Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
Professori Jari Nurmi Tampereen Congress Ambassadors –verkostoon uudeksi kongressilähettilääksi

Tampereen yliopiston professori Jari Nurmi informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnasta, sähkötekniikan yksiköstä on valittu uudeksi kongressilähettilääksi.

Professori Jari Nurmi on yksi Tampereen yliopiston aktiivisimmista kongressien järjestäjistä. Hän omaa laajat kansainväliset verkostot ja toimii lukuisien kansainvälisten kongressien johtoryhmissä ja puheenjohtajana.  

Tampere Convention Bureaun koordinoima Congress Ambassadors -ohjelmakokonaisuus on osa Tampereen kaupungin Ambassadors -ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä kaupungin elinvoimaa ja kasvattaa kaupungin tunnettuutta kansainvälisesti.  

Ambassador on kunniatitteli, joka kertoo vankoista suhteista itselle tärkeään kaupunkiin ja halusta olla osa Tampereen tarinaa.  

Kongressilähettiläät ovat kansainvälisesti suuntautuneita tieteentekijöitä, jotka edustavat Tampereen yliopistoa ja tamperelaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan ja kannustavat myös kollegoitaan hakemaan kongresseja Tampereelle. Ohjelma käynnistettiin vuonna 2021 kustakin Tampereen yliopiston seitsemästä tiedekunnasta valitulla ehdokkaalla ja verkostoa täydennetään vuosittain uudella jäsenellä. Nyt, vuonna 2023 jäseniä on yhdeksän.

 • Akatemiaprofessori Pertti Alasuutari(SOC) 
 • Professori Atanas Gotchev(ITC)  
 • Professori emeritus Kalevi Huhtala(ENS) 
 • Professori emeritus Howard (Howy) Jacobs(MED) 
 • Professori Jari Nurmi (ITC) 
 • Tutkimusjohtaja Tiina Soini-Ikonen (EDU) 
 • Professori Katri Lindfors (MED) 
 • Professori Markku Sotarauta (MAB)  
 • Teollisuusprofessori Kalle Vaismaa.(BEN)  

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia