Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 12 kesäkuu 2021 06:58

Hypellen saaristoon – kysyntä luo uusia tuotteita

Kirjoittanut Visit Naantali
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tänä kesänä saaristoon on vieläkin helpompi lähteä ilman omaa autoa tai venettä tai pyörää. Tänä kesänä saaristoon on vieläkin helpompi lähteä ilman omaa autoa tai venettä tai pyörää. Kuva Jaakko Kivelä

Saariston kysyntä on kasvanut parin viime vuoden aikana huomattavasti. Vaikka ulkomaiset matkailijat ovat pysyneet poissa, ovat suomalaiset nauttineet saariston vivahteikkaasta merellisestä luonnosta. Kaupungit matkailukohteena 2021 tutkimus kertoo, että vesistöjen läheisyys (meri, järvi, joki) houkuttelee suomalaisissa kaupungeissa eniten.

Turun edustalta alkaa noin 40.000 saaren uniikki labyrintti, joka on täynnä tekemistä ja nähtävää tai se tarjoaa hienot puitteet levolliseen lomaan. Ota tukikohdaksi Naantali, hyppää satulan selkään ja suuntaa vanhasta kaupungista suoraan Rengasteille.

Tänä kesänä saaristoon on vieläkin helpompi lähteä ilman omaa autoa tai venettä tai pyörää. Visit Naantalilla on tarjolla Pienellä Rengastiellä kolme erilaista saarihyppelyretkeä, jotka voi näppärästi ostaa verkkokaupasta. Matkoilla voi keskittyä nauttimaan maisemista, kun aikataulu on valmiiksi mietitty ja matka taittuu välillä bussilla, välillä laivalla. Kaikki kolme lähtöä ovat takuulähtöjä, joissa alkumatka sujuu tilausbussilla Turusta Naantalin kautta Rymättylään, mutta sen jälkeen kullakin lähdöllä on omat valttinsa:

19.6. lähdöllä nautitaan tunnin merimatkasta kallioisten saarten lomitse Rymättylästä Nauvon vilkkaaseen vierasvenesatamaan ravintoloineen ja puoteineen. Nauvosta voi jatkaa saarihyppelyä oman suunnitelman mukaan tai palata Saaristobussilla Turkuun

29.7. Opastettu kierros Seilin spitaali- ja mielisairaalahistoriasta kuululla saarella sekä paluumatka perinnepurjelaivalla Naantaliin, josta voi palata Föli-bussilla Turkuun.

12.8. Reilusti aikaa tutustua Seilin saareen oman kiinnostuksen mukaan, kokea Nauvon vierasvenesataman vilske sekä palata laivalla Airiston maisemia ihaillen Turun Aurajokeen.

Tarkemmat tiedot: kolmesta saarihyppelymatkasta Pienellä Rengastiellä.

Matkat on suunniteltu yhteistyössä Vihreät matkaketjut -hankkeen kanssa.

Viimeksi muutettu lauantai, 12 kesäkuu 2021 07:06
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Rovaniemelle uusi talviaktiviteettipuisto: 500 metrin luistelurata metsän keskelle
  Rovaniemelle uusi talviaktiviteettipuisto: 500 metrin luistelurata metsän keskelle Rovaniemen Taka-Lapinvaaraan avataan joulukuussa uusi talviaktiviteettipuisto. Kotatieva Winter Leisure Park tarjoaa koko perheelle monenlaisia talvisia ulkoilma-aktiviteetteja. Puistossa voi luistella, laskea pulkkamäkeä, pelata lumikenkä-frisbeegolfia tai vaikka jääkeilata. Puiston vetonaulaksi tulee kuitenkin 500 metriä pitkä metsässä kiemurteleva luistelurata, jonka varrella voi ihastella Lapin kaunista luontoa.
  Aktiviteetit
 • Pyöräilyviikko toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi
  Pyöräilyviikko toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9. pääteemalla Tervetuloa pyöräilijä. Pyöräliikenteellä on suuri ja kasvava merkitys elinvoimaisessa, viihtyisässä ja ihmislähtöisesti suunnitellussa ympäristössä. Myös yritykset ja elinkeinoelämä hyötyvät kasvavista pyöräliikenteen virroista ja pyörämatkailu on vilkastunut uuteen kukoistukseen Suomessa.
  Aktiviteetit
 • Helsinki etsii kumppaneita merellisille saunapaikoille
  Helsinki etsii kumppaneita merellisille saunapaikoille Helsingin kaupunki hakee vuokralaista ja toteuttajaa kolmelle merelliselle saunapaikalle kehittämään Helsingin rantojen palveluita. Yleisten saunojen rakennuspaikat sijaitsevat Seurasaaressa, Hietaniemessä ja Tarvossa.
  Aktiviteetit