Toimitusjohtajan Aku Vikströmin katsaus:
Vuoden 2022 toinen neljännes oli ensimmäinen yhtiön markkina-alueilla liiketoimintarajoituksista vapaa ajanjakso sitten vuoden 2019. Viimeisen kahden vuoden aikana tehdyt toimenpiteet ravintolaportfolion kehittämiseksi ja kulurakenteen parantamiseksi näkyvät nyt täysimääräisesti kysynnän ja volyymin kasvaessa. Kaikki keskeiset tunnusluvut ovat koronakriisiä korkeammalla tasolla. Vuosineljänneksen suhteellinen kannattavuus oli korkea 17,9 %. Tämä luku sisältää katsauskaudelle kirjatun Suomen valtion maksaman korvauksen tammi–helmikuuta koskeneista liiketoimintarajoituksista, yhteensä 4,3 miljoonaa euroa.
Kotipizza aloittaa pilotoimaan kotimaisten Arctic Rides Oy:n Skick -sähköpotkukelkkojen käyttöä pizzojen kotiinkuljetuksissa useammalla paikkakunnalla.
Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors
NoHo Partners Oyj:n kesäkuun 2022 liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa kasvaen 48 prosenttia vuoden 2021 vertailujaksosta ja 13 prosenttia COVID-19-pandemiaa edeltävän vuoden 2019 vertailujaksosta.
Karaoke Bar Ihkuista ja British Pub Old Mateseista tunnettu ravintolayritys raivasi tiensä läpi ravintolarajoitusten ja vastasi henkilöstönsä elinkustannusten nousuun korottamalla työntekijäpalkkoja heinäkuun alusta huimat viisi prosenttia.
Ensi vuoden alussa tehostuvassa valvonnassa tarkastetaan satoja ruokaravintoloita. Asiakkaan kannattaa ravintolassa välttää käteisellä maksamista ja varmistaa, että kuitissa on tiedot ostetuista tuotteista.
Tuoreen tutkimuksen mukaan Tornion Panimo on pohjoissuomalaisten kuluttajien keskuudessa toiseksi tunnetuin pienpanimo. Valtakunnallisesti Tornion Panimo yltää kahdeksannelle sijalle.
Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Restelin Food&Events Tapahtumaravintoloille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.
Huippukokki Kim Mikkola sulkee ravintola Inarin ovet Helsingissä. Michelin-tähdellä palkittu ravintola avataan tulevaisuudessa toiseen paikkaan.
Palkitun metsäravintola Nielun ravintoloitsija yhdistää uudessa projektissaan taitonsa Michelin-tähtikokki Erno Kemin kanssa. Tänä kesänä vieraat viedään 7 ruokalajin fine dining -illalliselle merelle ja Suvisaariston ulkosaarelle. Saarelle matkataan purjehtien modernilla 54-jalkaisella purjejahdilla. Elämyksen kokonaiskesto n. 7,5 tuntia.
Matkailualalla Business Finlandin ja ELY-keskusten tukia saivat eniten Uudenmaan ja Lapin yritykset. Koronatukien lisäksi VTV tarkasteli EU:n osarahoittamaa Visit Arctic Europe -hanketta, jonka vaikutusta ei voitu erottaa Lapin kansainvälisen turismin yleisestä kasvavasta trendistä.
Hampurilaisiin erikoistuneen Burger Lovers Finland -yhteisön avoimessa yleisöäänestyksessä Suomen parhaasta hampurilaisravintolasta annettiin 31 800 ääntä. Voittajaksi nousi Salossa toimiva JJ’s BBQ, toiseksi sijoittui Naughty BRGR -ravintolat ja kolmanneksi oululainen Kauppuri 5.
Ravintoloille maksettiin hyvitystä niiden sulkemisesta koronakriisin aikana. Lain mukaisia hyvityksiä maksava KEHA-keskus leikkasi korvauksia lakiin perustumattomasti, minkä vuoksi useat sadat ravintolat eivät saaneet niille lain mukaan kuuluvia hyvityksiä. KEHA-keskus on kieltäytynyt maksamasta hyvitystä ravintolalle, jolle hallinto-oikeus on lainvoimaisella päätöksellä velvoittanut maksamaan lain mukaisen hyvityksen.
© 2024 travelnews.fi