Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 20 touko 2023 08:46

Helsinki etsii ostajaa Stansvikin kartanolle

Kirjoittanut Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Stansvikin kartanon päärakennus. Stansvikin kartanon päärakennus. Kuvaaja: Sofie Jokinen

Helsingin kaupunki etsii uutta omistajaa Laajasalossa sijaitsevalle Stansvikin kartanolle. Myytävään kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 14 rakennusta.

1800-luvun alkupuolella valmistuneen päärakennuksen lisäksi myydään vuonna 1960 valmistunut 100-paikkainen ravintola, neljä majoitusrakennusta, huoltorakennus, sauna, varastorakennuksia sekä kolme laituria ja tenniskenttä. Myytävät rakennukset soveltuvat esimerkiksi kahvila-, ravintola- ja majoituskäyttöön sekä juhlapaikaksi. Rakennusten yhteispinta-ala on 1467 m².

Kartanon kaikki rakennukset ovat meren rannalla tai sen läheisyydessä. Kaupungin tavoitteena on löytää kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle kartanolle toimija, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja alueen käyttäjille kiinnostavia ja mahdollisimman avoimia palveluja. Tarjousten arvioinnissa otetaan huomioon sekä toiminnan luonne että rakennuksista tarjottu hinta.

Tarjouskilpailu alkaa 22. toukokuuta ja päättyy 30. kesäkuuta 2023.

Myytävät rakennukset sijaitsevat Stansvikin kartano- ja virkistysalueella, joka on kulttuurihistorialtaan ja luonnoltaan merkittävä alue koko Helsingissä. Kartanon maat jäävät kaupungin omistukseen, ja rakennusten tulevalle omistajalle vuokrataan määräalat.

Tavoitteena on, että myynnin avulla Stansvikin kartanon rakennuksille löytyy uusi omistaja, jolla on tarvittavat varat ja osaaminen kartanon kunnostamiseen arvoiseensa käyttöön. Helsingin kaupungin tavoitteena on luopua rakennuksista, joita se ei tarvitse omissa palveluissaan tai joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.

 

Lisätietoja

Maarit Kontio, tiimipäällikkö (myynti ja yritysvuokraus)
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 21522

Viimeksi muutettu lauantai, 20 touko 2023 08:49
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia