Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 22 lokakuu 2019 12:49

Helsingin ydinkeskustaan avautuu merkittävä kokoushotelli

Kirjoittanut Scandic Hotels
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Scandic Avenue  avataan vuonna 2022, hotelliin tulee 350-huonetta. Scandic Avenue avataan vuonna 2022, hotelliin tulee 350-huonetta. Kuva: Scandic Hotels

Scandic on allekirjoittanut sopimuksen uuden kokous- ja tapahtumahotellin operoinnista Helsingissä. Vuonna 2022 avattava 350-huoneinen Scandic Avenue tulee sijaitsemaan Annankadulla Vanhan Kirkkopuiston laidalla Helsingin ydinkeskustassa.

Uudesta hotellista tulee Helsingin keskustan suurin kongressihotelli. 350 hotellihuoneen lisäksi hotelliin rakennetaan 2 000 neliötä kokous- ja tapahtumatilaa sekä ravintola ja baari. Hotellilta on vain kävelymatka metro- ja juna-asemille. Kiinteistön omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Rakennus on vuonna 1920 valmistunut arvokiinteistö, joka rakennettiin alun perin kirjapainoksi. Tiloissa toimii vuoden loppuun saakka Euroopan kemikaalivirasto ECHA.

 

”Helsingin ydinkeskustasta on puuttunut kokous- ja tapahtumahotelli. Scandic Avenue pystyy palvelemaan Helsingin kasvavia matkailijamääriä samalla, kun saamme avatuksi keskeiselle sijainnille uudenlaisen tapahtumapaikan”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö

 

Rakennuksen peruskorjaus alkaa vuoden 2020 aikana ja hotellin on tarkoitus avata kesällä 2022.

 

”Annankatu 18 on Varmalle historiallinen osoite, sillä useissa vaiheissa laajennettu kiinteistö on toiminut pitkään toimistona. Kiinteistöjen pitkät elinkaaret ja mahdollisuus muuntaa kohteitamme vaihtuviin käyttötarkoituksiin on Varmalle tärkeitä arvoja vastuullisena kiinteistösijoittajana. Toivotamme Scandicin tervetulleeksi Annankadulle”, sanoo Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi. 

 

Kasvavat kansainvälisten vieraiden määrät ja hyvät itään suuntautuvat lentoyhteydet nostavat Helsingin yhä tärkeämmäksi markkina-alueeksi. Scandic on tänä päivänä Suomen johtava hotellioperaattori Scandic-hotelleillaan sekä seitsemällä IHG-hotellilla ja kolmella Hilton-hotellilla.  Scandic tulee vahvistamaan asemiaan entisestään tulevien vuosien aikana. Scandic Avenuen lisäksi kaksi mielenkiintoista hotellia on avautumassa, joissa on yhteensä 670 huonetta. Scandic Pasila avautuu keväällä 2020 ja Rautatieaseman hotelli vuoden 2021 alussa.

Viimeksi muutettu tiistai, 22 lokakuu 2019 12:53
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia