Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 18 touko 2021 08:35

Kuopiossa aloitetaan Hop-on Hop-Off -kuljetukset

Kirjoittanut Kuopio-Tahko Markkinointi
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Matkailukeskus Kuopion Saana on yksi Hop-on Hop-off kuljetusten pysäkeistä 1,5h kestoisen reitin varrella Matkailukeskus Kuopion Saana on yksi Hop-on Hop-off kuljetusten pysäkeistä 1,5h kestoisen reitin varrella Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kesämatkailu saa lisää potkua, kun Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva aloittavat liikennöinnin juhannuksen jälkeen, 28.6.2021 alkaen.

Hop-On Hop-Off -konsepti tarjoaa Kuopiossa lomaileville matkailijoille sekä paikallisille helpon tavan vierailla useassa matkailukohteessa saman päivän aikana keskustan alueella. Kahden tunnin välein liikkuva linja-auto mahdollistaa vaivattoman siirtymisen matkakohteesta toiseen, tarinoiden siivittämänä. Lisäksi kahdesti päivässä liikennöivä Hop-On Hop-Off -laiva mahdollistaa matkailun pitkin kaunista Kallavettä esimerkiksi matkustajasatamasta Bellanrantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen.

Hop-On Hop-Off -bussi liikennöi matkailusesonkeina, eli kesällä ja syyslomalla 2021 ja 2022, joululomalla 2021 ja talvilomalla 2022. Lähtö- ja päätepysäkit sijaitsevat kaupungintalon edustalla. Noin puolentoista tunnin matka kulkee reittiä Kauppatori – Matkustajasatama – Väinölänniemi - Sokos Hotel Puijonsarvi - Kylpylähotelli Rauhalahti - Matkailukeskus Rauhalahti -RIISA - Ortodoksinen kirkkomuseo - Matkailukeskus Kuopion Saana – Kauppatori - Kuopion Matkakeskus Portti – Puijo – Matkakeskus -Kauppatori.

Reitin varrella olevat pysäkit merkitään Hop-On Hop-Off -tunnuksin, linja-auton teippaukset ovat teeman mukaisia sekä laivan tunnistaa Hop-On Hop-Off -lakanoista, jotta ne erottuvat selkeästi muista vastaavista kulkuvälineistä.

Liput ovat voimassa koko päivän ja niitä voi ostaa osasta hankkeessa mukana olevista yrityksistä, verkkokaupasta ja Kauppatorille tulevasta matkailuinfosta. Yksittäisen lipun hinta on 10 euroa ja perhelipun 25 euroa. Perhelipulla voi matkustaa kaksi aikuista sekä kaksi lasta.

 

Kuljetuspalvelu paikallisliikenteen ja Vilkku-fillareiden tueksi
 

Hop-On Hop-Off -kuljetuspalveluiden avulla matkailijat voivat suunnitella entistä helpommin mieluisia sisältöjä päiväänsä Kuopiossa. Hop-On Hop Off -kuljetusten myötä sekä paikallisten että matkailijoiden on helppo vierailla saman päivän aikana esimerkiksi kotieläinpuistossa ja museossa, jonka jälkeen voi siirtyä erilaisten aktiviteettien ja luontoseikkailuiden pariin.

Päivä Kuopiossa Hop-On Hop-Off -konseptin kehittäminen -hanke on Pohjois-Savon liiton (EAKR), kuopiolaisten matkailuyrittäjien, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun rahoittama yhteishanke, jolla parannetaan kuopiolaisten matkailukohteiden saavutettavuutta. Savonia-ammattikorkeakoulu toimii hankkeen hallinnoijana.

Viimeksi muutettu tiistai, 18 touko 2021 08:40
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit