Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
Oulun Matkailu Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Yrjötapio Kivisaari (53).

Oulun Matkailu Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Yrjötapio Kivisaari (53). Hän aloittaa tehtävässään elokuun 2021 alussa.

Yrjötapio ”Y.T.” Kivisaari palaa Ouluun Leviltä, jossa hän on vastannut toimitusjohtajana Visit Levin, eli Levin Matkailu Oy:n ja sen konserniyritysten johtamisesta. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. kotimaisten LadyLine- ja EasyFit-liikuntakeskusketjujen varatoimitusjohtajana, Viihdekeskus Flamingon toiminnanjohtajana sekä Lapland Hotels Oulun avauksesta vastanneena hotellinjohtajana.

Kivisaari on toiminut myös Lapin Matkailu- ja Ravintolayrittäjät ry:n puheenjohtajana sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n hallituksen jäsenenä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus myynnin- ja markkinoinnin johtotehtävistä sekä vahva matkailuliiketoiminnan osaaminen.

”Meillä on ilo toivottaa Y.T. lämpimästi tervetulleeksi Ouluun kehittämään seudun matkailua yhteistyössä alueen toimijoiden ja VisitOulu-verkoston kanssa. Olemme ottaneet viime vuosina tärkeitä kehitysaskeleita matkailualueena. Uskomme, että Oulun seutu on tulevaisuudessa Suomen yksi vahvimmin kasvavista matkailualueista. Meillä on potentiaalia sekä kotimaassa että ennen kaikkea kansainvälisesti”, toteaa Visit Oulun hallituksen puheenjohtaja Ulla Peltoniemi.

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia