Yrittäjät uskovat, että Gáldussa kylpeminen ja yö tunturissa kansallispuiston kupeessa jättää takuulla ikuisen muistijäljen. Kuva Gáldu Hotel & Spa

Lapin matkailutarjonta saa uuden, kunnianhimoisen lisän, kun Nora Ståhlberg-Mehtäjärvi ja Jermu Mehtäjärvi avaavat ensi talvikaudella Inarin Laanilaan Gáldu Hotel & Span.

Pariskunta, jolla on sekä kaupallinen koulutus että syvät juuret Saariselän matkailuyrittäjyyteen, siirtyy täyspäiväisiksi yrittäjiksi kehittämään kestävää luksusmatkailua.

Gáldu-konsepti rakentuu modernin designin, arktisen metsäkylpylän ja Lapin sekä Jäämeren raaka-aineisiin nojaavan ravintolan ympärille. Spa-elämykset toteutetaan katetussa avantoympäristössä, joka madaltaa kynnystä kylmäuintiin – elämyksellisyys ja saavutettavuus yhdistyvät korkeatasoiseen palveluun.

Ruokakonseptia johtavat Esa Mehtäjärvi ja keittiömestari Jari Kurtti, jotka tunnetaan paikallisten raaka-aineiden taidokkaasta hyödyntämisestä. Gáldussa panostetaan myös työntekijöiden hyvinvointiin – entinen Laanihovi toimii henkilökunnan asuntona ja rekrytointi on käynnissä sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Gáldun keittiössä kohtaavat Lappi, Jäämeri ja maailman maut

Gáldu Hotel & Span ravintolakonsepti on yhtä kunnianhimoinen kuin sen spa- ja majoituspalvelut. Gáldu lupaa tuoretta otetta Lapin fine diningiin – elämyksellistä, juurevaa ja kansainvälisesti kiinnostavaa.

"Haluamme tarjota kokonaisvaltaisen, holistisen elämyksen, jossa spa, palvelu ja ravintola täydentävät toisiaan", kuvailee Jermu Mehtäjärvi. Keittiön suunnittelusta ja laadusta vastaavat Esa Mehtäjärvi sekä keittiömestari Jari Kurtti – tekijät, joilla on syvä ymmärrys pohjoisten raaka-aineiden mahdollisuuksista.

Ruokafilosofian ytimessä ovat Lappi ja Jäämeri, joiden puhtaat maut muodostavat menun perustan. Gáldun lautasilla yhdistyvät paikallisuus ja kansainvälisyys: makujen intensiteettiä, herkkyyttä ja umamia tuodaan Gáldun keittiöön ainakin Ranskasta, Italiasta ja Japanista.

Myös henkilöstö nähdään osana kokonaiselämystä.

"Meillä on tässä sydän mukana, emmekä malta odottaa ensimmäisiä asiakkaitamme. Haluamme rakentaa Gáldusta kokonaisuuden, jossa asiakkaiden lisäksi myös työntekijämme viihtyvät", sanoo Nora Ståhlberg-Mehtäjärvi. Pariskunta panostaa työhyvinvointiin konkreettisesti – entinen Laanihovi toimii jatkossa henkilökunnan asumuksena, ja rekrytointi on käynnissä niin Suomesta kuin ulkomailta.

Yrittäjät ovat itse vahvasti mukana arjen toiminnassa. 

”Haluamme rakentaa Gáldusta kokonaisuuden, jossa asiakkaiden lisäksi myös työntekijämme viihtyvät”, kertoo Nora Ståhlberg-Mehtäjärvi.

Gáldu tuo Saariselän alueelle uudenlaista, arvoihin pohjautuvaa majoitus- ja hyvinvointitarjontaa, jossa yhdistyvät yrittäjyyden perintö, tuore näkemys ja globaali houkuttelevuus.