Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
sunnuntai, 05 helmikuu 2023 11:05

Uusi tapahtuma: Ruokamessut 2024 kokoaa hyvän ruoan ystävät Helsingin Messukeskukseen

Kirjoittanut Messukeskus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ruokamessut 2024 esittelee ruoka- ja juomakulttuuria niin kotiruoan, ravintoloiden kuin ruokamatkailun osalta Ruokamessut 2024 esittelee ruoka- ja juomakulttuuria niin kotiruoan, ravintoloiden kuin ruokamatkailun osalta kuva Sponchia pixabay

Ruokamessut 2024 esittelee ensi vuonna monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotiruoan, ravintoloiden kuin ruokamatkailun osalta.

Kuluttajille suunnattu messutapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024 samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa.

Ruokamessut 2024 esittelee ruoka- ja juomakulttuuria niin kotiruoan, ravintoloiden kuin ruokamatkailun osalta. Ruokamessut yhdistää alan tärkeimmät yritykset sekä ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat. Ruoka on läsnä ihmisen elämän eri tilanteissa päivittäin.

– Ruokamessujen tavoitteena on esitellä monipuolisesti kaikkea ruokaan ja juomaan liittyvää, mitä ihminen tarvitsee eri elämänvaiheissa. Kuluttajina teemme päätöksiä joka päivä, ja tapahtuma esittelee erilaisia valintamahdollisuuksia niin arkeen kuin juhlaan, sanoo Ruokamessuista Messukeskuksessa vastaava yhteistyökumppani Nina Harlin, jolla on pitkä kokemus yhteistyöstä ruoka- ja juoma-alan toimijoiden kanssa.   

Uusi tapahtuma tarjoaa näytteilleasettajille oivallisen foorumin tavata hyvästä ruoasta kiinnostuneita messukävijöitä. Yritykset voivat esimerkiksi tehdä maistatuksia, vahvistaa brändin tunnettuutta tai lanseerata uutuustuotteen. Ruokamessujen näytteilleasettajia ovat muun muassa päivittäistavarakauppa, elintarviketeollisuus, maahantuojat, panimot, viinien maahantuojat, kodinkoneet ja pienlaitteet.  

– Messuilla yritys tavoittaa juuri heidän aihepiireistään innostuneet messukävijät. Ruoka-alan toimijoille messut ovat tärkeä markkinointikanava, jossa tuotteisiin ja palveluihin voi tutustua kaikilla aisteilla, pohtii Harlin.      

Ruokamessujen sisällön suunnittelussa kuunnellaan kuluttajien ja yritysedustajien toiveita. Uuden tapahtuman ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan ensi syksyn aikana. Tapahtuma järjestetään jatkossa vuosittain keväisin Messukeskuksessa.

Helsingin Messukeskus järjestää Suomen herkullisimman ruokatapahtuman Ruokamessut 19.–21.4.2024 Messukeskuksessa. Uuden tapahtuman kanssa samaan aikaan myös Lapsimessut ja Lemmikkimessut.

Viimeksi muutettu sunnuntai, 05 helmikuu 2023 11:10
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia