Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 12 lokakuu 2019 08:13

Ruisleipä edelleen kuluttajan mielessä terveellisin

Kirjoittanut Pro Ruis Ry
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ruisleipiä Ruisleipiä kuva: Pro Ruis ry

Ruisleipä on suomalaisten mielestä terveellisin leipä ja tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria. Lähes neljännes kertoi lisänneensä ruisleivän käyttöä viimeisen vuoden aikana. Ruisleivän terveellisyys oli ylivoimaisesti suurin syy sen käytön lisäämiseen.

Leipätiedotuksen teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan ruisleipä on kuluttajien mielissä terveellisin leipä: jopa 91 % vastaajista on tätä mieltä. Tässä kuluttajat osuvatkin oikeaan: ruis on tärkeä energian, kuidun, vitamiinien sekä kivennäisaineiden lähde. Ruisleipä on suomalaisten ruokavaliossa todella merkittävä raudan, kuidun sekä magnesiumin saannin kannalta. Yksittäisistä elintarvikkeista ruisleipä on kuidunlähteenä ehdoton ykkönen: rukiisesta leivästä saadaan naisten ruokavalion kuiduista 21 % ja miesten 30%.

Ruisleivän rooli suomalaisessa ruokakulttuurissa on kiistaton. Leipätiedotuksen kuluttajatutkimuksen vastaajista 93 %:n mielestä ruisleipä on osa suomalaista ruokakulttuuria. Lähes yhtä vahvasti kuluttajat kokevat kaurapuuron olevan osa ruokakulttuuria: 90 % vastaajista oli tätä mieltä. Leivistä kauraleipä jäi kauaksi (70 %) ruisleivästä ja riisipuuro (66%) kaurapuurosta.

Lähteet: Leipätiedotus ry, Foodwest Oy (kuluttajatutkimus 06/2019, N=1000), , Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Viimeksi muutettu lauantai, 12 lokakuu 2019 08:17
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia