Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 20 heinäkuu 2021 04:53

Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen

Kirjoittanut Oy Kaha Ab
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matka-Kosonen ajaa vakio- ja pikavuoroja Savonlinnasta sekä tilausajoja Matka-Kosonen ajaa vakio- ja pikavuoroja Savonlinnasta sekä tilausajoja kuva: Oy Kaha Ab

Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.

Tapauksen jälkeen Matka-Kosonen päätti panostaa matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuteen vielä enemmän, ja ensimmäinen Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistin asennettiin pikavuoroja ajavaan linja-autoon kesäkuussa 2021. Asiakkailta saatu palaute laitteesta on ollut erittäin positiivista: linja-auton ilmanlaatua on kehuttu, ja turvallisen matkustamisen edistämisestä on saatu kiitosta. Tulevaisuudessa ilmanpuhdistimia onkin tarkoitus asentaa myös yrityksen muihin autoihin.

Valeo UV Purifier poistaa virukset linja-auton sisäilmasta

Erityisesti linja-autokäyttöön suunniteltu Valeo UV Purifier on ilmanpuhdistin, joka poistaa virukset, bakteerit ja homeet tehokkaasti sisäilmasta. Laitteen toiminta perustuu lyhytaaltoiseen UV-C-valoon (254 nm), joka inaktivoi jopa 95 % ilmassa olevista viruksista. Ultraviolettivalo tuhoaa viruksen DNA:n, jolloin se ei pysty enää monistumaan. Laitteen tehoa on testattu menestyksekkäästi myös Covid-19 -tautia aiheuttavalla SARS-CoV-2 -viruksella.

Valeo UV Purifier imee ilman kotelon läpi, desinfioi sen muutamassa sekunnissa ja puhaltaa ilman takaisin linja-autoon käytännössä kliinisesti puhtaana ilmana. Laitteen muotoilu ja ilman virtausnopeus on suunniteltu niin, että kotelosta ulos tuleva ilma on lähes viruksetonta (>95 %). Puhdistettua ilmaa virtaa laitteesta koko matkan ajan, joten sisäilman viruspitoisuus pysyy matalana, vaikka kyydissä olisi tartunnan saaneita henkilöitä.

Koska UV Purifier on suunniteltu liikkuvaan kohteeseen, on laite käynyt läpi lukuisia turvallisuustestejä. Paksu kvartsilasi tekee lampusta lähes särkymättömän ja teflonpinnoite estää lasinsirujen tai nesteiden pääsyn sisätiloihin esimerkiksi onnettomuustilanteessa. Lisäksi UV Purifierin läpäisemätön metallikotelo varmistaa, ettei haitallista UV-säteilyä pääse matkustamoon.

Edut pähkinänkuoressa

 • Tuhoaa yli 95 % viruksista
 • Soveltuu kaikkiin linja-autoihin
 • Ei altista matkustajia UV-säteilylle
 • Hiljainen toiminta
 • Tehoaa myös mikrobeihin ja homeeseen
 • Yksinkertainen asennus, heti käyttövalmis
 • Pitkä käyttöikä, jopa 12 000 tuntia
 • Huoltovapaa, ei suodattimien vaihtoja

 

Valeo UV Purifier linja-auton katossa
Valeo UV Purifier linja-auton katossa
kuva: Oy Kaha Ab
Viimeksi muutettu tiistai, 20 heinäkuu 2021 05:00
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia