Tulosta tämä sivu
keskiviikko, 13 tammikuu 2021 05:49

Coca-Colan valmistuksessa käytetään nyt vain uusiutuvaa energiaa

Kirjoittanut Coca-Cola Finland
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Coca-Cola ja Sinebrychoff ovat yhdessä panostaneet jo lähes 10 vuotta juomapakkauksien hiilijalanjäljen pienentämiseen Coca-Cola ja Sinebrychoff ovat yhdessä panostaneet jo lähes 10 vuotta juomapakkauksien hiilijalanjäljen pienentämiseen Coca-Cola Finland

Kaikki Coca-Colat sekä muut Suomen Coca-Colan valikoimaan kuuluvat juomat on vuoden alusta alkaen valmistettu Keravalla käyttäen pelkästään uusiutuvaa energiaa. Sinebrychoffin tuotantolaitoksella ei enää käytetä energiaa turpeesta eikä fossiilisista polttoaineista. Tavoitteena on, ettei juomien valmistuksesta enää synny hiilidioksidipäästöjä. Tähän Sinebrychoff pyrkii pääsemään kevään aikana kompensoimalla jäljelle jääneet ilmastovaikutukset, minkä myötä Sinebrychoff valmistaisi Coca-Colaa ja muita juomiaan hiilineutraalisti yhdeksän vuotta suunniteltua aiemmin.

Vuoden 2021 alusta alkaen Coca-Colan juomat Suomessa valmistavan Sinebrychoffin tuotantolaitoksella on käytetty vain uusiutuvaa energiaa, ei enää turvetta eikä energiaa fossiilisista polttoaineista. Loput laitoksen ilmastovaikutukset Sinebrychoff pyrkii kompensoimaan niin, että koko tuotanto olisi hiilineutraali eli nollapäästöinen vielä kevään 2021 kuluessa.

Sinebrychoff on valmistanut ja myynyt Coca-Cola-yhtiön juomia Suomessa yli 20 vuotta. Yhtiö on edelläkävijä juoma-alan ilmasto- ja pakkausvastuun kehittämisessä Suomessa.

– Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet tulisi täyttää jo yhdeksän vuoden päässä. Nyt kaikkien juomiemme kuten mm. Coca-Colan tai Bonaquan hiilijalanjälki pienenee edelleen. Sinebrychoffin käyttämä sähkö on jo vuodesta 2015 lähtien ollut uusiutuvista energialähteistä, sanoo Suomen Coca-Colan yhteiskuntasuhteista ja vastuullisuudesta vastaava Théa Natri.

Science Based Targets (SBT) -organisaatio on vahvistanut Länsi-Euroopan Coca-Colan toimintojen päästövähennystavoitteeksi -30% vuoteen 2030 mennessä*. Samoin Sinebrychoff Carlsberg-konsernin jäsenenä on sitoutunut tieteeseen perustuvaan tavoitteeseen (Science Based Target) vähentää hiilipäästöjään siten, että ilmaston lämpötilan nousu rajoitetaan enintään 1,5 ˚C asteeseen.

Juomien valmistuksesta lämpöä satojen omakotitalojen tarpeiden verran

Sinebrychoff vähentää Coca-Colan juomien valmistuksen ilmastovaikutuksia Suomessa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tästä hyvä esimerkki on Sinebrychoffin ja Keravan Energian yhteistyö energiankäytön tehostamiseksi ja ilmastovaikutusten pienentämiseksi. Keravan tuotantolaitoksella on jo usean vuoden ajan otettu talteen juomien valmistuksessa syntyvää lämpöä.

– Tätä lämpöä on kerätty talteen yhtä paljon kuin 450 omakotitaloa käyttää lämpöenergiaa vuodessa. Energiaa on käytetty mm. Coca-Colan toimiston ja muiden Sinebrychoffin tilojen lämmittämiseen.

Edelläkävijä juomapakkauksien hiilijalanjäljen pienentämisessä

Coca-Cola ja Sinebrychoff ovat yhdessä panostaneet jo lähes 10 vuotta juomapakkauksien hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tähän on pyritty mm. vähentämällä pulloissa käytettyä muovia, lisäämällä kierrätettyä muovia ja käyttämällä Coca-Colan kehittämää kasvipohjaista muovia.

– Kierrätettyä muovia on esimerkiksi 0,5 litran pulloissa puolet ja Bonaqua-pulloissa peräti 100 prosenttia, Natri sanoo. Lisäksi Coca-Cola-pulloissa on käytetty 15 prosenttia biopohjaista muovia. Materiaalivalintojen ansiosta yksittäisen pullomme hiilijalanjälki on 16–31 prosenttia pienempi kuin vastaavan kokoisen, kokonaan uudesta muovista tehdyn pullon.

Sinebrychoffin valmistamien juomien hiilijalanjäljestä 33 prosenttia (2015) muodostuu pakkauksista, joiden hiilijalanjälkeä on pienennetty innovaatioiden avulla. Kierrätysmuovia ja biopohjaista muovia sisältävät pakkaukset ovat ilmastotietoisille kuluttajille helppo tapa vaikuttaa ilmastoon.

*SBT: Coca-Cola European Partners -30% 2030 mennessä vs. 2019

Viimeksi muutettu keskiviikko, 13 tammikuu 2021 05:53
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja