Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 08 maaliskuu 2021 21:17

Roboride ja PayiQ yhdessä kohti parempaa robottiautojen kuluttajakokemusta

Kirjoittanut IQ Payments Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
”Robottiajoneuvot tulevat voimakkaammin osaksi jokapäiväistä kaupunki- ja kampusliikennettä”, sanoo Roboriden toimitusjohtaja Tatu Nieminen. ”Robottiajoneuvot tulevat voimakkaammin osaksi jokapäiväistä kaupunki- ja kampusliikennettä”, sanoo Roboriden toimitusjohtaja Tatu Nieminen. kuva. IQ Payments Oy

Roboride, itsestään ajavien ajoneuvojen operaattori ja PayiQ, älykkäiden lippujärjestelmien toimittaja aloittavat yhteistyön.

Yhteisenä tavoitteena on integroida itsestään ajavat robottiajoneuvot saumattomammin julkisen liikenteen kanssa ja tuottaa paitsi parempi kuluttajakokemus, niin myös integroitu alusta joukkoliikenteen toimijoille. PayiQ ratkaisulla voidaan myös tuottaa uusia lipputyyppejä, jotka mahdollistavat robottiajoneuvojen käytön.

”Robottiajoneuvot tulevat voimakkaammin osaksi jokapäiväistä kaupunki- ja kampusliikennettä. Se, että kuluttaja voi käyttää robottiautojen ja joukkoliikenteen kanssa samaa sovellusta, on erittäin tärkeää”, sanoo Roboriden toimitusjohtaja Tatu Nieminen.

PayiQ:n toimitusjohtaja Pirkka Lankinen näkee yhteistyöllä positiivisia vaikutuksia myös joukkoliikenteen toimijoille.

”PayiQ:n Ticketing as a Service -ratkaisu sopii loistavasti myös robottiautoihin. Asiakkaamme voivat yhdellä alustalla käyttää sekä joukkoliikennettä, että robottiajoneuvoja”, toteaa Lankinen.

Roboride käyttää jatkossa PayiQ:n Ticketing as a Service -alustaa ja sovellusta kaikissa projekteissaan.

Roboride tarjoaa asiakkailleen robottiajoneuvoihin pohjautuvaa liikkumisen ratkaisua avaimet käteen -periaatteella. Koska emme ole sitoutuneita tiettyihin laitevalmistajiin tai teknologiatoimittajiin, voimme valita markkinoiden parhaat ratkaisut ja kehittää palvelun, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin.  

Viimeksi muutettu maanantai, 08 maaliskuu 2021 21:47
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia