Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 14 helmikuu 2023 13:58

Hiihtolomasesongin yöjunamatkoja on varattu viime vuotta enemmän

Kirjoittanut VR Group
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hiihtolomasesongin suosituin matkustuspäivä on perjantai 17.2. Hiihtolomasesongin suosituin matkustuspäivä on perjantai 17.2. Kuva: Janne Mikkilä

Hiihtolomakausi on perinteisesti yöjunamatkustuksen parasta sesonkiaikaa, ja tänä vuonna yöjunamatkojen ja autopaikkojen kysyntä on kasvanut entisestään viime vuodesta. Suosituimmat päivät on jo myyty lähes loppuun, mutta niiden ulkopuolella on yhä hyvin tilaa myös varsin edullisin hinnoin, sillä junaliput myydään verovapaasti aina huhtikuun loppuun saakka.

Hiihtolomasesongin suosituin matkustuspäivä on perjantai 17.2. ja menoliikenteessä useat suosituimmat lähdöt on yöjunien osalta jo loppuunmyyty. Tulevana viikonloppuna yöjunista löytyy vielä sunnuntaille tilaa pohjoiseen Rovaniemelle ja Kolariin, mutta kaikki Kemijärven junat on jo loppuunmyyty. Seuraavan viikonlopun paluuliikenteessä (24.–26.2.) Kolarin junat alkavat olla täynnä, mutta yöjunalippuja ehtii varaamaan etelän suuntaan yhä Kemijärveltä tai Rovaniemeltä.

Jos matkustaa suosituimpien päivien ulkopuolella, myös yöjunissa on yhä hyvin valinnanvaraa. Liput kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin, sillä mitä aiemmin lipun ostaa, sitä edullisemmin sen saa.

”Hauskaa hiihtolomatekemistä löytyy laajasti eri puolilta Suomea, ja päiväjuniin löytyy lippuja lyhyemmälläkin varoitusajalla. Päiväseikkailu naapurikaupunkiin tai lomareissu ystävän luo onnistuu nyt tavallista edullisemmin, sillä verokarhu nukkuu talviunta vielä huhtikuun loppuun saakka”, vinkkaa kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä.

Junaliput ovat verovapaita huhtikuun loppuun saakka. Verovapauden voi hyödyntää myös kesän matkoille, kun junalipun ostaa huhtikuun loppuun mennessä. Joukkoliikenteen arvonlisävero palaa junalippujen hintoihin 1.5. alkaen.  

Määränpäähän vuokra-auto etuhintaan – VR Matkalla -sovellus tarjoaa etuja matkalle

Junamatkustaja voi varata VR Matkalla -sovelluksen avulla etuhintaan vuokra-auton Rovaniemen tai Kolarin rautatieasemalle odottamaan, ja sovelluksesta voi ostaa myös Rovaniemen paikallisliikenteen lipun. Sovellukseen on hiljattain lisätty lukuisia muitakin asiakkaiden toivomia ominaisuuksia. Ylivoimaisesti odotetuin uudistus on ollut mahdollisuus valita istumapaikka kasvot menosuuntaan päin. Lippua ostaessa sovelluksen ja vr.fi:n vaunukartta näyttää nyt, miten päin vaunun on tarkoitus sijoittua junan kulkusuuntaan nähden. Poikkeukset kulkusuuntaan ovat kuitenkin edelleen mahdollisia kalustomuutosten vuoksi.

Helmikuun alussa VR Matkalla -sovellukseen avattiin mahdollisuus tilata matkan aikana ravintolavaunun herkkuja omalle paikalle toimitettuna. Palvelu on saanut asiakkailta positiivisen vastaanoton ja myös ruokatilausten puolella ravintolavaunun lihapullat ovat lunastaneet paikkansa junamatkustajien suosikkina. Lisäksi junalipun saa nyt lisättyä VR Matkalla -sovelluksesta Apple Walletiin, jossa se on helposti saatavilla kaikilla Applen laitteilla myös ilman verkkoyhteyttä.

”VR Matkalla -sovellus on saavuttanut miljoona käyttäjää ja se on noussut AppStoressa matkailukategoriassa ykköspaikalle! Sovellusta on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa ja olemme perustaneet kehittäjäyhteisön, jossa asiakkaamme pääsevät ehdottamaan ja testaamaan uusia ominaisuuksia jo kehitysvaiheessa sekä vaikuttamaan siihen, miltä lopputulos sovelluksessa näyttää. Erinomaiset käyttäjäarviot osoittavat, että sovellus onnistuu aidosti tarjoamaan helppoutta ja mukavuutta matkalle”, kertoo digitaalisista palveluista vastaava johtaja Marika Schugk.

Viimeksi muutettu tiistai, 14 helmikuu 2023 14:09
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia