Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 10 maaliskuu 2021 17:26

Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana

Kirjoittanut Lomarengas Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suomalaisia kiinnostavat erityisesti lyhyet huskyajelut, joissa pääsee kokeilemaan aktiviteettia matalalla kynnyksellä”, Villi Pohjolan toimitusjohtaja Sami Päivike kertoo. Suomalaisia kiinnostavat erityisesti lyhyet huskyajelut, joissa pääsee kokeilemaan aktiviteettia matalalla kynnyksellä”, Villi Pohjolan toimitusjohtaja Sami Päivike kertoo. Kuva. Villi Pohjola

Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.

”Kyselyn perusteella huskysafarit ja vierailut huskytiloilla kiinnostavat kotimaisia asiakkaita eniten. Tämä on linjassa sen kanssa, mitä olemme tänä talvena suomalaisista elämysasiakkaista oppineet. Myymme paikallisten yrittäjien huskyohjelmia Rovaniemellä ja Bomballa, Nurmeksessa. Suomalaisia kiinnostavat erityisesti lyhyet huskyajelut, joissa pääsee kokeilemaan aktiviteettia matalalla kynnyksellä”, Villi Pohjolan toimitusjohtaja Sami Päivike kertoo.

Huskyjen jälkeen suomalaisia eniten kiinnostaviksi tuotteiksi nousivat vuokravälineet, kuten sähköavusteiset fatbiket, lumikengät ja moottorikelkat. Vuokravälineiden suosio on huomattu myös kaikissa Villi Pohjolan toimipisteissä.

”Olemme tuoneet tänä talvena markkinoille uudenlaisen vuokrakelkkapaketin, joka on osoittautunut suosituksi kotimaisten asiakkaiden keskuudessa. Pakkaamme reppuun valmiiksi tulentekovälineet ja eväät. Asiakkaan tarvitsee vain saapua paikalle, hypätä kelkan selkään ja hurauttaa merkittyä kelkkauraa pitkin tulistelemaan laavulle”, Päivike kertoo. 

Perheet toivovat pakettihinnoittelua

Tyypillisesti Villi Pohjolan kotimainen asiakaskunta koostuu perheistä tai vanhemmista pariskunnista. Kyselyssä perheiden toiveet korostuivat myös tuotteiden hinnoittelussa.

”Vastaajat toivoivat erikseen hinnoiteltuja tuotteita perheille, yksilöhinnoittelun sijaan. Esimerkiksi tunnin huskysafari maksaa 85 euroa per henkilö, kahden tunnin moottorikelkkavuokraus taas 100 euroa per kelkka, ja kelkan kyytiin mahtuu kaksi henkilöä. Kyselyn tulokset auttavat meitä suunnittelemaan entistä paremmin asiakaskuntaamme palvelevia tuotteita, esimerkiksi perhepaketteja”, Päivike kertoo.

Taustaa

Kysely lähetettiin vuokramökkejä välittävän Lomarenkaan kanta-asiakkaille helmikuussa 2021. Kyselytutkimukseen vastasi 2389 henkilöä. Villi Pohjola on osa Lomarengas-konsernia.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 10 maaliskuu 2021 17:32
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia