Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 05 marraskuu 2019 11:45

Tutkimus osoittaa: työntekijät hylkäävät työtarjouksia joustamattomilta työnantajilta

Kirjoittanut International Workplace Group
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kaikki yritykset eivät ole kyenneet omaksumaan joustavan työn konseptia. Kaikki yritykset eivät ole kyenneet omaksumaan joustavan työn konseptia. Kuva: International Workplace Group

Kansainvälisen, joustavia työtiloja tarjoavan International Workplace Groupin teettämän globaalin tutkimuksen mukaan yritykset, joilla ei ole joustavan työkulttuurin käytäntöä, voivat menettää huippuosaajat. Yli neljä viidestä työnhakijasta valitsee kahdesta vastaavasta työtarjouksesta yrityksen, joka tarjoaa joustavia työskentelymahdollisuuksia.

Yli puolet tutkimuksen vastaajista tekee nykyään töitä vähintään puoli viikkoa muualla kuin yrityksen toimitiloissa.*


Tämän päivän työntekijä haluaa tehdä töitä missä ja milloin se hänelle parhaiten sopii. Tutkimustulosten valossa ei ole yllättävää, että 75 % vastaajista ympäri maailmaa uskoo, että joustavasta työskentelystä on tullut uusi normaali. Seurauksena on, että viimeisen kymmenen vuoden aikana 85 % yrityksistä on ottanut käyttöön joustavan työtilapolitiikan tai suunnittelee omaavansa sitä. 

Tutkimuksen suomalaisista vastaajista 86 % ja kansainvälisistä 83 % kieltäytyisi työpaikasta, joka ei tarjoaisi joustavaa työtä, jos tarjolla olisi myös työpaikka joustavilla työskentelymahdollisuuksilla. Työntekijät eivät ole enää halukkaita käyttämään päivittäin aikaansa esimerkiksi pitkiin työmatkoihin.

– Joustavat työtavat ovat tänä päivänä merkittävä työnantajan kilpailuvaltti, kun työmarkkinoilla taistellaan parhaista osaajista. Tutkimuksemme osoittaa, että joustava työkulttuuri luo niin työhyvinvointia kuin taloudellista etua, kertoo IWG:n Reguksen Suomen maajohtaja Klaus Koponen. 

Lahjakkuuksien houkutteleminen ja pitäminen

Tutkimuksen vastaajista 70 % pitää työympäristöä avaintekijänä arvioitaessa uusia uramahdollisuuksia. Tutkimuksen 71 %:ssa yrityksistä nähdään, että joustavan työskentelyn tarjoaminen antaa organisaatioille mahdollisuuden vahvaan osaamiseen. Työntekijän näkökulmasta kaksi kolmesta vastaajasta sanoo, että joustava työ on heille niin tärkeää, että he priorisoivat sen arvovaltaisemman työroolin yli.

Joustavuus ei vain tee työntekijöistä onnellisempia ja terveellisempiä, vaan joustavat työskentelymahdollisuudet vastaavat myös tuottavuuden ja siten talouden heikkenemisen uhkaan. Tutkimukseen vastanneista suomalaisista 91 % ja kansainvälisistä vastaajista 85 % pitää joustavia työskentelytiloja henkilöstölleen tarjoavia yrityksiä tuottavampina. Kaikista vastaajista 85 % ilmoittaa, että heidän tuottavuutensa on lisääntynyt aiempaa suuremman joustavuuden takia.

Kaikki yritykset eivät kuitenkaan ole kyenneet omaksumaan joustavan työn konseptia. Suomalaisista vastaajista 57 % ja kansainvälisistä vastaajista 60 % piti joustavaan työmalliin siirtymiselle suurimpana esteenä yritysten vanhaa työkulttuuria ja sen muuttamisen vaikeutta. Tutkimukseen osallistuneista suomalaisista 42 % mainitsi merkittävänä hidasteena muutokselle joustavan työn hyötyjen tunnistamattomuuden. Kansainvälisistä vastaajista 45 % painotti tietoturvaa, jonka haasteisiin liittyen mainittiin muun muassa teknologiavaatimusten hallinta ja yksityisyyden varmistaminen. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista käsitti työskentelytilojen joustavan käytön tarkoittavan lähinnä työntekijän mahdollisuutta valita itse työskentelypaikkansa ja -sijaintinsa.  


*IWG:n vuoden 2019 Global Workplace Survey -tutkimukseen osallistui yli 15 000 eri toimialojen ammattilaista 80 maassa. Tutkimuksesta vastasi MindMetre Research. Vastaajilta pyydettiin heidän näkemyksiään muuttuvasta työpaikasta ja joustavasta työstä. Koko tutkimusraportti osoitteessa http://www.iwgplc.com/global-workspace-survey-2019

Viimeksi muutettu torstai, 07 marraskuu 2019 05:49
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia