Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
torstai, 13 touko 2021 06:46

Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä

Kirjoittanut Vihdin kunta
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hankkeen erityisenä painoarvona on tukea vastuullista ja kestävää matkailua. Useimmilla verkoston yrityksistä on jo ympäristösertifikaatti ja kaikki yritykset sertifioidaan vuoden 2022 loppuun mennessä Hankkeen erityisenä painoarvona on tukea vastuullista ja kestävää matkailua. Useimmilla verkoston yrityksistä on jo ympäristösertifikaatti ja kaikki yritykset sertifioidaan vuoden 2022 loppuun mennessä Kuva: Honkalintu.

Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.


Hankkeen erityisenä painoarvona on tukea vastuullista ja kestävää matkailua. Useimmilla verkoston yrityksistä on jo ympäristösertifikaatti ja kaikki yritykset sertifioidaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Kuva: Honkalintu.
Yritysverkosto haluaa tuoda esiin kansallispuiston täyden luontomatkailupotentiaalin. Nuuksio sijaitsee lähellä pääkaupunkia ja hyvien julkisten yhteyksien päässä, joten sen koskematon luonto ja monet aktiviteetit ovat kaikkien saatavilla.

Aktiviteetteja, majoituspalveluja ja ruokailumahdollisuuksia tarjotaan ympäri vuoden.

Majoitusta löytyy ylellisestä huvilasta eräkämppiin, ja Nuuksiota voi tutkia myös SUP-laudoin, maastopyörin ja kiipeilemällä – tai vaikka metsäpakopelinä. Kalevalan innoittamat ohjelmat vievät kulttuuriperinnön ja luonnon hyvinvointivaikutusten pariin. 

Nuuksion kesäkuun alussa käynnistyvä viikko-ohjelma löytyy Visit Espoon sivuilta. 

-19.5. alkaen voi tulla joka keskiviikko klo 18 lähtevälle, ohjatulle MTB-lenkille harjoittelemaan maastopyöräilyn perustaitoja, kertoo Pasi Tenkanen Swinghillistä. - Perjantaipakettimme sisältää puolestaan pyörän, hissilipun ja varusteet omatoimiseen harrastamiseen.

Hankkeen erityisenä painoarvona on tukea vastuullista ja kestävää matkailua. Useimmilla verkoston yrityksistä on jo ympäristösertifikaatti ja kaikki yritykset sertifioidaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

- Meille ympäristösertifikaatti ei ole tavoite, vaan lähtötaso, määrittelee Hawkhillin Matti Ala-Outinen yritysryhmän vastuullisuustoimintaa. 

Kahdella yrityksellä on jo Business Finlandin kestävästä matkailusta kertova Sustainable Travel Finland -sertifikaatti, kolmas on sertifiointiprosessivaiheessa. Lisäksi kolme yrityksistä kuuluu Authentic Finrelax Experience -tuoteperheeseen osoituksena laadukkaasta hyvinvointituotteesta.

Matkailuyritysten verkosto aloitti toimintansa 2015 Uudenmaan ELY-keskuksen Maaseutuohjelman rahoittamana ja sitä hallinnoi Vihdin kunta.

Vihdin kunnan elinkeinopäällikkö Jorma Ranta on hankkeesta mielissään.

- Nuuksio Lakeland -hanke on varsin iso, kun mukana on jopa seitsemän yritystä. Hankkeiden onnistumiseen vaikuttaa suuresti se, miten hyvin osallistujat siihen sitoutuvat. Tässä hankkeessa ilahduttavinta on se, että osallistuvilla yrityksillä on korkea kunnianhimo tuottaa asiakkaille parhaita palvelupaketteja, katsottiin niitä millä mittareilla tahansa. Tämä alkaa näkyä yhteisessä tekemisessä ja tuloksissa jo nyt.

Nuuksio Lakeland -hankkeen yrityksiä ovat Natura Viva, Nuuksion Taika, Hawkhill, Honkalintu, Swinghill, Elämystorppa ja Jotuca. Hankerahoituksen turvin yritykset ovat toteuttaneet yhteiset verkkosivut www.nuuksiolakeland.fi.

Hankkeen hallintoa ja koordinointia hoitaa ProAgria Etelä-Suomi ry.

Viimeksi muutettu torstai, 13 touko 2021 06:58
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit