi mahdollisuudet paketoida kahden suurimman kaupunkiseudun väliin autenttisia Suomi-kokemuksia historiallisessa kaupungissamme. 

Vieraat nostivat keskusteluissa esiin historiallisten kohteiden, Iittalan ja luontokohteiden kiinnostavuuden lisäksi myös japanilaisten golf-innostuksen. Parviaisen mielestä Hämeenlinnan kannattaakin jatkaa profiloitumista ”Tiilaaksoksi” eli Suomen golfpääkaupungiksi.

- Kotimaanmatkailun edistämisen lisäksi viisasta olisi keskittää kansainvälisten matkailijoiden tavoittelu tiettyjen tavoiteltujen profiilien ympärille. Asia edellyttää jatkotyötä ja mahdollisuudet ovat moninaisia.

Hämeenlinnassa ollaan valmiita jatkamaan kansainvälistä yhteistyötä.

- Vierailu toimi hienona avauksena uudenlaiselle keskustelulle. Seuraavaksi lähdemme miettimään, miten vierailijoita eniten kiinnostaneet asiat voisivat jatkossa olla osana japanilaisille myytäviä matkoja. Olemme mukana auttamalla suunnittelussa ja jakamalla lisätietoa Hämeenlinnasta ja sen kohteista, kertoo Linnan Kehityksen matkailuasiantuntija Outi Mertamo.

- Vierailu toteutettiin yhdessä Visit Tampereen kanssa ja yhteistyötä jatketaan ehdottomasti myös tulevaisuudessa. Helsingistä on helppo lähteä kokemaan muuta Suomea ja kansainvälisen turistin silmillä katsottuna Hämeenlinna Helsingin ja Tampereen välissä on keskeinen kohde, kun halutaan nähdä luontoa ja Järvi-Suomea.

Viimeksi muutettu tiistai, 30 elokuu 2022 11:48
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia