Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 18 touko 2021 07:40

Turku on terveysturvallinen tapahtuma- ja matkakohde

Kirjoittanut Turun kaupunki
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Turussa vihreä Clean&Safe Turku -tunnus löytyy jo 102 yrityksen ja toimijan ovelta ja verkkosivuilta. Turussa vihreä Clean&Safe Turku -tunnus löytyy jo 102 yrityksen ja toimijan ovelta ja verkkosivuilta. kuva Turun kaupunki

Turku on valmiina ottamaan kesän vastaan terveysturvallisesti. Kaupungin matkailu- ja tapahtuma-alan yritykset ja toimijat ovat sitoutuneet terveysturvalliseen toimintaan Clean & Safe Turku -toimintamallin mukaisesti.

Kyseessä on maailmanlaajuinen Clean & Safe -toimintamalli ja tunnus, joka kertoo mukana olevien yritysten ja toimijoiden sitoutuneen huolellisesti ja voimakkaasti koronaa ehkäiseviin toimiin ja sen mukaisiin rajoituksiin.

-Tavoitteena on kertoa turkulaisille ja Turkuun matkaa suunnitteleville ja tuleville vieraillee, että meillä huolehditaan kävijöiden turvallisuudesta niin hyvin kuin pystymme, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

 

Turussa vihreä Clean&Safe Turku -tunnus löytyy jo 102 yrityksen ja toimijan ovelta ja verkkosivuilta.

Clean & Safe Turku -toimintamallin tukemiseksi kaupunki käynnistää markkinointikampanjan sosiaalisessa mediassa ja Turun katukuvassa. Kampanja on käynnissä touko-kesäkuun ajan. Kaupunki tukee tälläkin tavalla ravintoloita ja muita alan toimijoita vaikean koronavuoden ajan.

Terveysturvallisesta Turusta kerrotaan sivustolla, jonka nimi on Clean&Safe Turku. Sivustolle on kerätty kaikki tarvittava tieto matkailijalle ja kaupunkilaisille siitä, miten Turussa yritykset ja eri toimijat ovat sitoutuneet terveysturvallisuutta tukevaan toimintamalliin.

-Kysymyksessä ei ole uusi ohjeisto, vaan Clean&Safe Turku kokoaa yhteen kaikki jo käytetyt suositukset, viranomaismääräykset ja sertifikaatit, joita matkailu- ja tapahtuma-ala noudattaa, kertoo johtaja Teija Raninen Turku Science Park Oy:stä.

 

Clean&Safe Turku toimintamalli on suunniteltu yhdessä varustamojen, majoitusyrittäjien, ravintoloiden, tapahtumatuottajien sekä kaupungin omien toimijoiden, kuten museoiden, kirjastojen, uimahallien, teattereiden ja orkesterin kanssa.

Mukaan lähteminen ei maksa yrityksille mitään, tunnuksen saa käyttöön täyttämällä toimintamallin kriteerit ja sitoutumalla noudattamaan niitä. Clean&Safe Turku -toimintamallia koordinoi Turku Science Park Oy yhteistyössä Turun kaupungin ja Visit Turun kanssa.

Viimeksi muutettu tiistai, 18 touko 2021 07:44
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit