Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 12 kesäkuu 2021 06:58

Hypellen saaristoon – kysyntä luo uusia tuotteita

Kirjoittanut Visit Naantali
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tänä kesänä saaristoon on vieläkin helpompi lähteä ilman omaa autoa tai venettä tai pyörää. Tänä kesänä saaristoon on vieläkin helpompi lähteä ilman omaa autoa tai venettä tai pyörää. Kuva Jaakko Kivelä

Saariston kysyntä on kasvanut parin viime vuoden aikana huomattavasti. Vaikka ulkomaiset matkailijat ovat pysyneet poissa, ovat suomalaiset nauttineet saariston vivahteikkaasta merellisestä luonnosta. Kaupungit matkailukohteena 2021 tutkimus kertoo, että vesistöjen läheisyys (meri, järvi, joki) houkuttelee suomalaisissa kaupungeissa eniten.

Turun edustalta alkaa noin 40.000 saaren uniikki labyrintti, joka on täynnä tekemistä ja nähtävää tai se tarjoaa hienot puitteet levolliseen lomaan. Ota tukikohdaksi Naantali, hyppää satulan selkään ja suuntaa vanhasta kaupungista suoraan Rengasteille.

Tänä kesänä saaristoon on vieläkin helpompi lähteä ilman omaa autoa tai venettä tai pyörää. Visit Naantalilla on tarjolla Pienellä Rengastiellä kolme erilaista saarihyppelyretkeä, jotka voi näppärästi ostaa verkkokaupasta. Matkoilla voi keskittyä nauttimaan maisemista, kun aikataulu on valmiiksi mietitty ja matka taittuu välillä bussilla, välillä laivalla. Kaikki kolme lähtöä ovat takuulähtöjä, joissa alkumatka sujuu tilausbussilla Turusta Naantalin kautta Rymättylään, mutta sen jälkeen kullakin lähdöllä on omat valttinsa:

19.6. lähdöllä nautitaan tunnin merimatkasta kallioisten saarten lomitse Rymättylästä Nauvon vilkkaaseen vierasvenesatamaan ravintoloineen ja puoteineen. Nauvosta voi jatkaa saarihyppelyä oman suunnitelman mukaan tai palata Saaristobussilla Turkuun

29.7. Opastettu kierros Seilin spitaali- ja mielisairaalahistoriasta kuululla saarella sekä paluumatka perinnepurjelaivalla Naantaliin, josta voi palata Föli-bussilla Turkuun.

12.8. Reilusti aikaa tutustua Seilin saareen oman kiinnostuksen mukaan, kokea Nauvon vierasvenesataman vilske sekä palata laivalla Airiston maisemia ihaillen Turun Aurajokeen.

Tarkemmat tiedot: kolmesta saarihyppelymatkasta Pienellä Rengastiellä.

Matkat on suunniteltu yhteistyössä Vihreät matkaketjut -hankkeen kanssa.

Viimeksi muutettu lauantai, 12 kesäkuu 2021 07:06
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia