Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 30 tammikuu 2023 11:05

Vuoden keittiömestari valittu

Kirjoittanut Kuopio-Tahko Markkinointi
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Keskiviikkona jaetut vuoden merkittävimmät ravintola- ja keittiöammattilaisten palkinnot keräsi alan huiput Helsinkiin. Viime vuosina yhä useampi palkinnoista on matkannut pääkaupungin ulkopuolelle ja tämänkin vuoden yksi merkittävimmistä tunnustuksista saapui Savoon.

Vuoden keittiömestari -palkinnon lunasti reilu kolmekymppinen Kim Mustonen, joka kantaa pystin suoraan Tahkolle. Vuoden keittiömestari -palkinnon ovat saaneet vuosien varrella niin Olon Pekka Terävä kuin Jari Vesivalokin, Ravintola Nokan Ari Ruoho ja ravintoloitsija Kari Aihinen. Listan jatkoksi nousevan Mustosen voiton takana oli ennätysmäisen yhtenäinen rintama Suomen huippukokkeja ja tuomaristo vakuuttui Mustosen kokemuksesta sekä hänen kehittämistä korostavasta tyylistään. Nyt Mustosen tavoitteellisuus näkyy uuden ravintolan avaamisessa Tahkovuoren huipulle.

Maailma ja kuumat oltavat

Kim Mustonen on yksi harvoista keittiömestareista, joka on nähnyt vastaavanlaisen kattauksen maailman trendivirtoja. Suurimmat opit ovatkin tulleet puhtaasti kansainvälisten ravintolakeittiöiden kautta. Mustosen tausta Michelin-tähtiravintoloissa niin Suomessa, New Yorkissa, Lontoossa, Soulissa kuin Sydneyssakin on noteerattu alalla.

“Alusta asti olen mielessäni rakentanut itselleni polun, jota pitkin pääsen tavoitteeseeni. En voi sanoa, että kokemukset esimerkiksi Soulissa olisivat aina olleet miellyttäviä, mutta olen tiennyt niiden vievän minua eteenpäin. On sitä tullut oltua hiestä märkä keittiössä useammin kuin muistan, 16 tunnin työpäivän jälkeen sitä on kaatunut sänkyyn ja ajatellut, että huomenna uusiksi”, kuvailee Mustonen.

PRO-palkinnon saaminen on selkeä osoitus, että Mustonen on tehnyt valintansa oikein ja sydämellä.

“Kyllä tuo hetki tiivisti monta tunnetta yhteen. Kuten sanoin, omistan palkinnon alkuvuodesta menehtyneelle, Franzénissa keittäneelle Antti Lukkariselle - hän oli monessa mielessä idolini. Taustamme ja historiamme sekä työmoraalimme keittiössä ovat hyvin samanlaisia”, Mustonen jatkaa.

Talvi ja uudet lumet

Tänä vuonna Kim Mustonen avaa Havu Kitchen & Bar -ravintolan Tahkolle. Uudenlainen tekemisen malli ja raaka-aineiden läheisyys kiinnostaa valtaisasti. Kysymys ei ole tehdä konseptin mukaista keittiötä, vaan luoda uusi konsepti keittiöön.

“Tämän vuoksi olen innoissani tekemässä suomalaista ruokavallankumousta paikassa, jossa raaka-aineet saadaan aidosti seinän toiselta puolelta metsästä ja naapurissa taas ihmiset tanssivat karnevaaleja aamun sarastukseen saakka”, Mustonen hymyilee.

“Olen päässyt aloittamaan työni jo täysimääräisesti Tahkon huipulla. Onhan tuo toki hyppy Nizzan lämmöstä asumaan Tahkon rinteiden juurelle. Olen kuitenkin aina nauttinut hieman ainutlaatuisemmista toteutustavoista, sillä ne mahdollistavat myös kokemuksen puolella täysin uusia nyansseja. Eiku vaan paksummat lapaset sormien lämmöksi.”

Uutta ravintolakokemusta rakennetaan koko kevään ja kesän ajan. Mustosen tausta tarjoaa mahdollisuuden erilaisten maailmojen rohkeaan yhdistämiseen ja raaka-aineiden erityisen monipuoliseen hyödyntämiseen. Ajatuksena on luoda skandinaavista puhtautta, joka kohtaa metsäisen maan itäisen. Ensimmäisiä annoksia hahmotellaan ensi kuussa ja tällä hetkellä Mustonen on seuraamassa Bocuse d'Or -kisoja Lyonissa.

Viimeksi muutettu sunnuntai, 05 marraskuu 2023 11:09
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia