Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
Antti Kärävä aloittaa yrityksissä uuden aikakauden, sillä hän on konsernin ensimmäinen Ahon omistajaperheen ulkopuolinen toimitusjohtaja.

DI Antti Kärävä on nimitetty Rukakeskus-konsernin toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta 2023 alkaen. Kärävä aloittaa yrityksissä uuden aikakauden, sillä hän on konsernin ensimmäinen Ahon omistajaperheen ulkopuolinen toimitusjohtaja.

Rukakeskus avasi julkisen haun toimitusjohtajan tehtävään lokakuussa 2022. Toimitusjohtajan paikkaa haki yli 120 kandidaattia. Hakijoiden määrä, laatu, monialaisuus, ja yrityksen ja sen brändin saama huomio yllätti perheyrityksen johdon positiivisesti.

Hakijoiden joukosta Kärävä erottui edukseen tuntemuksellaan talviurheilun liiketoiminnasta, markkinoinnista sekä strategian laatimisesta ja toteuttamisesta. Kumparelasku maailmantasolla on tuonut hänelle vahvan ja monipuolisen taustan kilpaurheilusta.

"Sekä Rukaa ja Pyhää on kehitetty ennakkoluulottomalla ja pitkäjänteisellä otteella. Molemmat konsernin hiihtokeskukset ovat erinomaisessa kunnossa ja hyvällä kasvupolulla selkeiden strategioiden ohjaamina", Antti Kärävä sanoo.

Aikaisemmissa työtehtävissään Kärävälle on kertynyt laaja johtamiskokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä liiketoiminnasta urheiluvälineiden, ulkoiluvaatteiden ja -jalkineiden sekä markkinoinnin asiantuntijapalveluiden parissa. Hänen työpaikkoinaan ovat olleet mm. Salomon, Suunto, Columbia Sportwear ja Salomaa Yhtiöt. Myös hiihtolajien järjestöjen luottamustehtävät ovat Kärävälle tuttuja. Rukakeskus-konserniin hän siirtyy Lataamo Group Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

"Kun mahdollisuus hakea Rukan ja Pyhän johtoon tuli avoimeksi halusin ehdottomasti tavoitella paikkaa. Se tuntuu täydelliseltä jatkumolta urheilun, luonnossa liikkumisen ja niihin liittyvän liiketoiminnan, tuotteiden ja palvelujen parissa kertyneeseen kokemukseeni. Olen todella innostunut ottamaan vastaan Rukan ja Pyhän vetovastuun, ja odotan suuresti pääseväni tutustumaan lähemmin yhtiöryhmän toimintaan ja kaikkiin työntekijöihin, jotka yhdessä luovat erinomaisen palvelukokemuksen tunturissa viihtyville asiakkaillemme", Kärävä jatkaa.

Konsernin hiihtokeskukset ovat kehittyneet ulkopuolisen ammattihallituksen luoman konsernistrategian 2025 mukaisesti ja ovat taloudellisesti vahvassa asemassa jatkamaan kehittymistään toimialan edelläkävijöinä. 

"Nyt on erinomainen hetki tälle perheyrityksen kannalta isolle askeleelle. Uskon Antin vahvan ja monipuolisen taustan antavan erittäin hyvät eväät vahvistaa edelleen Rukan ja Pyhän johtavaa asemaa Suomen rinneliiketoiminnassa”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Juha Lappalainen.

Rukakeskus-konserni on alan markkinajohtaja. Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten rinteet tarjoavat hiihtäjälle miellyttävän Express-tuolihissien verkoston. Ne yhdessä Ski-Inn majoituksen kanssa tarjoavat hiihtäjälle lomakokemuksen, jossa kaikki palvelut ovat lähellä ja saavutettavissa ilman autoa. 

"Olen todella ylpeä tekemästämme pitkästä kehitystyöstä. Pyhän olemme nostaneet kannattavaan vahvaan kasvuun ja Ruka on monen mielestä jo saavuttanut tavoitteensa olla maailman paras hiihtokeskus perheille. Nyt on erinomainen aika siirtää tuntureiden ammattitaitoisen henkilöstön ja johtoryhmän vetovastuu Antille", kertoo toimitusjohtajan paikalta siirtyvä Ville Aho.

"Rukan ja Pyhän toimitusjohtajaa innostavampaa työtä ei laskija löydä. Siksi olen varma, että Antti on erinomainen valinta jatkamaan isäni, sisarusteni ja omaa työtäni", Ville Aho jatkaa.

Uusi toimitusjohtaja Antti Kärävä aloittaa konsernissa huhtikuun alussa ja työskentelee kesään saakka rinnan vuonna 2013 toimitusjohtajana aloittaneen Ville Ahon kanssa. Joulukuussa 2023 Aho tullaan nimittämään konsernin hallituksen puheenjohtajaksi Antti Kärävän työpariksi jatkamaan nykyisen puheenjohtajan, Juha Lappalaisen, työtä. 

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia