Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
perjantai, 10 marraskuu 2023 07:52

Lapland Hotelsin merkittävä hotellihanke Rovaniemen Valionrannassa etenee

Kirjoittanut Lapland Hotels Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Havainnekuva Valionranta sillalta Havainnekuva Valionranta sillalta kuva Lapland Hotels Oy

Suomen suurimman yksityisen hotelliketjun Lapland Hotelsin ja Pohjoismaiden suurimman ohjelmapalveluyrityksen Lapland Safariksen omistava North European Invest Oy on allekirjoittanut Rovaniemen kaupungin kanssa maanvuokrasopimuksen Rovaniemen Valionrannan alueesta. Lapland Hotels aikoo rakentaa alueelle korkeatasoisen kongressihotellin, jossa on myös kylpylä.

Valionranta sijaitsee Kemijoen rannassa, entisellä meijerialueella Rovaniemen Jätkänkynttiläsillan pohjoispuolella. Hotellille on rakennusoikeutta 22 500 kerrosneliömetriä ja asumiselle 15 500 kerrosneliömetriä. Asukkaita alueelle tulee arviolta noin 400.  Alueelle tulee lisäksi kolme uutta kerrostaloa

Hotellikokonaisuus tulee pitämään sisällään noin 300 huonetta, useita erilaisia ravintoloita, mittavat monitoimiset kokoustilat sekä hyvinvointikylpylän. Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi on tyytyväinen, että pitkään valmisteltua Valionrannan hanketta voidaan alkaa nyt suunnitella toden teolla. 

– Haluamme olla mukana kehittämässä Rovaniemeä arktisena talvikaupunkina sekä kokous- ja kongressikaupunkina. Jokivarteen sijoittuva Valionranta on rovaniemeläisille tärkeä paikka, joka ansaitsee arvoisensa rakennukset. Alueelle suunniteltu kongressihotelli hyvinvointikylpylöineen sekä uudet kerrostalot lisäävät Rovaniemen houkuttelevuutta ja vetovoimaisuutta.

– Kartoitamme parhaillaan erilaisia toteuttamisvaihtoehtoja hankekokonaisuudelle muun suunnittelun ohella. Näiden vaihtoehtojen pohjalta pystymme sitten tekemään varsinaisen vaiheistetun aikataulun hankkeen eri osa-alueille, mihin toki vaikuttaa myös vallitseva talous- ja markkinatilanne. Suunnittelu tulee viemään noin vuoden tästä hetkestä eteenpäin. Sopimuksen mukaan ensimmäisen asuinkerrostalon rakentaminen tulee aloittaa kolmen vuoden ja hotellin ensimmäisen vaiheen rakentaminen viiden vuoden kuluessa kaavan lainvoimaiseksi tulosta, Yliniemi kertoo. 

– Uusi hotelli Lapin pääkaupungissa tukee Lapland Hotelsin strategiaa ja missiota luoda mieleenpainuvia elämyksiä lappihenkisillä majoitus- ja ravitsemuspalveluilla. Tämä on meille luontainen mahdollisuus laajentaa toimintaamme ja tuoda Lapin elämykset sekä tunnelma uusien asiakkaiden koettaviksi korkealaatuisissa puitteissa. Totta kai haluamme olla luomassa myös uusia työpaikkoja, Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta täydentää.  

Lapin vetovoima ympärivuotisena matkailukohteena on ollut kasvussa jo useamman vuoden, kasvua on tullut kansainvälisten markkinoiden osalta muun muassa Keski-Euroopasta ja Aasiasta.

– Meille on kunnia-asia olla mukana kehittämässä Lapin majoitus-, ravitsemus- ja ohjelmapalveluita niin kotimaan kuin kansainvälistenkin matkailijoiden tarpeisiin, Vuorentausta jatkaa.  

Valionrannan kokonaisinvestointi on arviolta noin 150 miljoonaa euroa, lopullinen suuruus täsmentyy suunnittelu- ja hankeprosessin myötä. Kokonaisuudessaan hankkeen toteuttaminen kestää useita vuosia. 

Viimeksi muutettu perjantai, 10 marraskuu 2023 07:56
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia