Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 13 joulukuu 2022 14:20

Lapland Hotels Arenan ensimmäinen vuosi oli menestyksekäs: Nokia Arenan tapahtumakirjo on näkynyt suoraan asiakasmäärissä

Kirjoittanut Lapland Hotels Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lapland Hotels Arena sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, Nokia Arenan yhteydessä. Lapland Hotels Arena sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, Nokia Arenan yhteydessä. kuva: Lapland Hotels Oy

Tampereen Nokia Arenan tämän vuoden loppuunmyydyt tapahtumat ovat näkyneet  Arenan yhteydessä sijaitsevan Lapland Hotels Arenan varausasteessa. Joulukuussa vuoden täyttävällä hotellilla asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti helppoutta – helposti saavutettavalla Arenalla yhdestä paikasta löytyy kaikki tarvittava: majoitus, ruokailu, kokoustilat ja saunat. 

Joulukuussa 2021 Tampereen keskustaan avattu Lapland Hotels Arena on löytänyt paikkansa matkailijoiden ja kaupunkilaisten sydämessä. Lapland Hotels Arena houkuttelee monenlaisia kävijöitä, mutta etenkin Nokia Arenan tapahtumat näkyvät hotellin käyttöasteessa.  

 – Tapahtumakävijät ovat löytäneet kokonaisuutemme todella hyvin. Asiakkaat ovat olleet innoissaan siitä, että tapahtumiin pääsee sisätilojen kautta ja voi vaikka koko viikonlopun viettää Arenalla. Toki saavutettavuutemme ja sijaintimme kaupungin keskustassa ovat niin hyviä, että moni haluaa samalla käydä ostoksilla tai katsomassa nähtävyyksiä, kertoo hotellinjohtaja Janne Mönkkönen.  

NHL-pelit nostivat aitiohuoneiden kysyntää  

Lapland Hotels Arenasta on ensimmäisen vuoden aikana varattu etenkin saunallisia huoneita sekä Deluxe-huoneita. Hotellissa on yhteensä yli 70 saunallista huonetta, minkä lisäksi hotellin katolla avautuu hulppea saunamaailma – joka on avoinna myös muille kuin hotellin asiakkaille.  

Suomessa harvinaiset aitiohuoneet ovat etenkin NHL-pelien myötä olleet kysyttyjä. Aitiohuone mahdollistaa Nokia Arenan tapahtumien seuraamisen suoraan hotellihuoneen aitiosta käsin.  

– Myös Staycation, eli loman viettäminen omassa kotikaupungissa, on edelleen suosittu ja meiltä varataan huoneita tätä varten sekä arkipäiville että viikonlopuille. Monet tulevat hemmottelulomalle: saunomaan, yöpymään ja syömään hyvin. Myös tamperelaiset ovat löytäneet Saivo-ravintolan ja ruokaan on oltu erityisen tyytyväisiä, Mönkkönen sanoo.  

Tapahtumia ja konsertteja on kaivattu pari vuotta  

Alkuvuoden koronarajoitusten purku, tapahtuma-alan virkistyminen ja liikematkailun paluu on näkynyt vuoden aikana vahvasti Lapland Hotels Arenassa.  Esimerkiksi kokous- ja juhlamaailma Lumoamon monipuoliset ja helposti muokattavat tilat ovat ihastuttaneet kokousasiakkaita moderneilla kokoustekniikoillaan.  

– Suomessa uusista, isoista tapahtumapaikoista on ollut pulaa, ja Nokia Arenalle on siirtynyt isoja konsertteja Helsingistä. Samaan aikaan ihmisillä on valtavasti patoutunutta kysyntää konsertteihin ja tapahtumiin, firmat ovat alkaneet järjestää taas juhlia ja liikematkailu on palaamassa normaaliksi. Se kaikki näkyy meillä. Ainoastaan ulkomaalaisia ei ole samalla tavalla vielä kuin koronaa edeltävänä aikana, sanoo aluejohtaja Leena Turunen.  

Lapland Hotels Arena täyttää vuoden 13. joulukuuta. 

Viimeksi muutettu tiistai, 13 joulukuu 2022 14:33
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia