Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 21 heinäkuu 2021 06:12

VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn

Kirjoittanut VR Group
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Junavuoroja lisätään Lappiin ruska-aikaan. Junavuoroja lisätään Lappiin ruska-aikaan. Kuva: Klasu Getty Images Pro

Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.   

VR seuraa matkamääriä ja lisää nopeasti vuoroja liikenteeseen matalalla kynnyksellä. Matkaennusteiden perusteella Lappiin matkustaminen selvästi kiinnostaa, ja nyt junavuoroja lisätään Lappiin ruska-aikaan. Vastaavia lisäyksiä tehtiin myös aiemmin tänä vuonna hiihtoloma- ja pääsiäissesonkeihin. Lisäysten myötä viikon aikana liikennöidään parhaimmillaan 41 yöjunavuoroa. 

”Matkustelun ja työntekemisen tavat ovat muuttuneet. Lappiin matkustetaan myös perinteisten loma-aikojen ulkopuolella sekä viettämään vain pidennettyä viikonloppua. Helppo ja ilmastoystävällinen matkustaminen Lappiin houkuttelee myös etätyöläisiä; yöjunan hytissä matka-ajan voi hyödyntää tehokkaasti nukkumiseen ja työntekoon”, kertoo matkustajaliikenteen palvelujohtaja Piia Tyynilä.  

Vuoroja on lisätty heinäkuun lopusta lokakuun alkuun torstain ja sunnuntain välille. Lisätyt vuorot ovat myynnissä VR:n myyntikanavissa.

Yöjunaliput ovat myynnissä 11.12. ja päiväjunaliput 30.10. saakka. Lue lisää yöjunien hinnoista, hyttien varusteluista ja reiteistä.  


Esimerkkihintoja reitille Helsinki-Rovaniemi:   

•    Kahden aikuisen yhdensuuntaiset matkat omassa hytissä alkaen 49 € (suihkulla ja wc:llä varusteltu hytti alkaen 69 €)* 
•    Kahden aikuisen yhdensuuntaiset junamatkat omassa, suihkulla ja WC-tiloilla varustetussa hytissä Helsingistä Rovaniemelle + oma auto mukaan, yhteensä alkaen 139€* 

*0–10-vuotias lapsi matkustaa yöjunassa ilmaiseksi toisen matkustajan kanssa samalla nukkumapaikalla. 

Viimeksi muutettu keskiviikko, 21 heinäkuu 2021 06:25
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia