Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 15 elokuu 2018 10:38

SEA LIFE Helsinki ottaa käyttöön tekoälyä hyödyntävän lipunmyyntijärjestelmän ensimmäisenä Suomessa

Kirjoittanut SeaLife Helsinki Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tekoälyn avulla toimiva lipunmyynti tarjoaa asiakkaalle mm. mahdollisuuden ehdottaa oman pääsylipun hintaa. Tekoälyn avulla toimiva lipunmyynti tarjoaa asiakkaalle mm. mahdollisuuden ehdottaa oman pääsylipun hintaa. Travelnews

SEA LIFE Helsinki ottaa ensimmäisenä alan toimijana käyttöönsä tekoälyn hyödyntämisen pääsylippujen myynnissä. Uutta innovatiivista toimintamallia vauhdittaa hollantilainen Convious -yritys.

SEA LIFE Helsinki on ensimmäinen nähtävyyskohde Suomessa, jossa otetaan pysyvästi käyttöön tekoälyä hyödyntävä lipunmyynnin sovellus.

”Elokuusta alkaen SEA LIFE Helsingin asiakkaat voivat itse ehdottaa online-lipunmyyntijärjestelmässä hintaa pääsylipuille ja saada henkilökohtaisen alennuksen pääsylipuistaan. Järjestelmä huomioi hinnoittelussa erilaisia muuttujia kuten esimerkiksi viikonpäivän, vierailun kellonajan ja sääennusteen.” kertoo Mikko Riistama, SEA LIFE Helsinki Oy:n toimitusjohtaja. ”Tekoäly on ollut kokeilussa kolmessa eurooppalaisessa SEA LIFE -kohteessa”, jatkaa Mikko Riistama, ” ja täällä Helsingissä olemme pilotoineet tekoälyä hyödyntävää hinnoittelua kesän 2018 ajan kotisivuillamme. Nyt haluamme julkistaa sovelluksen pysyvästi kävijöillemme.”

Järjestelmän ja ohjelmiston taustalla toimii palveluntuottaja Convious. Kevin Westermeijer, yksi Conviouksen perustajista ja sen operatiivinen johtaja toteaa, ”Conviouksen ratkaisusta hyötyvät kaikki osapuolet. Käyttämämme tekoälyteknologia analysoi suuren määrän dataa reaaliajassa, jolloin sekä elämyksen tuottaja että asiakas saavat molemmat mitä haluavat, tietyn hintarajan puitteissa. Toimintamallilla voidaan maksimoida sekä myytyjen pääsylippujen määrä että asiakastyytyväisyys. On myös tärkeää mainita, että palvelun tuottavalla toimijalla on aina täysi kontrolli hinnoittelustrategiaan.”

Kuluttaja-asiakkaan näkökulmasta tarjolla on henkilökohtaisia etuja, kuten mahdollisuus ehdottaa oman pääsylipun hintaa. Pääsylipun ehdotettu hinta arvioidaan reaaliaikaisesti ja mahdollisesti hyväksytään riippuen eri osatekijöiden yhteisvaikutuksesta.

SEA LIFE Helsinki on akvaariokeskus Helsingin Alppilassa. SEA LIFE Helsinki on avoinna ympäri vuoden. Vuonna 2002 perustettu SEA LIFE Helsinki Oy on Englantilaisen Merlin Entertainments PLC:n omistama Suomalainen tytäryhtiö. SEA LIFE -ketjun lisäksi yritykseen kuuluvat muun muassa Madame Toussauds -vahakabinetit, The Dungeons sekä Legoland -puistot ja Legoland Discovery Centre.

Convious on Amsterdamissa perustettu startup-yritys, joka hyödyntää koneoppimista analysoidakseen asiakkaiden ostokäyttäytymistä reaaliaikaisesti sekä kasvattaakseen myynnin konversioiden mahdollisuuksia personoimalla asiakkaan palvelupolkua – aina viestinnästä hinnoitteluun asti. B2B2C ratkaisuna kaikki lähtee liikkeelle yrityksen hinnoittelun tavoitemäärityksestä (minimi-, maksimi- ja keskihinta). Sovelluksen algoritmi seuraa yrityksen kotisivujen käyttäjien toimia, tunnistaa erilaisia toimintamalleja, ennustaa ostohalukkuutta sekä mukauttaa koko myyntiprosessin myynnin ja katteen optimoimiseksi.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 elokuu 2018 11:16
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia