Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 27 syyskuu 2023 13:38

Ruka tekee historiaa: vuoden Bike Park -palkinto ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomeen

Kirjoittanut Rukakeskus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rukan alamäkireittivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että harrastajille. Rukan alamäkireittivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että harrastajille. kuva Ruka Bike Park

Ruka on voittanut vuoden Bike Park 2023 -palkinnon ensimmäisenä pohjoisen keskuksena. Palkinto jaettiin 21.9.2023 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa. 

Useat hiihtokeskukset ovat tarttuneet yhä kasvavaan kysyntään alamäkipyöräilyn saralla; bike parkeja on avautunut viime vuosina useita ympäri Suomea. Niiden joukossa myös Ruka melko tuoreena tulokkaana. 

— On ollut upeaa seurata, miten alamäkipyöräilijät ovat löytäneet Rukan. Tavoitteenamme on olla Pohjoisen monipuolisin keskus, ja se näkyy myös Rukan kesämatkailun vetovoimassa, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Antti Kärävä. 

Rukan nousu suosikiksi on ollut nopea

Ruka Bike Parkin tarina alkoi vuonna 2021, kun ensimmäiset hiihtokeskuksen ylläpitämät reitit avautuivat tunturiin. Rakentamista jatkettiin kesällä 2022 sekä vielä kesällä 2023, kun viimeisimmät reitit valmistuivat. Nykyään Rukan huipulta lähtee useita eri tasoisia alamäkireittejä; valikoimasta löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että harrastajille. Pyöräilijöiden käytössä on neljä eri hissiä. 

— Rukan kehitys suosituksi koko perheen kesäkeskukseksi on ollut huimaa. Uskomme vahvasti pyöräilyn eri alalajien kasvuun Suomessa, ja tavoitteenamme on kasvattaa Rukasta myös kansainvälisesti vetovoimainen pyöräilykeskus, sanoo Kärävä. 

Rukalla halutaan panostaa myös lajikulttuurin ja -yhteisön kehittämiseen; kesäkauden aikana järjestetään pyöräilytapahtumia ja -kisoja. Heinäkuun lopun Kitka MTB -tapahtuma on harrastajien keskuudessa suosittu ja kehuttu, ja tapahtuma keräsi tänäkin vuonna paikan päälle alamäkipyöräilyn harrastajia runsain määrin.  

— Ruka Bike Park on ehdottomasti koko perheen paikka, ajettavaa löytyy kaikille aina perheen pienimmistä DH-kisakuskeihin. Omasta mielestäni hissikapasiteetti ja reittien pituudet ovat valttia Rukalla. Lisäksi palvelut Bike Parkin ympärillä ovat Suomen parasta, kommentoi suomalainen pyöräilyvaikuttaja ja BMX-pyöräilijä Eki Vainikka. 

Pyöräilijöiden palvelut keräävät kehuja

Rukan kesäpalvelut saavat asiakkailta kiitosta. Pyöräilijöiden on helppo majoittua välittömästi reittien vieressä sijaitsevissa Ski-Inn -majoituksissa, PisteVuokraamosta on saatavilla vuokralle maastopyöriä alamäkeen sekä tasaiselle, ja Bike Schoolin asiantuntijat opastavat lajin pariin läpi kesän.

Vuoden Bike Park -palkinnon Rukalle äänestäneet kiittelevät aloittelijoillekin sopivia, hyvin huollettuja reittejä, hissien asiakaspalvelua sekä alueen infraa. Lisäksi asiakkailta kiitosta on saanut tänä kesänä maksutta käytössä oleva koko perheen Family Park, jonne avautui kesän aikana myös aikuisille sopivia harjoittelulinjoja pienine hyppyreineen. 

Ruka Bike Park faktat:

10 reittiä sekä Family Bike Park:in kokonaisuus; 

3 vihreää, 4 sinistä, 2 punaista, 1 musta reitti. Family Parkissa 2 vihreää ja 2 sinistä reittiä

 

-Neljä pyörähissiä: Villge-2-Valley gondoli, Village-Express tuolihissi, Vuosselin kulma ankkurihissi sekä Family Parkin mattohissi 

-Hissipyöräreitit on jaettu kahteen kategoriaan – FLOW ja TECHNICAL  

-Ensimmäiset reitit avattu vuonna 2021 

Viimeksi muutettu keskiviikko, 27 syyskuu 2023 13:44
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia