Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
On jännittävää palata hotelli- ja ravintola-alalle Scandicin johtoon Suomessa", sanoo Laura Tarkka.

Scandic Hotels on nimittänyt Laura Tarkan Scandicin Suomen toimintojen uudeksi vetäjäksi ja Scandic Hotels Ab:n johtoryhmän jäseneksi.

Laura Tarkka on tunnettu nimi Suomen elinkeinoelämässä, ja viimeisimmässä tehtävässään hän on toiminut Suomen suurimman elektroniikkaketjun, Gigantin, toimitusjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia hotelli- ja ravintola-alalla Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtajana ja lisäksi hän toimi johtotehtävissä Fazer-konsernissa.

"Laura on taitava johtaja ja liiketoimintastrategi, jolla on kokemusta kansainvälisistä yrityksistä sekä laaja hotellialan tuntemus. Olemme avanneet useita uusia hotelleja Suomen markkinoille viime vuosina ja kysynnän kasvaessa olemme siirtymässä uuteen kasvuvaiheeseen. Olen vakuuttunut siitä, että Lauran kokemus ja innostus ovat vahva lisä yhteiselle matkallemme", kertoo Jens Mathiesen, President & CEO of Scandic Hotels Group.

"On jännittävää palata hotelli- ja ravintola-alalle Scandicin johtoon Suomessa. Scandic on luotettava kumppani ja tuhansien matkailijoiden ystävä vuoden jokaisena päivänä. Scandicin toiminta perustuu vastuulliseen liiketoimintaan sekä osallistavaan ja välittävään yrityskulttuuriin. Odotan innolla aloitustani ja asiantuntijatiimin johtamista, kun otamme seuraavat askeleemme Scandicin kehittämisessä Suomen markkinoilla", Laura Tarkka sanoo.

Scandic Hotels Oy on Scandic Hotels Groupin kolmanneksi suurin markkina 61 hotellillaan ja miltei 13 000 hotellihuoneellaan. Tarkka seuraa tehtävässään Aki Käyhköä, joka jättää yhtiön 11 vuoden jälkeen.

"Aki Käyhkön johdolla Suomen toimintamme on rakentanut Scandicista tunnetun brändin, jolla on merkittävä markkina-asema. Restel-hotelliketjun osto kaksinkertaisti Scandicin lipun alla olevien hotellien määrän Suomessa. Olen erittäin kiitollinen Akille hänen vahvasta panoksestaan Scandicin kehittämisessä ja toivotan hänelle onnea ja menestystä uusissa haasteissa", Mathiesen jatkaa.

Laura Tarkka aloittaa uudessa tehtävässään elokuun puolivälissä 2023.

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia