Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 14 maaliskuu 2023 06:46

Liikevaihto kasvussa palvelualojen päätoimialoilla erityisesti MaRa-alalla

Kirjoittanut travelnews.fi
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lähde: tilastokeskus Työpäiväkorjatun liikevaihdon ja volyymin vuosimuutos palveluiden toimialoilla, % (TOL 2008) Lähde: tilastokeskus Työpäiväkorjatun liikevaihdon ja volyymin vuosimuutos palveluiden toimialoilla, % (TOL 2008)

Palvelualojen päätoimialoista liikevaihto kasvoi eniten vuoden 2023 tammikuussa majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. MaRa-alan työpäiväkorjattu liikevaihto nousi 61,0 % vuodentakaisesta tammikuusta volyymin kasvaessa samaan aikaan 47,4 %.

MaRa-alan kasvuun vaikuttaa pitkälti vuosi sitten voimassa olleet alaa koskevat laajat rajoitukset. Kuljetuksen ja varastoinnin toimialalla työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 15,3 % vuoden 2022 tammikuusta volyymin ollessa samaan aikaan 4,0 % laskussa. Kuljetuksen ja varastoinnin volyymin kehitykseen vaikuttaa toimialan hintojen kääntyminen voimakkaaseen nousuun vuoden 2022 aikana. 

Lähde: tilastokeskus

 

Viimeksi muutettu tiistai, 14 maaliskuu 2023 06:51
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia