Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 19 heinäkuu 2021 08:30

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvauksen haku on alkanut

Kirjoittanut Valtiokonttori
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Valtiokonttori avasi sulkemiskorvauksen haun keskisuurille ja suurille yrityksille torstaina 15.7. Hakuaika päättyy 13.8. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan raportti tilintarkastajalta.

Valtiokonttori avasi keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvauksen haun torstaina 15.7. Korvaus koskee yrityksiä ja konserneja, joissa on vähintään 50 työntekijää ja joiden asiakastiloja määrättiin viime keväänä suljettavaksi asiakkailta viranomaisen päätöksellä tartuntatautilain nojalla tai majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetulla lailla. Lain mukaisten aluekohtaisten sulkemiskausien alkamispäivä ja päättymispäivä on suositeltavaa tarkistaa ennen hakemuksen täyttämistä Valtiokonttorin verkkosivulta. 

Korvausta voivat hakea esimerkiksi ravintolat, kuntosalit, yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät tai sisäleikkipuistot. Sulkemiskorvaukseen sovelletaan uutta EU:n valtiontukiohjelmaa, jossa koronatukien maksimisumma on yhteensä 10 miljoonaa euroa. Sulkemiskorvauksen yritys- ja konsernikohtainen enimmäistukimäärä on 1,8 miljoonaa euroa. 

Sulkemiskorvaushakemuksen liitteeksi tarvitaan raportti tilintarkastajalta

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvausta hakevan yrityksen/konsernin on toimitettava hakemuksen liitteenä tilintarkastajan raportti sulkemiskauden ja vertailukauden liikevaihdosta, sulkemiskauden tappioista sekä palkka- ja muista kustannuksista. Hakemuslomake on toimitettava Valtiokonttoriin hakuajan puitteissa 13.8. klo 16.15. mennessä. Tilintarkastajan raportti on toimitettava lokakuun loppuun mennessä. 

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvauksella voidaan korvata 70 prosenttia sulkemiskauden tulojen ja kustannusten erotuksesta. Sulkemisajan tappio voi olla korkeintaan palkkojen ja joustamattomien kulujen yhteissumma sulkemisen kohteena olevan liiketoiminnan sulkemisajalta. Tuesta vähennetään sulkemisaikaan ja koronapandemiaan liittyvät vakuutuskorvaukset sekä muut samoihin kustannuksiin kohdistuvat valtiontuet.  

Korvausta on haettava konsernitasolla

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvausta haetaan aina konsernitasolla, eli konserniin kuuluva yritys ei voi hakea korvausta yksin. Vaatimuksena on myös, että yrityksen liikevaihto on laskenut sulkemiskauden kalenterikuukausina yli 30 prosenttia verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon. Mikäli yritys kuuluu konserniin, tarkastellaan liikevaihdon laskua konsernitasolla.

Lisätietoa keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvauksesta, lain mukaisista sulkemisajoista sekä korvauksen hakulomake löytyvät Valtiokonttorin verkkosivulta valtiokonttori.fi/suurtensulkemiskorvaus 

Viimeksi muutettu maanantai, 19 heinäkuu 2021 09:01
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia