Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 14 helmikuu 2023 13:52

Talviloman suomalaiset vuokramökit kiinnostavat nyt ulkomaalaisia - varausten määrät tuplaantuneet viime vuodesta

Kirjoittanut Lomarengas Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vuokramökki Rukalla. Vuokramökki Rukalla. Kuva: Lomarengas

Ulkomaalaisten varaukset tulevat nyt erityisesti Keski-Euroopasta. Kotimaisten asiakkaiden hiihtolomavarauksia on vähemmän kuin viime vuonna.

Eurooppalaiset matkaajat ovat tänä talvena innostuneet suomalaisista vuokramökeistä.

"On ilahduttavaa, että eurooppalaiset ovat taas löytäneet Suomen matkailukohteena. Puhumme liki 100 prosentin kasvusta ulkomaisissa varauksissa", Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen iloitsee.

"Vaikka venäläiset matkailijat puuttuvat kokonaan, ovat eurooppalaiset varaukset paikanneet heidän poissaolonsa täysin."

Maajakauma varauksissa on Kohosen mukaan varsin perinteinen.

"Eurooppalaisista saksalaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset ovat ahkerimpia Suomi-matkaajia, mutta erityisesti virolaiset ovat kiinnostava ja kasvava kohderyhmä suomalaisille vuokramökeille", Kohonen valottaa.

Siinä missä ulkomaalaiset asiakkaat täyttävät suomalaisia vuokramökkejä, ovat kotimaisten asiakkaiden ennakkovaraukset talvelle vähentyneet 10 prosenttia viime vuodesta. "Vuokramökki kiinnostaa yhä myös kotimaistakin talvimatkaajaa", Kohonen kertoo. "Elinkustannusten nousu on luonnollisesti vähentänyt varausintoa, mutta varauksia tule hiihtolomien lähestyessä koko ajan lisää."

Hiihtoloma on talven ykkössesonki

Etelä-Suomen hiihtolomaviikolle, eli viikolle 8, on Lomarenkaan palvelussa vapaana noin 400 mökkiä liki 4000 mökistä.

"Vuokramökkejä riittää kyllä halukkaille, mutta hiihtokeskusten ytimessä sijaitsevaa, hyvin varustettua vuokramökkiä havittelevalla tulee jo kiire", muistuttaa Kohonen.

Talvilomalla kelpaavat erityisesti talviaktiviteetteja lähellä sijaitsevat vuokramökit, joiden varustelu sopii lapsiperheille ja porukoille.

"Kaikista suosituimmat mökit, eli hyvin varustellut perhemökit hiihtokeskuksissa, menevät aina ensimmäisenä, ja aikainen lintu todellakin nappaa madon", Kohonen kertoo. 

”Keskimäärin perustasokas vuokramökki viikoksi maksaa noin 800 euroa.”

 

Viimeksi muutettu tiistai, 14 helmikuu 2023 13:58
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia