Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 27 huhtikuu 2021 10:33

Majoitusvarausten tuplaantuminen ennakoi hyvää kotimaanmatkailukesää Tampereelle 

Kirjoittanut Visit Tampere
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Huhtikuun lopussa myytyjen huoneiden määrä Tampereella on kaksinkertainen viime vuoteen verraten, kertovat Benchmarking Alliancen tilastot.  Huhtikuun lopussa myytyjen huoneiden määrä Tampereella on kaksinkertainen viime vuoteen verraten, kertovat Benchmarking Alliancen tilastot.  Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere

Tampereen seudun matkailuyritykset ovat varautuneet terveysturvallisesti vapun viettoon. Luvassa on brunsseja, vappumenuita sekä livestriimejä. Toukokuu tuo tullessaan paljon odotettuja uutuuksia ja klassikoita kaupungissa vieraileville.


Matkailualalla on valmistauduttu tulevaan kesään huolellisesti. Tarjonta erityisesti kotimaanmatkailijoille on Tampereella ja lähiseuduilla laajaa ja odotukset tulevasta ovat korkealla.

Majoitusluvut kertovat 

Huhtikuun lopussa myytyjen huoneiden määrä Tampereella on kaksinkertainen viime vuoteen verraten, kertovat Benchmarking Alliancen tilastot.    

- Matkailukesästä odotetaan Tampereen seudulla tänä vuonna vilkasta. Enteitä kysynnän lisääntymisestä tiukasti säädellyn kevään jälkeen on jo näkyvissä majoitustilastoissa ja nettisivujemme kävijämäärien lisääntymisessä viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna. Tilanne on nyt parempi kuin viime vuonna, vaikka aikaisempien vuosien tasolla ei vielä luonnollisesti olla, kertoo kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino Visit Tampereesta.   
Kansainvälisten matkailijoiden saapumiseen on valmistauduttu vuoden aikana muun muassa kouluttamalla ja kannustamalla yrityksiä digitaalisiin kanaviin.  

- Visit Tampereen kansainväliset markkinointitoimenpiteet kohdistetaan tällä hetkellä unelmointivaiheeseen. Kansainvälisiä matkailijoita on odotettavissa ensi vuoden puolella. Myös kongressit alkavat todennäköisesti ensi vuoden kesällä. Kumppaneillemme ja muille Tampereen ja seudun yrityksille painotamme edelleen, että on tärkeää olla valmiina oikeanlaisten tuotteiden ja kanavien kanssa, kun matkailu jälleen avautuu, hän jatkaa.   


Keväinen Tampere on kokemisen arvoinen  

Huhti- ja toukokuussa Tampereella avautuvat ravintolat, terassit ja aktiviteetit jälleen rajoituksien jälkeen. Herkkusuita ilahduttavat useiden ravintoloiden vappubrunssit ja -menut, joista monet ovat tarjolla myös kotiin noudettavaksi. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi Tiiliholvin hummerikeitto, Mylläreiden rapea porsaankylki tai Ravintola C:n kuha, Panimoravintola Plevnan sima-aamiaisbrunssia unohtamatta!  

Musiikista ja teatterista pääsee tänä vappuaattona nauttimaan kotisohvalta käsin. Tampereen Työväen Teatteri livestriimaa stand up -parisuhdekomedian Mars vs. Venus? ja G Livelabissa soitettavaa Mama Longhornin levynjulkkarikeikkaa voi myös seurata striimin kautta.   

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut kattokävely Finlayson alueella starttaa jälleen vappuaattona. Komeista maisemista pääsee nauttimaan myös laivan kannelta, kun MS Silver Sky -ravintolalaivan risteilykausi alkaa. Vapusta lähtien Pyhäjärveltä käsin pääsee ihailemaan esimerkiksi Pyynikinharjua ja Pispalanharjua lähiruokaa nauttien.   

Järvinäkymiä ja herkkuja on luvassa myös samppanjaristeilyillä samppanjabaari Santén ja Arto Rastas Cateringin yhdistäessä voimansa. Ensimmäinen risteily lähtee äitienpäivänä. Kuplivaa on nautiskelijoille tarjolla lisäksi samppanjabrunsseilla.  

Tämän hetken tiedon kuun alkupuolella avautuvat myös kaupungin lukuisat museot. Maailman ainoa Muumimuseo on uudistanut perusnäyttelynsä ja laajentanut Observatorio-näyttelytilaansa ja Milavidassa pääsee tutustumaan iloiseen 20-lukuun. 20.5. avautuu Vapriikissa Ritarit-näyttely.   

Särkänniemen huvittelukausi starttaa 22.5. ja viimevuotiseen tapaan huvipuistoon otetaan rajattu määrä asiakkaita.   

Viimeksi muutettu tiistai, 27 huhtikuu 2021 10:43
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit