Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 04 marraskuu 2019 16:45

Digitaalisuus tuli jäädäkseen - Kymenlaakson matkailuparlamentti ravistelee matkailuyrityksiä toimimaan

Kirjoittanut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kymenlaakson matkailuparlamentti järjestetään Merikeskus Vellamossa Kymenlaakson matkailuparlamentti järjestetään Merikeskus Vellamossa Kuva: travelnews.fi
Matkailutoimiala kehittyy nopeasti ja erityisesti yksinyrittäjän voi olla vaikeaa pysyä vauhdissa mukana. Tutkimusten mukaan yrityksiltä puuttuu osaamista sähköisten markkinointi- ja myyntikanavien käytössä, asiakasymmärryksessä sekä oman palvelun laadun kehittämisessä esimerkiksi asiakasarviointeja seuraamalla.

Kymenlaakson matkailuparlamentissa torstaina 7.11. yrityksille on tarjolla konkreettisia työkaluja ja uusia ideoita maailmalta. Tapahtumassa puhuttaa matkailuyritysten valtakunnallinen ja kansainvälinen saavutettavuus, palvelujen tuotteistaminen ja asiakasymmärrys. Paikalle odotetaan toista sataa matkailualan yrittäjää Kymenlaaksosta.

Tapahtumassa palkitaan myös vuoden kymenlaaksolainen matkailuteko.

Asiakkaat ovat siirtyneet verkkoon

Matkailualalla asiakkaat etsivät tietoa, vertailevat tarjontaa ja tekevät ostoksensa yhä useammin verkossa.

- Jo lähes 90 % asiakkaista hakee inspiraatiota matkaansa verkosta vieraillen kymmenillä eri sivuilla päätöstä tehdessään. Noin kolme neljäsosaa matkailijoista myös ostaa tuotteensa verkosta ja matkailun verkkokaupan arvioidaan nousevan lähes 8,5 miljardin liikevaihtoon vuonna 2019, kertoo matkailun tutkimuspäällikkö Johanna Heinonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Digitaalisuuden mahdollisuuksia ja käytännön kokemuksia


Matkailuparlamentissa Visit Finland Akatemian kouluttajat Miikka Raulo ja Jouni Kärkkäinen vetävät tiedolla johtamisen työpajan erityisesti alueen matkailuyrityksille. Muun muassa yöpymis- ja lentotilastot sekä nettisivuanalytiikka antavat pohjaa palvelujen kehittämiselle.

Matkailun Digitiekartta -prosessia koordinoinut kehittämispäällikkö Kaisa Kosonen Visit Finlandilta kannustaa yrityksiä verkkoon. Virtuaaliturismista ja uudenlaisista digitaalisista matkailutrendeistä kertoo Virtual Helsinkiä toteuttamassa ollut Antti Lähtevänoja Zoanilta. Kouvolan Asuntomessujen sovelluksesta puolestaan keskustelevat Heli Vartiainen, Tuomo Mäläskä ja Henri Brandt.

Hotel & Spa Resort Järvisydän ja Retkipaikka kertovat tarinansa

Strömfors Outdoorin yrittäjä, brändistrategi Topi Lintukangas muistuttaa kuulijoita tuotteistuksen ja asiakasymmärryksen merkityksestä, jonka jälkeen Veli-Matti Koivula jakaa osallistujille Hotel & Spa Resort Järvisydämen kasvu- ja kansainvälistymistarinan.

Päivän päätteeksi syvennytään paneelikeskustelussa Kymenlaakson vahvuuksiin, kilpailuetuihin sekä näkyvyyteen vaikuttaviin tekijöihin. Mukana paneelissa ovat muun muassa somevaikuttaja Joonas Linkola, Mondo-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro, Retkipaikan Antti Huttunen ja Booking.comin Sanni Liimatta.

Näytteilleasettajista koostuva Digital Tourism Tour tarjoilee vieraille uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan tueksi sekä elämyksiä ja oivalluksia nykyajan mahdollisuuksista.

Tapahtuman juontaa erä-, luonto- ja kalastusohjelmien toimittajanakin tunnettu Mikko ”Peltsi” Peltola.

Ulkopuolista näkemystä ja uusia ajatuksia


– Haluamme tarjota osallistujille uudenlaisia näkökulmia ja ajatuksia liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseen sekä koko Kymenlaakson näkyvyyden tehostamiseen, tiivistää Xamkin projektipäällikkö Erika Vanhala.

Edellinen matkailuparlamentti järjestettiin kaksi vuotta sitten Kouvolassa.

Kymenlaakson matkailuparlamentti on osa Kymenlaakson matkailun digiloikka -hanketta, jota rahoittaa Uudenmaan liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen toteuttajia ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Cursor Oy sekä Kouvola Innovation Oy.

Kymenlaakson matkailuparlamentti järjestetään Merikeskus Vellamossa 7.11.2019 klo 9.30-17.00.



 

 

Lisätietoa

Viimeksi muutettu maanantai, 04 marraskuu 2019 17:04
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia