Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
perjantai, 10 marraskuu 2023 07:56

Esteettömyyden edistäjä -palkinto Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivuston esteettömyysosiolle

Kirjoittanut Invalidiliitto ry 
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

85-vuotisjuhlavuottaan viettävä Invalidiliitto on jakanut Apuväline 2023 -tapahtumassa Tampereella uuden Esteettömyyden edistäjä -palkinnon. Sen sai Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivuston esteettömyysosio, jonka ovat toteuttaneet Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Suomen Paralympiakomitea. 3000 euron suuruisen palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja se ohjataan Kainuun esteettömän matkailun edistämiseen.

"Kyseessä on erinomainen sivusto, jossa on tehty esimerkillistä ja monistettavaa työtä kokonaisvaltaisen luontomatkailun esteettömyystiedon osalta. Sivustolta löytyvät Kainuun esteettömät luontokohteet, niin kesä- kuin talvireitit sekä käynti- ja kalastuskohteet erikseen eriteltyinä. Lisäksi sivuilta saa tietoa apuvälineistä, esteettömistä majoituskohteista ja ravintoloista. Maakunnallisen matkailutarjonnan kokoavan Arcticlakeland.com-sivuston esteettömyysosio on loistava esteettömyystiedon malli ja esimerkki kaikille matkailualalla toimiville", luonnehtii Invalidiliiton viestintäjohtaja Sinikka Rantala.

Verkkosivuston esteettömyysosio on tuotettu Kainuun ELY-keskuksen Maaseuturahaston rahoittamassa Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Suomen Paralympiakomitean yhteishankkeessa Kokonaisvaltaisen esteettömän luontomatkailun askelmerkit Kainuussa.

"Hankkeen toimenpiteiden keskiössä oli alusta saakka uusien teknologisten ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen reittien ja käyntikohteiden kartoituksessa sekä kohteiden esteettömyyden tason esille tuomisessa ennakkoviestinnässä", toteaa projektipäällikkö Arto Heikkinen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Kainuun luontoreittien ja käyntikohteiden esteettömyystietoa sekä muuta esteettömyystietoa on tuotu esille eri käyttäjäryhmille. Esteettömän matkailun sisältöjä on integroitu Kainuun matkailun aluesivustolle arcticlakeland.comiin sekä matkailukeskusten ja yritysten omille verkkosivuille. Esteettömyystiedot käännetään myös englanniksi.

Kajaanin ammattikorkeakoulun tavoitteena on edistää jatkossa esteettömiä matkaketjuja Kainuun alueella.

"Pidämme tätä Invalidiliitossa tärkeänä ja yhdenvertaisuutta vahvistavana kehityskohteena. Ekologisuuden lisäksi myös esteettömyys on tärkeä osa vastuullisuutta", huomauttaa Rantala.

Viimeksi muutettu perjantai, 10 marraskuu 2023 07:59
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia