Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 26 touko 2020 09:50

Ifin tutkimus: Koska korona hellittää niin, että voi matkustaa taas ulkomaille? Ei vielä tänä vuonna, uskovat suomalaiset

Kirjoittanut If Vakuutus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pandemian jälkeisenä aikana vastaajat ennakoivat suosivansa aiempaa enemmän kotimaan matkailua sekä omalla autolla tapahtuvaa lomailua. Pandemian jälkeisenä aikana vastaajat ennakoivat suosivansa aiempaa enemmän kotimaan matkailua sekä omalla autolla tapahtuvaa lomailua. If Vakuutus

Vain viidennes suomalaisista uskoo, että kuluvan vuoden aikana pääsee lomailemaan ulkomaille. Suurin osa ennakoi, että ulkomaille lähtöä on koronapandemian takia odotettava vähintään ensi vuoteen.


Suomalaiset ovat hyvin pessimistisiä koronatilanteen takia keskeytyneiden ulkomaanmatkojen jatkumisen suhteen, Ifin uudesta kyselytutkimuksesta selviää.

Neljännes kyselyyn vastanneista odottaa, että ulkomaille pääsee lomailemaan vielä tämän vuoden kuluessa ja heistä vain kolme prosenttia uskoo ulkomaanlomien olevan mahdollisia kesän aikana.

Suurin osa suomalaisista, 44 prosenttia, ennakoi lomamatkailun ulkomaille jatkuvan vuodenvaihteessa tai alkuvuodesta 2021. Joka kymmenes vastaaja kuitenkin arvioi, että lomailu ulkomailla olisi mahdollista vasta aikaisintaan vuonna 2022.

Vain joka kymmenes säntäämässä ulkomaille

Kysyimme suomalaisilta, miten he aikovat toimia kun koronarajoitukset ulkomailla lomailun suhteen väistyvät. Vain kymmenen prosenttia kertoi aikovansa lähteä lomalle ulkomaille heti kun se on mahdollista. Suurin osa, 42 prosenttia, aikoo seurata tilannetta jonkun aikaa ennen matkalle lähtöä ja 25 prosenttia aikoo odottaa pidempäänkin ennen matkustamista.

Ristiin vertailtaessa käy ilmi, että he, jotka ovat innokkaimpia lähtemään heti rajoitusten purun jälkeen matkalle, ovat myös optimistisempia pandemia nopean hellittämisen suhteen.

Lentämistä ja risteilyjä aiotaan vähentää

Pandemian jälkeisenä aikana vastaajat ennakoivat suosivansa aiempaa enemmän kotimaan matkailua sekä omalla autolla tapahtuvaa lomailua.

Aiempaa vähemmän aiotaan puolestaan matkustaa ulkomaille, käydä risteilyillä tai lentää. Eniten ulkomailla matkustelua ja lentämistä aikovat vähentää yli 60-vuotiaat.

Puolet vastaajista kuitenkin arvioi, että pitkällä tähtäimellä matkailukäyttäytyminen pysyy samana kuin ennen pandemiaa.

Kyselytutkimuksen tiedot

Kyselytutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland Vahinkovakuutusyhtiö Ifin toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin suomalaisia liittyen lomamatkailuun kesällä 2020.

Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä huhtikuussa 2020 YouGovin kuluttajapaneelissa.

Tutkimuksen kohderyhmään kuuluvat 18 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Kokonaistuloksissa (N=1005) keskimääräinen virhemarginaali on noin ± 2,8%-yksikköä suuntaansa (95%:n luottamustasolla).

Viimeksi muutettu tiistai, 26 touko 2020 09:58
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit