Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 13 kesäkuu 2023 07:47

Rovaniemen matkailulle haetaan uutta suuntaa ja kilpailukykyä

Kirjoittanut Business Rovaniemi
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen matkailulle haetaan uutta suuntaa ja kilpailukykyä ympärivuotisuudesta, kestävyydestä ja vastuullisuudesta Rovaniemen matkailulle haetaan uutta suuntaa ja kilpailukykyä ympärivuotisuudesta, kestävyydestä ja vastuullisuudesta kuva: Getty Images

Rovaniemen kaupunki vahvistaa matkailun kehittämisresurssejaan käynnistämällä hankkeen, jossa tuetaan matkailun ympärivuotisuutta sekä kestävän ja vastuullisen matkailun tavoitteiden ja työkalujen omaksumista. Tärkeässä roolissa on paikallisten asukkaiden ja yritysten välisen vuoropuhelun lisääminen sekä palveluiden yhteiskehittäminen.

Nyt käynnistyvä Kestävän matkailun hanke pohjautuu Rovaniemen ja kahdeksan muun eurooppalaisen kaupungin yhteishankkeessa syntyneeseen toimenpideohjelmaan.

- Kansainvälisessä verkostossa tutustuttiin monipuolisesti matkailun kestävään kehitykseen erilaisissa ja erikokoisissa matkailukohteissa sekä pohdittiin miten vähentää matkailun mahdollisia kielteisiä vaikutuksia lähiympäristöön, kertoo Business Rovaniemen kehittämispäällikkö Pirjo Kutinlahti.

Vuoden 2025 loppuun jatkuva hanke saa rahoituksen Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta. Hanke on osa Rovaniemen kaupungin ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen toimeenpanoa. 

Kestävän matkailun hankkeen projektipäällikön rekrytointi käynnistetään ennen Business Rovaniemen tiimin kesälomia kuntarekry.fi kautta.

  • Hankkeen nimi: Rovaniemen matkailun uusi aika – vastuullisuus, kestävyys, osallisuus ja ympärivuotisuus kilpailutekijöinä 
  • Hankkeen rahoittajat: Lapin liitto ja Rovaniemen kaupunki
  • Hankkeen toteuttaja: Rovaniemen kaupunki/Business Rovaniemi

 

Viimeksi muutettu tiistai, 13 kesäkuu 2023 08:07
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia