Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 07 elokuu 2021 07:41

Pyöräilyviikko toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi

Kirjoittanut Pyöräilykuntien verkosto
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pyörämatkailupäivää vietetään lauantaina 4.9. Pyörämatkailupäivää vietetään lauantaina 4.9. kuva: travelnews.fi

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9. pääteemalla Tervetuloa pyöräilijä. Pyöräliikenteellä on suuri ja kasvava merkitys elinvoimaisessa, viihtyisässä ja ihmislähtöisesti suunnitellussa ympäristössä. Myös yritykset ja elinkeinoelämä hyötyvät kasvavista pyöräliikenteen virroista ja pyörämatkailu on vilkastunut uuteen kukoistukseen Suomessa.

Pyöräilyviikko on Pyöräilykuntien verkoston koordinoima valtakunnallinen kampanja, jossa vuosittain sadat eri toimijat tuovat esille pyöräilyn iloa ja monimuotoisuutta tapahtumissa ja muissa aktiviteeteissa eri puolilla Suomea. Tämän vuoden pääteeman mukaisesti keskiössä on se, että pyöräilijä kokee olevansa tervetullut eri liikenneympäristöissä ja palveluiden käyttäjänä.  Pyöräilyviikon teemapäivinä voi kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten turvallisia, sujuvia ja miellyttäviä pyöräväylät ovat eri-ikäisille polkijoille koulu-, työ ja vapaa-ajanmatkoilla.  

Kyllä pyörille -kampanja laajenee Jyväskylästä koko Suomeen 

Jyväskylässä palveluiden tarjoajat ovat jo muutaman vuoden ajan viestineet pyöräilymyönteisyydestään iloisen vihreällä Kyllä pyörille -tarralla. Pyöräilyviikon myötä pyöräilijäystävällisyydestä viestivä kuva voidaan ottaa vapaasti käyttöön muuallakin Suomessa. Pyöräilijät kyliin ja kaupunkeihin tervetulleeksi toivottavan kuvan voi ladata Pyöräilyvuosi-sivustolta.  

Pyöräilyviikon teemapäivät

Pyöräilyviikko sisältää yhteensä kymmenen teemapäivää, joiden kautta avautuu koko pyöräilyn riemastuttava monimuotoisuus. Pyöräily on terveellinen ja hauska kulkutapa, joka soveltuu ikään katsomatta lähes kenelle vain.

  • Kaupunkipyöräpäivä perjantaina 27.8. (varaslähtö viikkoon)
  • Pyöräilyviikon avaus ja Pyörä kuntoon -päivä lauantaina 28.8.
  • Perhepyöräilypäivä sunnuntaina 29.8.
  • Sähköpyöräpäivä maanantaina 30.8.
  • Pyörällä töihin -päivä tiistaina 31.8.
  • Pyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 1.9.
  • Pyörällä treeneihin -päivä torstaina 2.9.
  • Pyörällä kauppaan -päivä perjantai 3.9.
  • Pyörämatkailupäivä lauantaina 4.9.
  • Pyörällä kaiken ikää -päivä sunnuntaina 5.9.

    Teemapäivien tarkemmat kuvaukset Pyöräilyvuosi-sivuilla. 

’’Pyöräilyviikolla yrityksillä, eri palveluiden tarjoajilla, kouluilla, järjestöillä sekä työpaikoilla on erinomainen mahdollisuus kannustaa pyöräilemään. Pyöränhuoltopiste ja aamupala työmatkapyöräilijöille, renkaiden pumppaus kaupan pihassa tai pyöräilyn olosuhdekartoitus koulun piha-alueella ovat helposti toteutettavia käytännön tekoja, joilla on iso merkitys’’, kannustaa pyöräilyn edistämisen koordinaattori Tuija Mikkonen Pyöräilykuntien verkostosta.

Laadukkaita liikenneratkaisuja ja palveluja pyöräilijälle

Pyöräliikenteen investoinnit ovat kasvaneet viimeisen parin vuoden aikana merkittävästi. Vuonna 2020 valtio myönsi kunnille pyöräliikenteen kehittämiseen ja parantamiseen 31,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tukea on saatavissa 28,5 miljoonaa euroa. Samaan aikaan kunnat investoivat yli kymmenkertaisesti parempaan ja turvallisempaan pyöräliikenteeseen, esimerkiksi Helsingin kaupunki saman verran kuin valtio yhteensä.

‘’Suhteessa asukaslukuun innokkaimpia pyöräliikenneinvestoijia viime vuosina ovat olleet Joensuun ja Oulun kaupungit, joissa myös pyöräily-ympäristön laatu ja pyöräilyn määrä ovat Suomen kärkeä’’, kertoo Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.  

Toimiva ja sujuva infrastruktuuri on ehdoton edellytys pyöräliikenteen kasvulle, mutta toimia tarvitaan joka tasolla. Merkitylle ja laadukkaalle pyöräpysäköintialueelle pyörän voi jättää turvallisin mielin koulu- tai työpäivän ajaksi tai hakiessaan maitopurkin kaupasta. Mahdollisuus sähköpyörän akun lataamisen ja hymy myyjän kasvoilla nähdessään vettä valuvan pyöräilijän ovat tekijöitä, jotka merkitsevät. Hyvät kokemukset pyöräily-ympäristöstä ja pyöräilijät huomioivista palveluista kannustavat jatkamaan pyöräilyä ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille. 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 07 elokuu 2021 07:50
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia