Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
torstai, 14 touko 2020 09:59

Ifin tutkimus: Korona huolettaa suomalaisia ja näkyy kesälomasuunnitelmissakin – ulkomaanmatkat vaihtuvat nyt kotimaassa mökkeilyyn

Kirjoittanut If Vakuutus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kotimaan matkailussa kiinnostaa eniten mökkeily. Kotimaan matkailussa kiinnostaa eniten mökkeily. If Vakuutus

Yli puolet suomalaisista kertoo muuttaneensa koronatilanteen johdosta kesän matkasuunnittelemiaan, ja moni sanoo jättävänsä matkustelun nyt kokonaan väliin. Kotimaan matkailussa kiinnostaa eniten mökkeily.


Lähes kaikki suomalaiset kertovat olevansa ainakin jossain määrin huolissaan koronaviruksesta, selviää Ifin tuoreesta kyselytutkimuksesta. Erittäin tai melko huolestuneita oli vastaajista peräti 63 prosenttia. Vain 5 prosenttia ilmoitti, ettei ole lainkaan huolissaan.

Kyselyllä If halusi selvittää miten koronatilanne on vaikuttanut suomalaisten kesäsuunnitelmiin. 54 prosenttia vastaajista kertoo muuttaneensa kesälle ajoittuneita matkasuunnitelmiaan. Kolmasosalla vastaajista ei vielä ollut ehtinyt tehdä suunnitelmia tulevalle kesälle, joten matkaa suunnitelleista peräti neljä viidestä kertoo muuttaneensa suunnitelmiaan.

Suunnitelmiaan muuttaneista vastaajista 52 prosenttia kertoo jättävänsä matkustelun kokonaan väliin. Joka kolmannes puolestaan kertoo vähentävänsä matkustelua. Ulkomaanmatkat kotimaankohteisiin kertoo vaihtaneensa 17 prosenttia vastaajista.

Kotimaassa mökkeily erittäin suosittua

Ulkomaille matkustamista ei tällä hetkellä suositella ja vielä on osittain epäselvää, millaiset kotimaan kohteet saavat kesällä olla auki. Tutkimuksessa kysyttiin, miten suomalaiset aikovat kesänsä kotimaassa rajoitustoimien puitteissa viettää.

Suomalaiset tosiaan ovat mökkikansaa ja mökkeily olikin selvä ykkösvastaus kiinnostaen 44 prosenttia vastaajista. Hieman yllättäen innostuneimpia mökkeilystä olivat nuoret; peräti 56 prosenttia 18-29-vuotiaista kertoi haluavansa kesällä mökille.

Mökkeilyn lisäksi eniten vastaajia kiinnosti lomailu kotimaan kaupunki- ja luontokohteissa.

Tarkemmat tiedot vastausten jakautumisesta löytyvät If Matkatutkimus 2020 -sivulta

Kyselytutkimuksen tiedot

Kyselytutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland Vahinkovakuutusyhtiö Ifin toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin suomalaisia liittyen lomamatkailuun kesällä 2020.

Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä huhtikuussa 2020 YouGovin kuluttajapaneelissa.

Tutkimuksen kohderyhmään kuuluvat 18 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Kokonaistuloksissa (N=1005) keskimääräinen virhemarginaali on noin ± 2,8%-yksikköä suuntaansa (95%:n luottamustasolla).

Viimeksi muutettu tiistai, 26 touko 2020 10:03
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia