Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio tammikuussa 2023

 

9,1% (+0,4%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi tammikuussa 2023

117,78
Vuosimuutos 7,96%, kuukausimuutos 0,6%

 

Space
Space
Space
torstai, 19 tammikuu 2023 08:30

Uudet makuuvaunut tuovat yöjuniin hotellimaisuutta

Kirjoittanut Škoda Transtech Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Havainnekuva: 3 hengen hytti. Havainnekuva: 3 hengen hytti. kuva: Škoda Transtech Oy

Hotellinomainen elämyksellisyys, viihtyvyys sekä käytettävyys olivat tavoitteita VR:n yöjunakalustohankinnalle. Škoda Transtech valmistaa Otanmäen tehtaalla Kajaanissa yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan uutta autovaunua, kaupan kokonaishinta on noin 50 miljoonaa euroa.

”VR:n tilaus on meille tärkeä, sillä se vahvistaa Otanmäen tehtaamme tilauskantaa. Viihtyisä makuuvaunukonsepti antaa meille eväitä Euroopan markkinoille, sillä Euroopassa eletään yöjunamatkustamisen uutta nousua. Junaan on helppoa ja vaivatonta nousta kotikaupungissa ja herätä aamulla levänneenä ja virkistyneenä päätepisteessä,” Škoda Transtech Oy:n toimitusjohtaja Juha Vierros kertoo.

”Yöjunamatkustuksen suosio on viime vuosina kasvanut ilahduttavasti. Tällä uudella kalustolla haluamme vastata asiakkaiden toiveisiin ja kehittää matkustuskokemusta entisestään. Esimerkiksi työskentely ja aterioiden nauttiminen omassa hytissä on jatkossa entistä mukavampaa,” VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

”Kalustomme vastaa VR:n tarpeisiin tuomalla yöjunamatkustamiseen levollisuutta, nautinnollisuutta ja helppoutta. Yöjuna on mukava ja houkutteleva vaihtoehto niin autoilulle kuin lentämiselle. Keskeisiä tekijöitä ovat hytin toiminnallisuus, oma wc/suihkuhuone ja toimiva kalustus, ja näihin olemmekin kiinnittäneet suurta huomiota,” myyntijohtaja Antti Korhonen Škoda Transtechiltä avaa vaunujen suunnitteluperusteita.

Kaksikerroksisissa makuuvaunuissa kaikissa hyteissä on oma wc, yläkerran hyteissä myös oma suihku. Viihtyvyyttä tavoitellaan äänieristyksen ja valaistuksen ratkaisuilla. Perhehyteissä on normaalia leveämpi 120 cm alavuode.

”VR Groupille tarjoamassamme yöjunakonseptissa mukavuus ja toiminnallisuus kohtaavat. Hytit ovat viihtyisiä niin helppoon lomamatkustamiseen kuin toimivia työskentelyyn matkan aikana omassa rauhassa,” Korhonen jatkaa.

Vaunut valmistetaan Škoda Groupin Otanmäen tehtaalla Kajaanissa ja ne valmistuvat liikenteeseen vuoden 2025 aikana. Nyt sovittuun vaunukauppaan sisältyy optiot 30 makuuvaunusta sekä 30 autovaunusta. Škodalla on Otanmäessä noin 650 ja kokonaisuudessaan Suomessa noin 800 ammattilaista. Tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä raitiotievaunuja Helsinkiin valmistuvan Raide-Jokerin käyttöön sekä Tampereen lisävaunuja että Saksaan Mannheimiin.

 

Lisätietoa

Viimeksi muutettu perjantai, 20 tammikuu 2023 08:35
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia