Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 14 kesäkuu 2022 17:55

Jopa 80 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa ulkomaille tänä kesänä

Kirjoittanut Rantapallo Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ulkomaan matkakohteet houkuttavat jälleen Ulkomaan matkakohteet houkuttavat jälleen

Suomalaisten tekemät ulkomaanmatkat eivät ole jääneet koronaa edeltävään aikaan, sillä valtaosa suomalaisista suunnittelee ulkomaanmatkaa tälle kesälle.

Tämän kesän kiinnostavimmat matkakohteet ovat Espanja ja Kreikka, paljastaa Rantapallon toukokuussa 2022 teettämä kysely. Kyselyn avulla kartoitettiin suomalaisten matkailukäyttäytymistä koronapandemian jälkeen.

Vaikka kotimaan suosio matkakohteena kasvoi pandemian aikana, kiinnostus ulkomaita kohtaan on selvästi palannut pandemiatilanteen rauhoituttua. Se näkyy myös kyselyn tuloksissa, joiden mukaan ulkomaille aikoo tänä vuonna matkustaa 80 prosenttia suomalaisista. Toukokuun loppupuolelle mennessä lentäen tapahtuneella ulkomaan lomamatkalla oli tänä vuonna käynyt jo 25 prosenttia vastanneista.

Ulkomaiden kohteista suositut ikiklassikot Espanja ja Kreikka pitävät pintansa, sillä Espanjaan matkustamista tämän vuoden aikana suunnittelee 30,7 % vastanneista ja Kreikan-matkaa 27,8 % vastanneista. Myös Italia kiinnostaa suomalaisia, sillä sinne suuntautuvaa matkaa suunnittelee 14,6 % kysymyksiin vastanneista.
Matkoihin käytetään saman verran rahaa kuin aikaisemmin

Suomalaisten matkabudjetteihin ei ole tullut merkittävää muutosta koronapandemian myötä, sillä 60,1 % vastanneista aikoo käyttää tänä vuonna ulkomaan lomamatkoihin suunnilleen saman verran rahaa kuin ennen koronapandemian alkua. Koronaa edeltävään aikaan verrattuna lomabudjettiaan aikoo kasvattaa 21,9 % ja koronaa edeltävään tilanteeseen verrattuna vähemmän rahaa aikoo käyttää 18 % vastanneista.

Kyselyn tuloksista selviävät myös summat, joita suomalaismatkustajat ovat budjetoineet kesän lomiin. Yleisimmät matkabudjetit osuvat 1 000–2 999 euron välille.

– Suomalaiset varaavat ulkomaan lomamatkoja tällä hetkellä todella vilkkaasti. Perinteiset suosikkikohteet Espanja ja Kreikka pitävät pintansa myös pandemian hellittäessä. Hintoja vertailemalla ja viime hetken äkkilähtötarjoukset hyödyntämällä voi loman hinnasta säästää sievoisen summan, sanoo Rantapallon liiketoiminnasta vastaava Heikki Siljamäki.

Kysely toteutettiin Rantapallon ja Iltalehden verkkosivuilla 24.–30.5.2022 ja siihen vastasi kaikkiaan 1 194 lukijaa.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 kesäkuu 2022 12:47
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia