Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio elokuussa 2023

 

5,6% (-0,9)

Lasku heinäkuusta enimmäkseen sähkön hintaindeksin korjauksesta. 
Euroalueen inflaatio elokuussa 5,3%.

 Kuluttajien luottamusindikaattorin elokuussa 2023

-8,0 (-0,8)

(vuosimuutos ja edellisestä kuukaudesta)

Space
Space
Space
perjantai, 17 kesäkuu 2022 17:41

Helsinki-Vantaalle lentokenttäalan arvostettu palkinto: Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Kirjoittanut Finavia Oyj
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Helsinki-Vantaalle lentokenttäalan arvostettu palkinto: Pohjois-Euroopan paras lentoasema Finavia Oyj

Matkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan lentoaseman Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa. Maailman lentoasema 2022 -palkinto (The 2022 World Airport Awards) luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa 16. kesäkuuta 2022.

– Helsinki-Vantaa on vuosi toisensa perään säilyttänyt vahvan asemansa maailman parhaiden lentokenttien joukossa. Olen iloinen, että matkustajat arvostavat lentoasemamme palveluita ja ovat luottaneet meihin myös vaikeina korona-aikoina, sanoo lentoasemayhtiö Finavian lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff.

Helsinki-Vantaalla toimii satoja yrityksiä, joiden palveluksessa työskentelee tuhansia ihmisiä. He kaikki yhdessä ovat olleet mukana luomassa lentoasemalle asiakkaiden arvostamia sujuvia palveluita, minkä avulla Helsinki-Vantaa erottuu edukseen muista maailman lentokentistä.

– Kiitän kaikkia lentokentän työntekijöitä hyvästä työstä, jota he tekevät erinomaisen asiakaskokemuksen eteen. Palkinto antaa meille vahvan pohjan ponnistaa kohti tulevaisuutta lentoliikenteen elpyessä koronapandemiasta, sanoo Lettijeff.

Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted onnitteli Helsinki-Vantaata valinnasta Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi.  

– Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet lentokentille ympäri maailman erittäin vaikeita. Ne ovat joutuneet kamppailemaan erilaisten koronarajoitusten kanssa ja kohdanneet ennen näkemättömän matkustajakadon. Kun lentomatkustus on nyt palautumassa vauhdilla, Helsinki-Vantaa pystyy vastaamaan palvelujen korkeaan vaatimustasoon, sanoo Plaisted Skytraxin lehdistötiedotteessa.

Skytraxin tutkimus on globaali lentoasemien palvelutasoa mittaava matkustajatutkimus, jossa on mukana yli 550 lentoasemaa ympäri maailmaa. Matkustajat arvioivat lentoasemien palveluiden ja tuotteiden tasoa laajasti läpi koko matkustajapolun aina terminaalin sisäänkäynniltä koneen istuimelle asti. 

Nyt julkaistu tutkimus on toteutettu kahdeksan kuukautta kestävän jakson aikana syksystä 2021 keväälle 2022. Skytraxin tunnustus myönnettiin Helsinki-Vantaalle jo viidettä kertaa.

Pohjois-Euroopan paras lentoasema -palkinto luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa 16. kesäkuuta 2022. Sen kävi noutamassa Helsinki-Vantaan terminaaliprosesseista vastaava johtaja Timo Järvelä.

Viimeksi muutettu perjantai, 22 heinäkuu 2022 11:46
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia