Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio kesäkuussa 2022

 

7,8% (+0,3%)

 Vuosimuutos +7,8%

Kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli kesäkuussa 2022

-14,3
(-10,5 maaliskuussa)

Space
Space
Space
tiistai, 20 heinäkuu 2021 04:53

Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen

Kirjoittanut Oy Kaha Ab
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matka-Kosonen ajaa vakio- ja pikavuoroja Savonlinnasta sekä tilausajoja Matka-Kosonen ajaa vakio- ja pikavuoroja Savonlinnasta sekä tilausajoja kuva: Oy Kaha Ab

Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.

Tapauksen jälkeen Matka-Kosonen päätti panostaa matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuteen vielä enemmän, ja ensimmäinen Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistin asennettiin pikavuoroja ajavaan linja-autoon kesäkuussa 2021. Asiakkailta saatu palaute laitteesta on ollut erittäin positiivista: linja-auton ilmanlaatua on kehuttu, ja turvallisen matkustamisen edistämisestä on saatu kiitosta. Tulevaisuudessa ilmanpuhdistimia onkin tarkoitus asentaa myös yrityksen muihin autoihin.

Valeo UV Purifier poistaa virukset linja-auton sisäilmasta

Erityisesti linja-autokäyttöön suunniteltu Valeo UV Purifier on ilmanpuhdistin, joka poistaa virukset, bakteerit ja homeet tehokkaasti sisäilmasta. Laitteen toiminta perustuu lyhytaaltoiseen UV-C-valoon (254 nm), joka inaktivoi jopa 95 % ilmassa olevista viruksista. Ultraviolettivalo tuhoaa viruksen DNA:n, jolloin se ei pysty enää monistumaan. Laitteen tehoa on testattu menestyksekkäästi myös Covid-19 -tautia aiheuttavalla SARS-CoV-2 -viruksella.

Valeo UV Purifier imee ilman kotelon läpi, desinfioi sen muutamassa sekunnissa ja puhaltaa ilman takaisin linja-autoon käytännössä kliinisesti puhtaana ilmana. Laitteen muotoilu ja ilman virtausnopeus on suunniteltu niin, että kotelosta ulos tuleva ilma on lähes viruksetonta (>95 %). Puhdistettua ilmaa virtaa laitteesta koko matkan ajan, joten sisäilman viruspitoisuus pysyy matalana, vaikka kyydissä olisi tartunnan saaneita henkilöitä.

Koska UV Purifier on suunniteltu liikkuvaan kohteeseen, on laite käynyt läpi lukuisia turvallisuustestejä. Paksu kvartsilasi tekee lampusta lähes särkymättömän ja teflonpinnoite estää lasinsirujen tai nesteiden pääsyn sisätiloihin esimerkiksi onnettomuustilanteessa. Lisäksi UV Purifierin läpäisemätön metallikotelo varmistaa, ettei haitallista UV-säteilyä pääse matkustamoon.

Edut pähkinänkuoressa

  • Tuhoaa yli 95 % viruksista
  • Soveltuu kaikkiin linja-autoihin
  • Ei altista matkustajia UV-säteilylle
  • Hiljainen toiminta
  • Tehoaa myös mikrobeihin ja homeeseen
  • Yksinkertainen asennus, heti käyttövalmis
  • Pitkä käyttöikä, jopa 12 000 tuntia
  • Huoltovapaa, ei suodattimien vaihtoja

 

Valeo UV Purifier linja-auton katossa
Valeo UV Purifier linja-auton katossa
kuva: Oy Kaha Ab
Viimeksi muutettu tiistai, 20 heinäkuu 2021 05:00
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia