Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 08 huhtikuu 2023 06:03

Maaliskuussa tehtiin yhteensä 1 080 000 kaukoliikenteen matkaa – kasvua hiihtolomien ja viikonloppumatkojen ansiosta

Kirjoittanut VR Group
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HSL:n lähiliikenteessä keskimääräinen myöhästyminen oli maaliskuussa 50 sekuntia. Myöhästymisen syyt jakautuvat radasta johtuviin syihin (49 %), muihin syihin (44 %) ja VR-syihin (7 %). HSL:n lähiliikenteessä keskimääräinen myöhästyminen oli maaliskuussa 50 sekuntia. Myöhästymisen syyt jakautuvat radasta johtuviin syihin (49 %), muihin syihin (44 %) ja VR-syihin (7 %). Kuva: VR Group

Maaliskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 080 000 matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 1,9 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–maaliskuussa on tehty 3,4 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 5,9 miljoonaa tonnia.

Maaliskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 080 000 matkaa, mikä on 16 % enemmän kuin vuoden 2022 maaliskuussa ja noin 10 % vähemmän kuin maaliskuussa vuonna 2019.

”Maaliskuun alun matkamäärät olivat hyvässä kasvussa hiihtolomien ja viikonloppumatkustamisen ansiosta. Kuukauden kokonaismatkamäärä painui kuitenkin odotettua matalammaksi neljä päivää kestäneen rautatiealan lakon takia. Maaliskuussa asiakaskokemus säilyi hyvällä tasolla huolimatta perutuista junista vuoronvaihto- ja ylityökiellon aikana”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit laskivat maaliskuussa 28 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisestä johtuen ja olivat 1,9 (2,7) miljoonaa tonnia. Kotimaan kuljetusvolyymit pysyivät viime vuoden tasolla. Vertailussa on huomioitava, että eri toimialojen työmarkkinataistelut vaikuttivat merkittävästi molempina vuosina kuljetusmääriin. Tänä vuonna tammi-maaliskuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 5,9 (7,8) miljoonaa tonnia, joka on noin 24 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Maaliskuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät radan kuntoon liittyvät syyt

Kaukoliikenteen maaliskuun täsmällisyys oli 83,8 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat VR-syihin (39 %), radasta johtuviin syihin (37 %) ja muihin syihin (24 %). Maaliskuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät merkittävästi radan kuntoon liittyvät syyt ja niistä johtuneet tilapäiset nopeusrajoitukset.

VR:n lähiliikenteessä maaliskuun täsmällisyys oli 92,2 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (43 %), radasta johtuviin syihin (40 %) ja VR-syihin (18 %).

HSL:n lähiliikenteessä keskimääräinen myöhästyminen oli maaliskuussa 50 sekuntia. Myöhästymisen syyt jakautuvat radasta johtuviin syihin (49 %), muihin syihin (44 %) ja VR-syihin (7 %).

Viimeksi muutettu lauantai, 08 huhtikuu 2023 06:05
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia