Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 21 kesäkuu 2021 12:54

Pyynikin Brewing Company ja Visit Tampere esittävät: virallinen saunaolut

Kirjoittanut Visit Tampere
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Virallinen saunaolut. Virallinen saunaolut. Kuva: Pyynikin Brewing Company

Maailman saunapääkaupunki on saanut arvoisensa juoman. Lisäksi kaupungin saunatarjonta laajenee, kun Eteläpuistoon avautuu uusi kolmen saunan saunakeidas.


Tamperelaisia saunaelämyksiä on kehitetty viime vuosina aktiivisesti eteenpäin ja viety ympäri maailmaa muun muassa virtuaalisilla saunakierroksilla japanilaisille. Nyt kahden kaupunkiaan rakastavan tahon yhteistyöstä on syntynyt jotain uutta ja raikasta. Visit Tampereen ja Pyynikin Brewing Companyn saunaolut on kaupan hyllyissä ja valmiina kruunaamaan maailman saunapääkaupungin löylyt.   

- On hienoa, että Tampereen Saunapääkaupunki-titteliä tuotteistetaan ja tietoa seudun upeista saunoista viedään eteenpäin tämän laadukkaan oluen kyljessä, iloitsee Visit Tampereen markkinointipäällikkö Heli Jokela.  
Saunaolut on perinteisen tyyliin raikas lager, jossa on mukavan maittava mallaspohja. Saunaolutta löytyy tällä hetkellä hyvinvarusteltujen K-kauppojen hyllyiltä. Tölkistä on Sauna Capital -logon lisäksi QR-koodi Visit Tampereen Sauna Capital -verkkosivuille. 

- Tampere on maailman virallinen saunapääkaupunki, ja jos on käynyt Tampereen saunoissa, niin ei tarvitse ihmetellä miksi. Saunat ovat mahtavia! Oli ilo ja kunnia tehdä Saunaolut yhteistyössä Visit Tampereen kanssa. Testasimme kolmea eri olutta autenttisissa olosuhteissa ja tämä valikoitui niistä sopivimmaksi, kertoo Pyynikin Brewing Companyn markkinointipäällikkö Veikko Sorvaniemi.  

Tampere on ollut maailman saunapääkaupunki jo vuodesta 2018. Seudun yli 50 laadukasta julkista saunaa toivat Suomen Saunaseuran ja kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Associationin, myöntämän tittelin kaupunkiin. 

Juhannussaunaan Tampereelle 

Juhannuksenakaan ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä Tampere lähiseutuineen tarjoaa keskikesän juhlaan kohokohtia saunasta risteilyihin ja musisoinnista munkkeihin. 

Maailman saunapääkaupungin löylyihin pääsee joko perinteiseen tyyliin tai modernimmalla otteella. 

Rauhaniemen kansankylpylän ja Kaupinojan saunan rantamaisemissa juhannussauna lämpiää sekä juhannusaattona ja juhannuspäivänä. Suomen vanhimman yleisen saunan, Rajaportin saunan tunnelmallisiin löylyihin pääsee juhannusaattona.  

Tampereen ytimessä Laukontorilla sijaitseva Saunaravintola Kuuma on kuumana juhannuksenakin, sekä perjantaina että lauantaina. Myös Viikinsaaren saunaan pääsee juhannuksena: saunat lämpiävät juhannusaattona ja -päivänä.   

Perjantaina 18.6. Tampereen Eteläpuiston jääsaunasta tutut yrittäjäopiskelijat avaavat Sorsapuistoon kolmen erikoissaunan saunakeitaan. Tervasauna, hamppusauna ja avantosauna tarjoavat ainutlaatuisia saunaelämyksiä ja niiden lisäksi alueella pääsee myös nauttimaan paljuilusta. Sorsapuiston saunakeidas on avoinna  heinäkuun loppuun asti ja myös juhannuksena. 

Viimeksi muutettu maanantai, 21 kesäkuu 2021 12:59
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia