Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
Puijonsarven uutena hotellinjohtajana on aloittanut Kati Vihma

Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellinjohtajana tammikuussa aloittanut Kati Vihma muutti Kuopioon Savonlinnasta. ”Upeiden järvimaisemien ääreltä upeiden järvimaisemien äärelle”, toteaa Kati innoissaan. Pitkän linjan hotelliammattilaista viehättää Puijonsarvessa erityisesti sen upea historia ja uudistetut tilat. Kuopio taas houkutti dynaamisen profiilinsa vuoksi.

Vihmalla on takanaan monipuolinen, yli 20-vuotinen ura hotelli- ja matkailualalla. Ensin eri tehtävissä Sokos Hotels -ketjussa ja Tampereen ikonisessa Original Sokos Hotel Ilveksessä, sitten Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan hotellinjohtajana vuodesta 2020.

”Savonlinnan Seurahuoneella vedin tiimini kanssa läpi mittavat tilauudistukset. Sain myös olla vahvasti mukana kehittämässä Savonlinnan alueen ympärivuotista matkailua, mikä oli hyvin antoisaa”, Kati kertoo.

Legendaarinen hotelli innosti

Työmahdollisuus Kuopiossa tuli Vihmalle vastaan sopivassa kohtaan, sillä isot projektit Savonlinnan Seurahuoneella oli saatettu loppuun – Seurahuoneen viimeisin huoneuudistus valmistui kesällä 2023.

”Original Sokos Hotel Puijonsarvesta innostuin heti! Tämä talohan on ihan legendaarinen, oikea savolainen klassikko. Puijonsarven 150-vuotinen historia pitää sisällään huiman määrän upeita tarinoita, joista ammentaa myös tulevaan. Tietysti minua innosti myös se, että hotellissa on tehty isoja uudistuksia viime vuosina”, Kati sanoo.

”Ja olihan Kuopion positiivinen imago osaltaan motivaattori hakea tätä paikkaa. Vireä, eteenpäin katsova ja muuttovoittoinen yliopistokaupunki, jossa on vilkas kulttuuri- ja elinkeinoelämä”, Kati toteaa.

Idearikas yhdessä tekijä

Hotellinjohtajana Kati Vihma vastaa Original Sokos Hotel Puijonsarven majoitustoiminnasta palveluineen. ”Tärkein tehtäväni on hotellin strateginen johtaminen; kokonaisuuden eteenpäin vieminen ja kehittäminen”, hän avaa työtään.

”Rooliini kuuluu varmistaa, että ydintuotteemme eli hotellihuoneet ja ravintolapalvelut ovat kunnossa. Puijonsarvessa tuote on kyllä loistava, huoneet on kaikki lähivuosina uusittu ja kiinnostavia ravintoloita on useita. Ja sitten on tietysti Puikkari Conference, jolle on juuri myönnetty laadukkaasta gastronomiasta ja palvelusta kertova Chaîne des Rôtisseurs -kilpi”, Kati kertoo.

”Johtamistapaani kuvaa kannustava yhdessä tekeminen. Olen myös idearikas uuden kehittäjä, ja pyrin innostamaan koko työyhteisöä samaan. Virheitä ei pidä pelätä – jos mitään ei tehdä, ei eteenpäinkään mennä. Työyhteisöltä odotankin vahvaa tekemisen meininkiä ja eteenpäin katsomista.”

Sukujuuret Kuopiossa

”Vaikka Kuopio oli minulle entuudestaan tuttu vain kesäturistin näkökulmasta eli Kallaveden ja Puijon maisemista käsin, on minulla vahvat sukujuuret kaupunkiin. Isoisoisäni toimi aikanaan pastorina Kuopiossa, ja isoisän veli, kenraalimajuri ja Mannerheim-ristin ritari Einar Vihman on kuopiolainen ja haudattu Kuopion Sankaripuistoon”, Kati kertoo.

”Kiva olla nyt omilla sukujuurilla ja uuden äärellä. Uskon, että perheemme karkeakarvaiset saksanseisojatkin tulevat nauttimaan Kuopion ja lähialueiden luonnosta”, Kati toteaa iloisena.

Vapaa-aikanaan tuore hotellinjohtaja rentoutuu metsästysharrastuksen parissa, ryhmäliikuntatunneilla ja joogasalissa. Uudessa kotikaupungissa hän odottaa erityisesti sen monipuoliseen kulttuuritarjontaan tutustumista.

 

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia