Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 27 helmikuu 2021 16:59

Virtuaalisafarillakaan yllätyksiltä ei vältytä – Lapland Safariksen luontoretkille voi nyt lähteä kotisohvalta!

Kirjoittanut Lapland Safaris
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lapland Safariksen virtuaalisafarilla pääsee proajelulle. Lapland Safariksen virtuaalisafarilla pääsee proajelulle. Kuva: Lapland Safaris

Lapland Safariksella kansainvälisiä matkustusrajoituksia ei jääty ihmettelemään kevättalven matkustussesongin kynnyksellä. Pohjoismaiden suurimman ohjelmapalveluyrityksen suosittujen Lapin kohteiden ja safarien viikko-ohjelmien parhaimmisto muokattiin online stream -lähetyksiksi. Viikolla 9 alkavien retkien aikana oppaan kanssa voi kommunikoida chatin välityksellä.

Lapissa jo liki 40 vuotta erilaisia matkakokemuksia ja luontoaktiviteetteja järjestäneessä Lapland Safariksessa uskotaan vahvasti, että reaaliajassa tapahtuvalla virtuaalisella safarilla on tilaus paitsi nyt poikkeusaikana, myös tulevaisuudessa laajemminkin. Elämysretkissä oppaan ja asiakkaan välisen vuorovaikutuksen merkitys on oleellinen, ja sen onnistumiseen on virtuaalisafareillakin haluttu panostaa. Vuorovaikutuksen mahdollistaminen etäyhteydellä erämaasta on kuitenkin vaatinut melkoista miettimistä ja puntarointia. 

- Tuotekehitystä on tehty innolla ja testiasiakkaat ovat olleet haltioissaan. Asiakkaan ei nyt tarvitse edes hypätä pilkkihaalariin – riittää, kun kotona on tietokone tai mobiililaite, toteaa Lapland Safariksen operatiivinen johtaja Rami Korhonen. 

Projekti on vaatinut merkittäviä laitteisto- ja ohjelmistoinvestointeja sekä runsaasti testaamista Lapin keskitalven jopa -30 asteen pakkaskeleissä. Virtuaalituotannon yksi suurimpia teknisiä haasteita on ollut mahdollistaa riittävän laadukkaan, HD-tason kuvan lähettäminen erämaasta, liikkuvan huskyvaljakon kyydistä. Tekniset haasteet on kuitenkin nyt ratkottu. 

- Aivan niin kuin livenäkin tehtävissä retkissä, myös virtuaalisafarilla voi matkalla sattua yllättäviä tilanteita – porotokka tukkii huskyvaljakkoreitin tai kuusesta tippuva tykkylumi hävittää näkyvyyden hetkeksi. Kaikki tämä tekee jokaisesta safarista aivan ainutlaatuisen elämyksen, lisää safareita vetävä opas Sami Lapinniemi.

Online stream -safari kestää ohjelmasta riippuen 20-40 minuuttia. Safarin aikana asiakas voi chatin kautta esittää kysymyksiä esimerkiksi oppaalle, husky musherille tai poroemännälle. Ja aivan kuten livesafarillakin – tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Opastuskielenä on englanti. 

- Maailmassa on runsaasti ihmisiä, joilla ei ole käytännön mahdollisuutta matkustaa Suomen Lappiin myöskään normaaliaikana. Meiltä on jo kysytty virtuaalisafareita myös kesäsesonkiin. Olemme pohtineet kesäksi veneilyä keskiyön auringon alla, marjastusta sekä tulistelua erämaalammen rannalla. Kehittämämme konsepti mahdollistaa nämä kaikki, kertoo Lapinniemi innoissaan. 

Lapland Safariksen virtuaalisafarit tulevat myyntiin viikolla 9. Ensimmäisessä vaiheessa tarjolla on neljä ohjelmavaihtoehtoa, jotka voi varata samaan tapaan www.laplandsafaris.com verkkokaupasta kuin yhtiön tarjoamat normaalit safarit.

Ensimmäisenä asiakkaiden saataville tulevat ohjelmat ovat:

  • Tutustuminen huskykenneliin ja huskyajelu
    Tutustuminen porotilan elämään, saamelaisuuteen ja poroajelu
    Rekiretki moottorikelkalla pilkkimään Ounasjoen jäälle
    Tontun opastama vierailu Santa Claus officeen ja tapaaminen Joulupukin kanssa
Viimeksi muutettu lauantai, 27 helmikuu 2021 17:03
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia